20.9 C
Athens

Επίσημο: Εποχή Γκρέιαμ Πότερ στην Τσέλσι

Ο 47χρονος προπονητής με την αξιοθαύμαστη δουλειά στην Μπράιτον και το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε, έλαβε το χρίσμα του Τοντ Μπόλι και ως το 2027 θα αποτελεί τον κόουτς της Τσέλσι διαδεχόμενος τον Τόμας Τούχελ

Μέσα σε λίγα 24ωρα η Τσέλσι βρήκε τον διάδοχο του Τόμας Τούχελ και τον ανακοίνωσε στον κόσμο. Ο Γκρέιαμ Πότερ είναι ο εκλεκτός του Τοντ Μπόλι, με τις δύο πλευρές να έρχονται σε οριστική συμφωνία για τα επόμενα πέντε χρόνια (ως το 2027) ενώ η Μπράιτον θα εισπράξει 16.000.000 ευρώ που ήταν η ρήτρα στο συμβόλαιο του Άγγλου.

Ο 47χρονος κάθισε στον πάγκο των Γλάρων πριν από 2,5 χρόνια και με ένα ρόστερ χωρίς αστέρες αλλά και χωρίς τις μεγάλες μεταγραφές έφτιαξε ένα σύνολο που όχι μόνο κέρδισε εύκολα την παραμονή αλλά έπαιξε και ωραίο ποδόσφαιρο πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες. Σημειώνεται πως η προπονητική για εκείνον ξεκίνησε από την Έστερσουντ στη Σουηδία πριν πάει στη Σουόνσι και από εκεί στην Μπράιτον.

«Είμαι απίστευτα υπερήφανος και ενθουσιασμένος που εκπροσωπώ την Τσέλσι, έναν φανταστικό ποδοσφαιρικό σύλλογο. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τη νέα ιδιοκτησιακή ομάδα της Τσέλσι και ανυπομονώ να συναντήσω και να δουλέψω με τη συναρπαστική ομάδα παικτών και να αναπτύξουμε μία ομάδα και μία κουλτούρα για τις οποίες οι θαυμάσιοι φίλαθλοί μας θα είναι υπερήφανοι. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στην Μπράιτον που μου επέτρεψε αυτήν την ευκαιρία και ιδιαίτερα στον Τόνι Μπλουμ και όλους τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη κατά τη θητεία μου στο σύλλογο», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Πότερ, με την Μπράιτον να τον αποχαιρετά ευχαριστώντας τον για την προσφορά του και να ανακοινώνει πως μέχρι νεωτέρας χρέη υπηρεσιακού προπονητή αναλαμβάνει ο Άντριου Κροφτς από την U21.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς