12.5 C
Athens

Πολωνία – Βραζιλία 3-2: Πρόκριση με την εμπειρία της πρωταθλήτριας στην κόλαση του Κατοβίτσε (vid)

Μπροστά σε κοντά 10.000 οπαδούς η Πολωνία στο Κατοβίτσε έδειξε το απαραίτητο μέταλλο. Αυτό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό με τη Βραζιλία, οι Πολωνοί έφτασαν σε μια τεράστια νίκη με 3-2 σετ και εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία – Σλοβενία για το τρόπαιο, ενώ ο ηττημένος θα παίξει με τους Βραζιλιάνους για το χάλκινο μετάλλιο.

Η Βραζιλία παρά την ασταθή εικόνα που είχε από την αρχή του καλοκαιριού, φρόντισε να παρουσιαστεί καλή σε υποδοχή και πάσα (πήρε πράγματα και από Φερνάντο και από Μπρούνο) και είχε διψήφιους και τους πέντε παίκτες της.

Ο Λουκαρέλι έκανε ένα βήμα μπροστά συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια και με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ αλλά και ο μεγάλος άτυχος καθώς αποχώρησε τραυματίας και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο πέμπτο σετ: Εκεί η Βραζιλία άντεξε ως το 12-12, με τους Πολωνούς να τρέχουν ένα 3-0 σερί στο «ηφαίστειο» του Κατοβίτσε και να φτάνουν στην πρόκριση στον τελικό όπου θα διεκδικήσουν τον 4ο τίτλο τους και τον τρίτο διαδοχικό στη σπουδαία διοργάνωση.

Ο Κούρεκ σημείωσε 24 πόντους και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, αλλά πολύ ουσιαστικός – εκτός από τον πάντα επιδραστικό Σεμένιουκ – ήταν και ο Σλίβκα που πήρε πολλές φάσεις πάνω του ακόμα και σε διαστήματα που κολλούσαν επιθετικά οι συμπαίκτες του.

Ο ακραίος της Ζάκσα πέτυχε 19 πόντους και έβγαλε άμυνες σηκώνοντας παράλληλα και το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-2 (23-25, 25-18, 25-20, 21-25, 15-12) σε 136′

ΠΟΛΩΝΙΑ: Κούρεκ 24, Σλίβκα 19, Κοτσανόφσκι 6, Σεμένιουκ 23, Γιάνους, Μπιένιεκ 7 / Ζατόρσκι (λ.), Κάτσμαρεκ, Ούματς, Φορνάλ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Γουάλας 12, Λεάλ 13, Λούκας 10, Λουκαρέλι 18, Φλάβιο 10, Φερνάντο / Τάλες (λ.), Μπρούνο 1, Ροντριγκίνιο 2, Ρόκε, Ντάρλαν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς