19.9 C
Athens

Μπένετ για το Αστέρας – Ολυμπιακός: «Η συνολική απόδοση ορισμένων διαιτητών δεν ήταν αποδεκτή»

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, χαρακτήρισε «μη αποδεκτή» την απόδοση ορισμένων αξιωματούχων στον αγώνα της Τρίπολης και υποστηρίζει πως «θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα και θα παρασχεθεί περαιτέρω εκπαίδευση»

Δυσαρεστημένος από τη διαιτησία στην αναμέτρηση του Αστέρα με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη (0-0) εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έκανε επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Η συνολική απόδοση ορισμένων εκ των αξιωματούχων του αγώνα δεν ήταν αποδεκτή».

Η ιστορία ξεκίνησε μετά από μπαράζ δημοσιευμάτων και τοποθετήσεις στα social media εκπροσώπων του «καθαρού ποδοσφαίρου» και της «εξυγίανσης» και φαίνεται πως αυτές οι πιέσεις πιάνουν… τόπο.

Η προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο 24ωρο προκειμένου να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός ως ο ευνοημένος της διαιτησίας του Καραντώνη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, επειδή καταλόγισε φάουλ στο… φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα έχοντας σφυρίξει μάλιστα πριν σκοράρει ο Ατιένθα.

Ο Μπένετ μάλιστα τονίζει ότι «η ΚΕΔ θα λάβει εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα και θα παρέχει επιπρόσθετη κατάρτιση και εκπαίδευση σε κάποιους εκ των διαιτητών του αγώνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Steve Bennet προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σε συνέχεια του αγώνα μεταξύ της Π.Α.Ε. Αστέρας Τρίπολης και της Π.Α.Ε Ολυμπιακός, ο οποίος διεξήχθη την Δευτέρα 29/08/2022, η ΚΕΔ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συνολική απόδοση ορισμένων εκ των αξιωματούχων του αγώνα δεν ήταν αποδεκτή.

Ως αποτέλεσμα, η Κ.Ε.Δ. θα λάβει τα αρμόζοντα εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα και θα παρέχει για μερικούς μήνες περαιτέρω επιπρόσθετη κατάρτιση και εκπαίδευση σε αυτούς τους αξιωματούχους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το επίπεδο της απόδοσης πληροί τις προϋποθέσεις των προτύπων που αναμένονται από όλους τους αξιωματούχους αγώνα σε αυτό το επίπεδο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς