21.6 C
Athens

Η Ντιναμό σκότωσε την Τσέλσι στο Ζάγκρεμπ, τριάρα η Ντόρτμουντ κόντρα στην Κοπεγχάγη του Ζέκα (vid)

Ήττα-σοκ γνώρισε η Τσέλσι στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του φετινού Champions League. Οι Λονδρέζοι έπεσαν θύμα έκπληξης στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό (1-0) και συνεχίζουν να παρουσιάζουν αστάθεια τόσο στις εμφανίσεις όσο και στα αποτελέσματά τους (και δη εκτός έδρας).

Τα πάντα κρίθηκαν από το 14ο λεπτό όταν οι Κροάτες ξεδίπλωσαν αντεπίθεση με τον Όρσιτς να φεύγει τετ α τετ και να πλασάρει εύστοχα τον Κέπα για το 1-0. Η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν απογοητευτική στο πρώτο μέρος με τους Κροάτες να αμύνονται υποδειγματικά και να απειλούν στις αντεπιθέσεις.

 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 αλλά ο Κέπα έβαλε σωστά το χέρι του στο σουτ του Ριστόβσκι που σταμάτησε στο δοκάρι. Οι αλλαγές του Τόμας Τούχελ βοήθησαν από τη μία την Τσέλσι να είναι πιο επιθετική, αλλά καθαρές ευκαιρίες δεν έφτιαξε, με τον Ρις Τζέιμς να έχει ένα δοκάρι στο 86′ και στη συνέχεια της φάσης ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του Χάβερτς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τσέλσι 1-0 (13′ Όρσιτς)

Ζάλτσμπουργκ – Μίλαν (22:00)

Παρουσία του Σεμπαστιάν Αλέ στις κερκίδες, η Ντόρτμουντ προσέφερε θέαμα στον κόσμο της πανηγυρίζοντας μια άνετη νίκη με 3-0 απέναντι στην Κοπεγχάγη. Οι Βεστφαλοί έκαναν ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος κόντρα στην ομάδα του Κάρλος Ζέκα (βασικός) και έθεσαν τις βάσεις για το πρώτο τρίποντο στον 7ο όμιλο.

Ο φορμαρισμένος Μάρκο Ρόις σκόραρε το τρίτο γκολ του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια ανοίγοντας το σκορ ενώ στο 42′ ένα λάθος του Ζέκα στη μεσαία γραμμή έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγουν ταχύτατα στην αντεπίθεση και να μπουν με την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Ρέινα στον Γκερέιρο που πλάσαρε σε κενή εστία. Σβηστά στο δεύτερο μέρος οι Βεστφαλοί έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Μπέλιγχαμ κι ενώ νωρίτερα είχαν χάσει τρομερές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μουκοκό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 3-0 (35′ Ρόις, 42′ Γκερέιρο, 83′ Μπέλιγχαμ)

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς