19.2 C
Athens

Ο ασταμάτητος Χάλαντ σκόρπισε τη Σεβίλλη, η Σαχτάρ των προβλημάτων διέσυρε με 4-1 τη Λειψία στη Γερμανία (vid)

Ο απίθανος Χάλαντ έφτασε τα 25 γκολ σε 20 ματς Champions League στον «βομβαρδισμό» της Σεβίλλης, αλλά το αποτέλεσμα-σοκ της βραδιάς ήρθε στη Λειψία με τη Σαχτάρ να κάνει... ασήκωτους τους Γερμανούς στην κόντρα

Ο Έρλινγκ Χάλαντ σπάει όλα τα ρεκόρ στην Αγγλία (έφτασε ήδη τα 10 γκολ) αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε το ίδιο ονειρεμένα: Ο Νορβηγός σκόραρε δις, έφτασε τα 25 γκολ σε 20 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και σκοράρει ανά 54′ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας ισοπέδωσαν με 4-0 τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Γιούλεν Λοπετέγκι. Ο Χάλαντ στο 20′ άνοιξε το σκορ με προβολή μετά από σέντρα, αλλά οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Το δεύτερο μέρος ήταν μια απίστευτη κατηφόρα, με τον Φόντεν με ένα μακρινό σουτ – με αρκετή δόση τύχης – να κάνει το 0-2 στο 58′, ενώ ο Χάλαντ που πήρε το ριμπάουντ από επέμβαση του Μπουνού έκανε στο 67′ το 0-3. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής ο Ρουμπέν Ντίας.

 

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ πέτυχε τη νίκη της βραδιάς αν αναλογιστεί κανείς τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία αλλά και να αναλογιστεί τις απώλειες στο ουκρανικό ρόστερ (άλλαξε μέχρι και προπονητή και θα δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στη Βαρσοβία). Η Σαχτάρ διέσυρε με 4-1 τη Λειψία στη Γερμανία και απέδειξε πως είναι μια εξαιρετική ομάδα που δεν κατέβηκε για να διασυρθεί ούτε για να τα παρατήσει.

 

Ένα τραγικό λάθος του Γκουλάτσι έδωσε την ευκαιρία στον Σβεντ να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος. Οι Ταύροι απάντησαν με το διαγώνιο σουτ του Σιμακάν αλλά ένα λεπτό αργότερα το τυχερό γκολ του Σβεντ έφερε το 1-2 για τους Ουκρανούς που πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον τρομερό Μούντρικ να πετυχαίνει το τρίτο και να δίνει την ασίστ στον Λασινά Τραορέ για το 1-4.

Για τον 6ο όμιλο που βρίσκονται οι δύο ομάδες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 3-0 της Σέλτικ στη Σκωτία. Οι Μαδριλένοι κινδύνευσαν σοβαρά από την ορμή των παικτών του Άγγελου Ποστέκογλου στα πρώτα λεπτά αλλά αφού άντεξαν – κι ενώ έχασαν με μυϊκό τραυματισμό τον Μπενζεμά – στο δεύτερο μέρος τιμώρησαν την αναποτελεσματικότητα των Σκωτσέζων. Στο 56′ ο Βινίσιους με πλασέ έκανε το 0-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μόντριτς με φοβερή κλειστή ντρίμπλα και εκτέλεση με το εξωτερικό έκανε το 0-2. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αζάρ.

Μια τεράστια νίκη (έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση) πανηγύρισε η Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ Ντε Πρενς με 2-1 απέναντι στη Γιουβέντους. Οι πρωταθλητές Γαλλίας στα πρώτα 22′ σκόραραν δύο καταπληκτικά γκολ με τον Κιλιάν Εμπαπέ (πρώτα με ασίστ λόμπα του Νεϊμάρ και άμεση εκτέλεση του Γάλλου και στη συνέχεια στη γρήγορη αλλαγή της μπάλας με τον Μέσι), με τους Ιταλούς να μειώνουν με την κεφαλιά του ΜακΚένι στο 53′ από την ωραία σέντρα του Κόστιτς από τα αριστερά. Η Γιουβέντους είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Λοκατέλι για το 2-2, δεν την αξιοποίησε και «σβηστά» – δίχως να απειλήσει ξανά – η Παρί γράπωσε το τρίποντο στην πρεμιέρα.

Η Μπενφίκα δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα στη Λισαβόνα αλλά με την έναρξη του δευτέρου μέρους τελείωσε το τρίποντο. Στο 50′ ο Ράφα Σίλβα άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκριμάλδο με ένα ξερό αριστερό σουτ με πολλά φάλτσα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 κόντρα στους Ισραηλινούς που είχαν χαμένο τετ α τετ με τον Πιερό (εξαιρετική αντίδραση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου) και έχασαν και τον Μοχάμεντ με τραυματισμό στο γόνατο.

 

Ζάλτσμπουργκ και Μίλαν έμειναν στο 1-1 στην Αυστρία σε έναν όμιλο που φαίνεται πως θα είναι ανοιχτός ειδικά μετά τη νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κόντρα στην Τσέλσι. Ο Οκαφόρ με μαγική ενέργεια (ποδιά στον Καλουλού και άμεση εκτέλεση) έκανε το 1-0 για τους πρωταθλητές Αυστρίας, όμως η Μίλαν ισοφάρισε πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το πλασέ του Σαλεμάκερς από το γύρισμα του Λεάο από τα αριστερά. Η Μίλαν είχε και δοκάρι και έχασε ευκαιρίες για να αποδράσει με το τρίποντο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τσέλσι 1-0 (13′ Όρσιτς)

 

Ζάλτσμπουργκ – Μίλαν 1-1 (28′ Οκαφόρ / 40′ Σαλεμάκερς)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Σέλτικ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (56′ Βινίσιους, 60′ Μόντριτς, 77′ Αζάρ)

 

Λειψία – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-4 (57′ Σιμακάν / 16′, 58′ Σβεντ, 76′ Μούντρικ, 85′ Λασινά Τραορέ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 3-0 (35′ Ρόις, 42′ Γκερέιρο, 83′ Μπέλιγχαμ)

 

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (20′, 67′ Χάλαντ, 58′ Φόντεν, 90+2′ Ντίας)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

Παρί Σεν Ζερμέν – Γιουβέντους 2-1 (5′, 22′ Εμπαπέ / 53′ ΜακΚένι)

 

Μπενφίκα – Μακάμπι Χάιφα 2-0 (50′ Ράφα Σίλβα, 54′ Γκριμάλδο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς