17.7 C
Athens

Ναντ – Ολυμπιακός 2-1: Κρύα ήττα σε σχεδόν νεκρό χρόνο (vid)

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κρατούσαν στα χέρια τους μέχρι το 93' έναν πολύτιμο βαθμό, αλλά ένα γκολ του Γκεσάν λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έδωσε στους Γάλλους τη νίκη

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κρατούσαν στα χέρια τους μέχρι το 93′ έναν πολύτιμο βαθμό, αλλά ένα γκολ του Γκεσάν λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έδωσε στους Γάλλους τη νίκη

Για 93′ ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του έναν πολύ σημαντικό βαθμό στο Μποζουάρ κόντρα στη Ναντ που γιόρταζε την επιστροφή τις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

 

Η κυπελλούχος Γαλλίας χτύπησε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας που παρά το κακό πρώτο ημίχρονο βελτίωσαν την εικόνα τους στο δεύτερο αλλά προδόθηκαν από την αμυντική αδράνεια που έδειξαν σε σχεδόν νεκρό χρόνο όταν ο Γκεσάν διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κεφαλιά σε μια φάση που οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται (διαβάστε εδώ το γιατί).

Λόγω των απουσιών στη μεσαία γραμμή – μια αναμενόμενη (Εμβιλά) και μια της τελευταίας στιγμής (Ίνμπομ Χουάνγκ) ο Κάρλος Κορμπεράν θέλησε να παρουσιάσει έναν συμπαγή Ολυμπιακό με τριάδα στην άμυνα και δύο χαφ (Μπουχαλάκης – Κούντε) με ταχύτητα στην επίθεση (Μπιέλ – Ουί Τζο Χουάνγκ).

Το πλάνο στο πρώτο μέρος δεν βγήκε αφού οι στόπερ με τους μέσους δυσκολεύονταν να βγάλουν σωστά την μπάλα μπροστά, με τη Ναντ να μπαίνει με ορμή και να χτυπά στην πλευρά του Ρέαμπτσιουκ που αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Για αυτόν τον λόγο και οι Ερυθρόλευκοι έριξαν τη βόμβα με έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Μαρσέλο που είναι ο κορυφαίος στη θέση του και θα ανεβάσει ποιοτικά την ομάδα για να κλείσει η συγκεκριμένα «τρύπα» στην οποία στόχευσαν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες από την περασμένη σεζόν.

Προφανώς ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα που στήνεται από τον Κορμπεράν και θα χρειαστεί χρόνο για να παρουσιαστεί καλύτερη. Το αποτέλεσμα θα τον βοηθούσε να αποκτήσει περισσότερη ψυχολογία αλλά οι απουσίες και η αμυντική αδράνεια στο 93′ του το στέρησαν.

Ο Άπια από το ξεκίνημα έκανε ένα σουτ από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ με τον Βατσλίκ να σκοράρει ενώ ο Γκεσάν με μια ατομική ενέργεια (ποδιά στον Μολδαβό) έφτασε απέναντι από τον Τσέχο τερματοφύλακα που επενέβη αποτελεσματικά. Οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαζαν την μπάλα μπροστά, δεν την κρατούσαν και τιμωρήθηκαν στο 32′ από την πλευρά του Άβιλα.

Ο Μπλας έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Μοχάμεντ που καλυπτόμενος έφυγε απέναντι από τον Βατσλίκ από τα αριστερά της περιοχής και εκτέλεσε για το 1-0.

 

Οι Γάλλοι πίεσαν για δεύτερο γκολ χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ολυμπιακό να απειλεί για πρώτη φορά στο 39′ όταν ο Μπιέλ άνοιξε δεξιά στον Άβιλα που εκτέλεσε ελάχιστα άουτ με το κακό του πόδι, το αριστερό.

Η ανάπαυλα λειτούργησε ευεργετικά, ο Ολυμπιακός βρήκε την ηρεμία του και απείλησε με το πλασέ του Ουί Τζο Χουάνγκ στο γύρισμα από τα δεξιά. Η μπάλα έφυγε κόρνερ από την προβολή του Παλουά, με τον Μπιέλ να εκτελεί και να διαμορφώνει με τον τρόπο του το 1-1.

Ο Ισπανός γέμισε στην περιοχή, ο Λαφόντ έκανε άστοχη έξοδο και ο Μουτουσαμί σημείωσε απίστευτο αυτογκόλ για την ισοφάριση

 

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν ψυχολογία, κράτησαν περισσότερο την μπάλα και ο Κορμπεράν έριξε στο ματς τον Τζος Μπόουλερ που έκανε το ντεμπούτο του στο 59′ και αμέσως δημιούργησε ευκαιρία. Ο Άγγλος έκανε ωραία ντρίμπλα και εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Λαφόντ που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων μετά το 1-1 ήταν μια κεφαλιά του Σισοκό που απομάκρυνε ο Βατσλίκ στο 74′, με τους Γάλλους πάντως να ανεβάζουν τις γραμμές τους και τον Ολυμπιακό να κλείνεται πίσω.

Ο Γκεσάν είδε γκολ του να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ, όχι όμως και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που η κεφαλιά του ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού κατέληξε στα δίχτυα.

 

Κάποια δευτερόλεπτα νωρίτερα ωστόσο, ο Αυστριακός ρέφερι όφειλε να έχει υποδείξει ένα καθαρό φάουλ στο χαστούκι του Παλουά στον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Φάση που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του, αφού ο Λέχνερ ήταν στα τρία μέτρα!

Η φάση θα είχε κοπεί πολύ νωρίτερα, ο Παλουά θα έπρεπε να αποβληθεί (αφού δεν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για εκείνο το σπρώξιμο στον Κορμπεράν) και ο πολύτιμος χρόνος που θα κέρδιζαν οι Πειραιώτες, σε συνδυασμό με τον παίκτη παραπάνω, δύσκολα θα επέτρεπαν στη Ναντ να βγει μπροστά και να διεκδικήσει το γκολ της νίκης.

Δείτε την επίμαχη φάση για την οποία ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται:

 

ΝΑΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Σκόρερ: 32′ Μοχάμεντ / 50′ αυτ. Μουτουσαμί

Διαιτητής: Λέχνερ (ΑΥΣ)

Κίτρινες: Σισοκό, Παλουά, Μπλας / Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ

ΝΑΝΤ (Κομπουαρέ): Λαφόντ, Άπια, Ζιροτό, Παλουά, Γκεσάν, Μπλας, Μουτουσαμί (70′ Σισοκό), Τσιριβέγια, Μερλέν, Μοχάμεντ, Γκαναγκό (69′ Σίμον)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Ρέτσος, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπιέλ (86′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (59′ Μπόουλερ), Ουί Τζο Χουάνγκ (77′ Αμπουμπακάρ Καμαρά)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ναντ – Ολυμπιακός 2-1 (32′ Μοχάμεντ, 90+3′ Γκεσάν / 50′ αυτ. Μουτουσαμί)

Φράιμπουργκ – Καραμπάγκ 2-1 (7′ πεν. Γκρίφο, 15′ Ντόαν / 39′ Βέσοβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Φράιμπουργκ 3
  2. Ναντ 3
  3. Ολυμπιακός 0
  4. Καραμπάγκ 0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ (19:45)

Καραμπάγκ – Ναντ (19:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς