24.6 C
Athens

Αταμάν: Σκάνδαλο αυτό που έγινε στο παρκέ και στα αποδυτήρια, δεν σκεφτόμαστε την απόσυρση

Το ματς της Τουρκίας με τη Γεωργία για την 3η αγωνιστική του Eurobasket μετατράπηκε σε ροντέο με πρωταγωνιστές του Κορκμάζ, Αταμάν και τους διαιτητές του αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν από την ένταση που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο της αναμέτρησης της Τουρκίας με τη Γεωργία και είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή των Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάντζε με ντισκαλιφιέ συνεχίστηκε και μετά τη λήξη του ματς.

Σύμφωνα με καταγγελία του Ομέρ Ονάν, αναπληρωτή προέδρου της τουρκικής ομοσπονδίας, ο Κορκμάζ δέχθηκε επίθεση από παίκτες της λιθουανικής αποστολής στα αποδυτήρια της Tbilisi Arena. Ο Ονάν ζητά τη δημοσιοποίηση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, απειλώντας παράλληλα με αποχώρηση από τη διοργάνωση.

Κάτι που σύμφωνα με τον προπονητή των Τούρκων, Εργκίν Αταμάν, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί παρά το «σκάνδαλο» που δημιουργήθηκε εις βάρος της ομάδας του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το EuroBasket είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτό που έγινε στο παρκέ και στα αποδυτήρια ήταν ένα σκάνδαλο. Μετά τον αποκλεισμό του ο Φουρκάν Κορκμάζ, πήγε στα αποδυτήρια με ένα από τα μέλη του προσωπικού μας. ,Τρεις Γεωργιανοί παίκτες, οι Σενγκέλια, Μπιτάτζε και ο παίκτης που αποβλήθηκε (Ντούντα Σανάτζε), επιτέθηκαν στον Κορκμάζ στα αποδυτήρια.

Και το μέλος του προσωπικού μας χτυπήθηκε επίσης. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, πήγα στα αποδυτήρια και είδα ότι ο Φουρκάν Κορκμάζ ήταν στα αποδυτήρια του προπονητή. Τον προστάτεψαν και τον έβαλαν εκεί. Αυτό είναι σκάνδαλο. Όλα είναι σκάνδαλο εδώ, ξεκινώντας από την άφιξή μας στη Γεωργία. Κάθε μέρα, ειδικά την πρώτη και τη δεύτερη μέρα, ερχόμασταν εκεί με 40-45 λεπτά καθυστέρηση στην προπόνηση ή την ημέρα του αγώνα.

Στο ξενοδοχείο δεν υπάρχει ειδικό φαγητό για τους αθλητές. Εντάξει, δεν πειράζει, αλλά η FIBA πρέπει να προστατεύει τους παίκτες στο παιχνίδι. Αυτό που έγινε χθες είναι σκάνδαλο. Στο τέλος του παιχνιδιού, όταν οι παίκτες μου πήγαιναν στα αποδυτήρια, η τοπική αστυνομία επιτέθηκε. Προσπάθησαν να μας σπρώξουν στα αποδυτήρια και επιτέθηκαν στον αντιπρόεδρο [της ομοσπονδίας μας]. Όλα είναι απίστευτα.

Αυτό είναι το ένα μέρος. Στο άλλο μέρος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, παίξαμε 22 δευτερόλεπτα λιγότερο. Είναι ένας αγώνας μπάσκετ. Αν το παιχνίδι είναι στην παράταση και έχουμε την τελευταία μπάλα, είχαμε τη μπάλα μόνο για δύο δευτερόλεπτα.

Προσπαθήσαμε να παραπονεθούμε στους διαιτητές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και εκείνοι είπαν, “Κανένα πρόβλημα”. Στη συνέχεια, αμέσως μετά τον αγώνα κάνουμε την επίσημη διαμαρτυρία μας γιατί τα 22 δευτερόλεπτα είναι μεγάλο χρονικό διάστημα σε έναν αγώνα μπάσκετ. Τώρα περιμένουμε από τη FIBA να βάλει στρατηγική για να ακυρώσει το παιχνίδι ή να αφήσει το παιχνίδι να παίξει για 4,5 λεπτά.

Αν όχι, είναι κάτι πραγματικά γελοίο. Σχετικά με την αποβολή μου από το παιχνίδι, οι διαιτητές έδωσαν ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Τσεντί Οσμάν για ένα μικρό τακτικό φάουλ, και είναι επίσης γελοίο. Μου άξιζε η αποβολή γιατί έκανα μια μεγάλη διαμαρτυρία για αυτό το κάλεσμα που καλείτε στη δεύτερη παράταση, σε τέτοιου είδους παιχνίδι.

Είναι ένα γελοίο αντιαθλητικό φάουλ. Παραπονέθηκα για την απόφαση, αυτό έγινε εδώ. Αυτό είναι μεγάλη ζημιά για το άθλημα γιατί αυτοί οι παίκτες ήρθαν εδώ για να παίξουν μπάσκετ.

Ήρθαμε εδώ για να απολαύσουμε τον αθλητισμό, όχι για να κάνουμε πόλεμο με κανέναν. Επίσης, είναι μεγάλη έκπληξη που παίκτες που έχουν καριέρα όπως ο Σενγκέλια, ο Μπιτάτζε έρχονται στα αποδυτήρια και επιτίθενται στον παίκτη μου, τον Κορκμάζ. Είναι μεγάλη έκπληξη για μένα», είπε ο Αταμάν.

Για να προσθέσει σχετικά με το ζήτημα της πιθανής αποχώρησης από το Eurobasket

«Όχι, δεν σκεφτόμαστε να φύγουμε από το τουρνουά”, είπε ο Αταμάν στα ΜΜΕ. “Βεβαίως, αν συνεχιστεί, πώς μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ; Μιλήσαμε με άλλες ομάδες, διαμαρτύρονται επίσης».

«Όλοι διαμαρτύρονται για (διαφορετικές) καταστάσεις. Μίλησα με το επιτελείο του Μαυροβουνίου χθες και τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Όλοι παραπονιούνται. Φυσικά, αν δεν έχουμε την ασφάλεια, θα κάνουμε (απόσυρση από το Ευρωμπάσκετ)».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς