15 C
Athens

Ο Μαρσέλο έφερε τη «σπίθα» που έλειπε

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για τη μεγαλειώδη υποδοχή στον Μαρσέλο και μία ιστορική βραδιά που θα μνημονεύεται για πάντα

Η 5η ημέρα του Σεπτεμβρίου, για το έτος 2022, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η άφιξη του Μαρσέλο στην Ελλάδα και η μοναδική υποδοχή του θρυλικού αριστερού μπακ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από 25.000+ εκστασιασμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, θα μνημονεύεται για πάντα.

Ο αριθμός είναι απίστευτος και δείχνει πολλά. Ένα βράδυ Δευτέρας, η έδρα-φόβητρο του Θρύλου, γέμισε από ανθρώπους όλων των ηλικιών για να καλωσορίσουν στην πατρίδα μας τον Βραζιλιάνο, όπως μόνο οι Ολυμπιακοί γνωρίζουν. Με ζεστασιά και πολλή αγάπη.

Στα 34 του έχει ζήσει ό,τι ονειρεύεται κάθε ποδοσφαιριστής, αλλά αυτή η μέρα θα τον συνοδεύει από εδώ και στο εξής. Ο Μαρσέλο απόλαυσε κάθε στιγμή, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους. Δύο αγόρια, που χαίρονταν με τη χαρά του πατέρα τους και αγκάλιασαν την απόφασή του, χορεύοντας μαζί του στο ρυθμό των συνθημάτων της υπερηχητικής ερυθρόλευκης εξέδρας.

Κορνατσίνι στον ΑΘΛΟ: «Ο Μαρσέλο ήθελε να συνεχίσει σε ένα κορυφαίο κλαμπ, γι’ αυτό διάλεξε τον Ολυμπιακό»

Αυτή η εκπληκτική εικόνα, ήρθε την κατάλληλη στιγμή ύστερα από ένα δύσκολο και προβληματικό καλοκαίρι, όπου ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League έφερε γκρίνια και απογοήτευση. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει ότι έχει αντιληφθεί τα λάθη που έγιναν (και από τον ίδιο και από τους συνεργάτες του) και στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου βγήκε μπροστά και ενίσχυσε την ομάδα με διαδοχικές οικονομικές υπερβάσεις. Ο πρόεδρος των Ερυθρόλευκων αφουγκράζεται τον κόσμο και το πλήθος δεν πρέπει να είναι δυσαρεστημένο.

Ο λαός του Ολυμπιακού είναι αξεπέραστος. Μοναδικός. Δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Πάντα απαιτητικός, δεν αρκείται στα κεκτημένα και θέλει πάντα να βλέπει εξέλιξη. Στα δικά μου μάτια, αυτή η σπουδαία στιγμή, που κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει τεράστια αξία γιατί η δίψα για επιτυχίες δεν σβήνει και δεν θα σβήσει ποτέ. Ο ερυθρόλευκος οπαδός ζει για την ομάδα του. Σε πολύ δύσκολα χρόνια, οι χαρές είναι μετρημένες. Και δόξα τον Θεό, έχουμε τον Ολυμπιακό μας και αυτό μάς φτάνει.

Κόσμος

Ο κόσμος ξέρει να κρίνει και έχει το αλάθητο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στην επίσημη παρουσίαση του Μαρσέλο, το Καραϊσκάκης είχε μεγαλύτερη προσέλευση από τους δύο εντός έδρας αγώνες μέχρι στιγμής για το Πρωτάθλημα κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικό. Δεν είναι ότι σνόμπαρε πρόσωπα και καταστάσεις. Κάθε άλλο… Απλά, έλειπε αυτή η σπίθα. Αυτή η σύνδεση που πάντα κάνει τη διαφορά στη σχέση της ομάδας με τους οπαδούς της.

Και η μεταγραφική βόμβα με τον Μαρσέλο, που είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής για την Ελλάδα, όπως και η φουλ επίθεση για την ενίσχυση του ρόστερ στο φινάλε της καλοκαιρινής περιόδου, έδωσε κίνητρο και την ψυχολογική ώθηση πως κάτι αλλάζει ύστερα από ένα καλοκαίρι που μπορεί να χαρακτηριστεί και σοκαριστικό. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαϊκό άθλημα γιατί μπορεί να το παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε και να έχει άποψη. Το ποδόσφαιρο είναι απλό και αγαπιέται από τη μάζα. Όλοι έχουμε παίξει με το κουτάκι της κόκα-κόλα στις αλάνες μέχρι και με κανονική μπάλα στο χορτάρι.

Ο ερυθρόλευκος λαός ήθελε να δει ότι κάτι κινείται. Με ζωντάνια, ενέργεια, αφοσίωση. Ναι, ο Μαρσέλο μπορεί και να πιάσει, αλλά και να μην πιάσει ως μεταγραφή. Ωστόσο, ο μυθικός Μαρσέλο των 25 τίτλων και της 15ετούς καριέρας στη Ρεάλ Μαδρίτης, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Με τα 5 Champions League να ξεχωρίζουν στην ποδοσφαιρική πορεία του, έχοντας διεθνή σταδιοδρομία και με την Εθνική Βραζιλίας. Το brand name που έχει χτίσει ο σύλλογος είναι έτσι και αλλιώς ισχυρό, αλλά με αυτήν τη μεταγραφή δεν υπάρχει γωνία στον πλανήτη που δεν θα συζητηθεί για πολύ καλό λόγο το όνομά του.

ΥΓ1: Στη λαμπερή προσωπικότητα του Κριστιάν Καρεμπέ, αντανακλάται το μέγεθος του Ολυμπιακού. Τι ωραία εικόνα ο Γάλλος να υποδέχεται στην Ελλάδα τον Μαρσέλο. Να είναι ο πρώτος άνθρωπος που βλέπει ο Βραζιλιάνος με το που πατάει το πόδι του στη χώρα μας. Ο Καρεμπέ δεν πρέπει να αποχωρήσει από την ομάδα. Την τίμησε ως ποδοσφαιριστής, συνεχίζει να την τιμά και ως στέλεχος του συλλόγου. Ευλογία. Ας κάνει μόνο αυτό. Να εξακολουθεί να εκπροσωπεί τον τεράστιο Ολυμπιακό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΥΓ2: Δεν χρειάζεται να… πλατιάζουμε. Τα κριτήρια είναι πάντα υποκειμενικά. Η ουσία είναι πως, διαχρονικά, ο Ολυμπιακός έχει φέρει στην Ελλάδα τους σπουδαιότερους παίκτες, οπότε η συζήτηση δεν βολεύει καθόλου τους μη Ολυμπιακούς. Βάσει ποδοσφαιρικής κλάσης, ο Ριβάλντο είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ως κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» και κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 1999. Βάσει τίτλων, ο Μαρσέλο είναι νούμερο ένα. Ο ποιοτικότερος και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχω δει εγώ, ζωντανά, με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι ο Ζιοβάνι.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Πραγματική μάχη οι αγώνες στο ΣΕΦ, ίσως να πιστέψαμε ότι με το πρώτο ματς τελείωσε η αποστολή μας εδώ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει πολύ σκληρές μάχες στο ΣΕΦ για την πρόκριση στο Final Four και τόνισε πως στο Game 2 η Μπαρτσελόνα πήρε δίκαια τη νίκη αφού έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία στο παρκέ

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο μυθικός Πετρούνιας, έγραψε ιστορία στους κρίκους!

Ο μυθικός Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στο Ρίμινι καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 7η φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης και έσπασε το ρεκόρ του Κρίστιαν Μπέρκι

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93: Δύο πρώην… Έλληνες και ο αειθαλής Χουέρτας έστειλαν τους Ισπανούς στον τελικό του BCL

Η τριάδα Γκάι, Σερμαντίνι και Χουέρτας έβαλε 82 πόντους στο Περιστέρι, το οποίο έπεσε αξιόμαχα στον ημιτελικό του παρθενικού Final Four της ιστορίας του στο Basketball Champions League