14.4 C
Athens

Αυτά προσδίδουν στην μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού οι Μπόουλερ και Μπιέλ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει δυναμικά τον κύκλο της μεταγραφικής του ενίσχυσης λίγο πριν το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου και με κινήσεις όπως ο Μπόουλερ και κυρίως ο Μπιέλ αλλάζει επίπεδο μεσοεπιθετικά λύνοντας τα χέρια του Κάρλος Κορμπεράν

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει δυναμικά τον κύκλο της μεταγραφικής του ενίσχυσης λίγο πριν το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου και με κινήσεις όπως ο Μπόουλερ και κυρίως ο Μπιέλ αλλάζει επίπεδο μεσοεπιθετικά και κλείνει τις τρύπες του ρόστερ του με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πλέον στο δυναμικό τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα εξτρέμ (Μπόουλερ) αλλά και στον άξονα (Μπιέλ), με τον Ισπανό άσο να έχει και ιδανικούς παρτενέρ (Εμβιλά – Χουάνγκ) για τον ρόλο που τού αρέσει να εξυπηρετεί. Και εξηγούμαστε.

Ο Μπιέλ στην Κοπεγχάγη αγωνιζόταν κυρίως ως «πασπαρτού» στον χώρο του άξονα, όντας παίκτης κλειδί για τη σωστή μετάβαση της μπάλας από τον χώρο του κέντρου σε αυτόν της επίθεσης, με άμεσες και εύστοχες κατά 84% -μέσο όρο- μεταβιβάσεις, γρήγορη σκέψη και σωστή τελική επιλογή στις περισσότερες των περιπτώσεων, είτε με ασίστ είτε με δικό του τελείωμα. Με λίγα λόγια, ένας παίκτης που κάνει όλη τη δουλειά στον άξονα και συνήθως λειτουργεί καλύτερα, όταν από πίσω του έχει έναν Ζέκα.

Στον Ολυμπιακό αυτή τη λύση μπορεί να τη προσφέρει ο Ίνμπομ Χουάνγκ, που φυσικά δεν είναι «καθαρόαιμο» εξάρι αλλά έχει τη δυνατότητα να κινείται ανάμεσα στις γραμμές ανοίγοντας χώρους τόσο για τον ίδιο όσο και για αυτούς που έρχονται από την πίσω ζώνη. Η σταθερότητα του Εμβιλά στο «6» σε συνδυασμό με την έκρηξη, τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των Μπιέλ – Χουάνγκ δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών, που πλέον έχει τα μέσα για να εξυπηρετήσει μέχρι και το αγαπημένο 3-5-2 του Κορμπεράν.

Ο Μπιέλ είναι ο παίκτης του συνόλου, κάνει τη «βρώμικη» δουλειά κι όταν χρειαστεί δίνει και τις λύσεις, κυρίως με τις τελικές του πάσες, που δεδομένα θα αποτελέσει το δυνατό του σημείο και στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης». Ένας μαέστρος που διευθύνει όσο οι υπόλοιποι παίζουν τη μουσική. Στοίχημα το «δέσιμό» του στην ίδια ενδεκάδα με τον Νοτιοκορεάτη, αλλά και δελεαστικό σενάριο ταυτόχρονα. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά τον Άγγλο Τζος Μπόουλερ, τα δείγματα γραφής του από το άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα της Championship είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Παίκτης που έχει τη δυνατότητα – ικανότητα να πάει με αυτοπεποίθηση στο «ένας εναντίον ενός», έχει στοιχεία ντριμπλαδόρου που ξέρει να ξεσηκώνει το κοινό κι ένα επιθετικό στυλ που έλειπε από την επίθεση του Ολυμπιακού.

Σίγουρα, δεν περνά απαρατήρητος και δεν θα αργήσει να εντυπωσιάσει το ελληνικό κοινό με τα δυνατά και άκρως τεχνικά τελειώματά του. Επιλογή με ρίσκο αλλά και ουσία, που κάνουμε την πρόβλεψη ότι θα πετύχει, αρκεί ο ίδιος να αφήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα πίσω του τη λογική της Championship και μπει σε πιο… ευρωπαϊκούς ρυθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς