21.7 C
Athens

Ο Δώνης και τα Δωνάκια του θα αφήσουν άνεργους πολλούς προπονητές!

Μετά και τη δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού, άπαντες θαυμάζουν τους «μπόμπιρες» του Δώνη. Τους βγάζουν το καπέλο για την υγεία που βγάζουν στο γήπεδο. Το ταλέντο, το πάθος, αλλά και τις αγκαλιές στον «δάσκαλό» τους.
Και όλοι ευλόγως είτε από αγνό ενδιαφέρον είτε από κακεντρέχεια, ρωτούν πόσο θ’ αντέξουν οι μικροί και πως θα συμπεριφερθούν μόλις έρθουν οι… λύπες;
Αυτό που δεν βλέπουν εχθροί και φίλοι είναι ότι οι «μπέμπηδες» παιχνίδι με το παιχνίδι μεταφέρουν το άγχος στους αντιπάλους τους!

Τι εννοώ;
Είναι αφελές να λέμε ότι θα πανικοβληθούν τα 18χρονα, μόλις έρθει η πρώτη… στραβή, με δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είναι εκτός κριτικής!
Τι δεν καταλαβαίνετε;
Ουδείς δεν θα κατηγορήσει τον Στάικο, τον Μπουζούκη και τον Εμμανουηλίδη για την πορεία της ομάδας. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Οι μικροί πιστώνονται τα «καλά». Για τα άσχημα φταίει μόνο η διοίκηση.
Συμφωνώ ότι υπάρχει πίεση λόγω φανέλας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι στον βαθμό που υπάρχει στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ.
Μήπως ξέρετε τι θα είχε συμβεί, εάν η Μπέρνλι ήταν πιο εύστοχη στο ματς της Πέμπτης και είχε στείλει για… τσάι τον Ολυμπιακό; Που θα ήταν την… Παρασκευή ο Πέδρο Μαρτίνς;
Σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τι θα είχε πάθει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, εάν η Βίντι έκανε το 1-2 στο φάουλ του Λάζοβιτς και έστελνε το ματς στην παράταση και ενδεχομένως την ΑΕΚ (με δέκα παίκτες) στο…Europa League;
Ξέρετε τι θα έλεγαν όλοι; Ξέρετε με ποια ομάδα θα τους συνέκριναν;
Με τα πιτσιρίκια του Δώνη!!!

Αυτή, λοιπόν, είναι μια αλήθεια και ένα όπλο για τα «Δωνάκια». Όσο κλέβουν τις εντυπώσεις και βάζουν βαθμό στο σακούλι, τόσο θα δημιουργούν συνθήκες πίεσης στους «μεγάλους».
Όχι γιατί θα τους πάρουν το Πρωτάθλημα, αλλά γιατί είναι ένα απτό παράδειγμα καλής προπονητικής δουλειάς και ποδοσφαιρικής προσπάθειας.
Όσο λοιπόν θεωρούμε επιβαρυντικό για τη ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού ένα αρνητικό αποτέλεσμα, άλλο τόσο (και περισσότερο) θα αποτελούν βαρίδι για τους «υπόλοιπους», οι πτήσεις των μικρών του «τριφυλλιού».
Ειδικά εάν αυτά τα «θαύματα» γίνουν στα ντέρμπι των επόμενων μηνών.
Ο Δώνης και τα παιδιά του έχουν να στείλουν κόσμο και κοσμάκη στο ταμείο ανεργίας…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς