22.5 C
Athens

Σλοβενία – Ουκρανία 3-1: Κρυφό όπλο της πρόκρισης ο Μόζιτς, σταμάτησε στους 30 ο Πλοτνίτσκι στον αποκλεισμό των Ουκρανών

Η Σλοβενία θα είναι η αντίπαλος της Ιταλίας στον πρώτο ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ στο Κατοβίτσε. Η ομάδα του Τζόρτζε Κρέτσου με ανατροπή λύγισε την πολύ μαχητική και ανταγωνιστική Ουκρανία (3-1) στη φάση των «8» και για πρώτη φορά στην  ιστορία της θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο που δεν έχει στη συλλογή της σε παγκόσμιο στη μόλις δεύτερη συμμετοχή της!

Οι Σλοβένοι μπήκαν κάπως νωχελικά στην αναμέτρηση και οι Ουκρανοί το εκμεταλλεύτηκαν. Με καλά στημένο μπλοκ, πίεση στο σέρβις και σωστές επιθέσεις έκαναν εύκολα το 0-1 στα σετ με τον Κρέτσου να προχωρά σε αλλαγές και να δικαιώνεται.

Ο Μόζιτς πέρασε στο δεύτερο αντί του αρνητικού Τόντσεκ Στερν, ο Ρόπρετ αντί του Βίντσιτς στην πάσα, ο Τσέμπουλι πήγε διαγώνιος και ο κόσμος μπήκε πιο ζεστά στην εξίσωση σε ένα κατάμεστο γήπεδο με υπέροχη ατμόσφαιρα.

Η Ουκρανία δεν το έκανε καθόλου εύκολο στους Σλοβένους και λύγισε λόγω της χαμηλότερης δυναμικής της και ασφαλώς έχοντας ήδη πετύχει την υπέρβαση κόντρα στην Ολλανδία στην προηγούμενη φάση.

Για τους Σλοβένους ο Τσέμπουλι με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος και ακολούθησε ο Ούρναουτ με 11. Στους 9 σταμάτησε ο Παγένκ (2 μπλοκ) όσους είχε και ο Κοζαμέρνικ.

Για την Ουκρανία ήταν μαγικός ο Πλοτνίτσκι που έκλεισε το ματς με 30 (!) πόντους (21/40 επ., 4 μπλοκ, 5 άσοι, 19/30 υποδοχές).

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (18-25, 26-24, 25-19, 25-23) σε 107′

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κρέτσου): Τ. Στερν 1, Παγένκ 9, Κοζαμέρνικ 9, Βίντσιτς, Ούρναουτ 11, Τσέμπουλι 23 / Κόβατσιτς (λ.), Ρόπρετ 1, Μόζιτς 7

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Κράστινς): Ντροζντ 9, Πλοτνίτσκι 30, Σέμενιουκ 9, Τούπτσι 12, Κοβάλοβ 10, Σίτσκοβ / Κανάλεβ (λ.), Κισίλιουκ, Σινίτσια, Πολούγιαν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς