15 C
Athens

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-0: Πρώτο μπλόκο και πρώτη γκέλα για τους Ερυθρόλευκους

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη, καθώς δεν κατάφερε να διασπάσει το «πούλμαν» του Αστέρα και μέτρησε πολύ πρόωρα την πρώτη απώλεια της σεζόν εντός συνόρων

Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, ο Ολυμπιακός άφησε τους πρώτους δύο βαθμούς στο Πρωτάθλημα, καθώς ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη για τη 2η αγωνιστική.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας είχε τις ευκαιρίες για να διπλασιάσει τις νίκες του στη Super League, αλλά ήταν άστοχος. Το πρόβλημα, πάντως, στη δημιουργία παραμένει, όπως και στη διάσπαση πολυπρόσωπων αμυντικών διατάξεων, όπως αυτή των Αρκάδων, που έστησαν «πούλμαν» σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο 63ο λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε με τον Έρβιν Τζουκάνοβιτς, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης υπέδειξε έγκαιρα και σωστά το επιθετικό φάουλ του Ασιέρ Μπενίτο στον Γκονσάλο Άβιλα. Ο Ελ Αραμπί είχε τις τρεις καλύτερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, μία στο τέλος κάθε ημιχρόνου και ενδιάμεσα στο 84′, αλλά τα τελειώματα δεν ήταν ιδανικά. Οι Ερυθρόλευκοι μέτρησαν 14 τελικές προσπάθειες έναντι 2 των γηπεδούχων. Στο 82′, ο Τζουκάνοβιτς έκανε χέρι εντός μεγάλης περιοχής, ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε κόρνερ…

Ο αγώνας

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο και Άλβαρες. Οι Στάνκο και Μουνάφο ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Γκαρντάβσκι δεξιά και τον Τιλίκα αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Μπερτόγλιο είχε επιτελικό ρόλο και αγωνίστηκε πίσω από τον σέντερ φορ Μπαράλας.

Ο Kάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Βατσλίκ. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Άβιλα, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Οι Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ζινκερνάγκελ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Ραντζέλοβιτς έπαιξε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Μασούρας αριστερά και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρέθηκαν οι: Τζολάκης, Μπουχαλάκης, Κούντε, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Ουί Tζο Χουάνγκ, Βαλμπουενά, Μανωλάς, Ροντρίγκες, Ραντζέλοβιτς. Ο Ισπανός τεχνικός είχε συμπεριλάβει 23 παίκτες στην αποστολή και πριν από τη σέντρα απέκλεισε τους Κρίστινσον, Ντε Λα Φουέντε και Χασάν.

Μόλις στο 3ο λεπτό, οι Αρκάδες απείλησαν όταν ο Άλβαρες έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπαράλες σούταρε στην κίνηση με το αριστερό και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Για πρώτη φορά, ο Ίνμπομ Χουάνγκ έπαιξε στη φυσική του θέση, αυτή του «οκταριού» και ο Ζινκερνάγκελ ως επιτελικός μέσος. Η βροχή είχε κάνει την εμφάνισή της από νωρίς στην Τρίπολη και δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 παικτών.

Στο 5′, ο Μουνάφο ένιωσε ενοχλήσεις και έπεσε στο χορτάρι, αλλά συνέχισε τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι πίεζαν από το χώρο του κέντρου και πίσω και ήθελαν να κερδίσουν μπάλες για να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Τελικά, το μυϊκό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Μουνάφο στον αριστερό προσαγωγό δεν τού επέτρεψε να συνεχίσει, καθώς ο Αργεντινός μέσος έπεσε ξανά στο έδαφος, στο 10′. Έτσι, έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Μπαράλες και τη θέση του στον Ρουμπέν Γκαρθία, στο 11′.

Ανέβασε «στροφές» προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Ο κόουτς Κορμπεράν έδωσε άμεσα εντολή στον Εμβιλά να μείνει μόνος του ως εξάρι και στον Ίνμπομ Χουάνγκ να παίξει λίγα μέτρα πιο μπροστά, δίπλα στον Ζινκερνάγκελ. Η διάταξη μετατράπηκε σε 4-1-2-2-1. To παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και είχαμε φτάσει στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου χωρίς να έχει καταγραφεί καθαρή ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες. Το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 25′, με τον Νοτιοκορεάτη να δοκιμάζει το αριστερό του εκτός μεγάλης περιοχής και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, τρία εκτελεσμένα κόρνερ στο 35′, αλλά όχι την ουσία. Δημιουργία και γκολ. Στα χαρτιά, οι τελικές ήταν μία έναντι τεσσάρων. Στο 38′, ο Ζινκερνάγκελ δοκίμασε το δεξί του πόδι από μακρινή απόσταση, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 41′, οι Ερυθρόλευκοι είχαν την καλύτερη συνεργασία τους, αλλά η τελική προσπάθεια δεν βγήκε. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ άλλαξε το παιχνίδι προς τα αριστερά με φοβερή μπαλιά, ο Ρέαμπτσιουκ πάσαρε με τη μία στον Ζινκερνάγκελ και εκείνος με τη σειρά του προσπάθησε να βρει τον Ελ Αραμπί στην… καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Άλβαρες πρόλαβε τον Μαροκινό επιθετικό και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 43′, ο Εμβιλά γέμισε για τον Μασούρα, αλλά η κεφαλιά του Έλληνα μεσοεπιθετικού από το ύψος του πέναλτι δεν είχε δύναμη και η μπάλα έφτασε στα χέρια του Παπαδόπουλου. Ο Ολυμπιακός φόρτσαρε στην τελική ευθεία του πρώτου ημιχρόνου και στο 45’+3′ είχε την καλύτερη στιγμή του. Ο Ραντζέλοβιτς σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί «κατέβασε» υπέροχα την μπάλα με το δεξί και σούταρε με αριστερό από το ύψος του πέναλτι. Η μπάλα πήγαινε προς την εστία, αλλά ο Ατιένθα έβαλε την κόντρα με το πόδι και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι Πειραιώτες είχαν 8 τελικές προσπάθειες έναντι 2 των Αρκάδων, ενώ το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν υπέρ του με το εντυπωσιακό 74%-26%. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν 0-0 μετά το πρώτο μέρος.

Ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε μαζική άμυνα από το πρώτο λεπτό και ο Ολυμπιακός χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να διασπάσει αυτό το ανθρώπινο τείχος. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή των γηπεδούχων και τον Μπενίτο να παίρνει τη θέση του Καρμόνα. Στο 51′, ο Ολυμπιακός ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, ο Ζινκερνάγκελ τροφοδότησε δεξιά τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος έκανε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μασούρας επιχείρησε την προβολή χωρίς να καταφέρει να βρει την μπάλα που κατέληξε άουτ. Οι Αρκάδες έπαιζαν μονίμως πίσω από την μπάλα και το κέντρο. Ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυκτικά, φτάνοντας τα 6 κερδισμένα κόρνερ στο 53′.

Το γκολ του Αστέρα που δεν μέτρησε

Ο επιθετικός μονόλογος των Ερυθρόλευκων συνεχιζόταν. Στο 57′, ο Ζινκερνάγκελ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καστάνιο πρόλαβε τον Ελ Αραμπί και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 58′, ο Ίνμπομ Χουάνγκ σούταρε με το αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ, περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας. Στο 60′, ο Βαλμπουενά πήρε τη θέση του Ζινκερνάγκελ, ενώ ακόμα δύο αλλαγές έκανε ο Αστέρας. Οι Μπαρτόλο και Τζουκάνοβιτς αντικατέστησαν τους Τιλίκα και Μπερτόγλιο αντίστοιχα.

Στο 63′, ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε, αλλά ο Καραντώνης υπέδειξε έγκαιρα επιθετικό φάουλ του Μπενίτο πάνω στον Άβιλα. Ο Τζουκάνοβιτς βρήκε δίχτυα με κοντινό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά την εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες από δεξιά. Ωστόσο, υπήρχε ξεκάθαρο φάουλ στη δεύτερη κεφαλιά του Μπενίτο, ο οποίος «κατέβασε» τον Άβιλα, τον οποίο τράβηξε από τη φανέλα. Ο Καστάνιο είχε κάνει την πρώτη κεφαλιά-πάσα. Στο 70′, ο Ροντρίγκες αντικατέστησε τον Ραντζέλοβιτς, ενώ ο Ουί Τζο Χουάνγκ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, παίρνοντας τη θέση του Μασούρα. Για πρώτη φορά, ο κόουτς Κορμπεράν χρησιμοποίησε σχήμα με δύο επιθετικούς. Ο Ολυμπιακός είχε να απειλήσει από το 58′. Το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές στο δεύτερο μέρος. Η ένταση ήταν μεγάλη, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται με πολύ πάθος. Υπέρμετρο, θα λέγαμε. Στο 81′, ο Κούντε αντικατέστησε τον Εμβιλά.

Στο 82′, οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε γύρισμα του Ροντρίγκες από δεξιά και την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Τζουκάνοβιτς, καταλήγοντας κόρνερ. Mπορεί η μπάλα να βρήκε πρώτα στο σώμα και μετά στο χέρι του παίκτη των γηπεδούχων, ωστόσο το χέρι ήταν σε αφύσικη θέση και ο αμυντικός των Αρκάδων απέκτησε πλεονέκτημα στη φάση… Ο διαιτητής δεν ειδοποιήθηκε καν από τον VAR Eυαγγέλου να εξετάσει τη φάση μέσω μόνιτορ.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε μονότερμα και έψαχνε το πολυπόθητο γκολ. Στο 84′, ο Βαλμπουενά «αλώνισε» από τη δεξιά πλευρά και έκανε το γύρισμα, αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Ελ Αραμπί από το ύψος του πέναλτι δεν κατέληξε στα δίχτυα. Η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Ο Ουί Τζο βρέθηκε σε θέση βολής στο 85′, σουτάροντας από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Τέσσερα (μόλις) ήταν λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 90’+4′, ο Βαλμπουενά πάσαρε υπέροχα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά από πλάγια θέση και σούταρε, υπό πίεση, ψηλά άουτ. Η πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα, καταγράφηκε μόλις στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

ΓΚΟΛ:

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας)
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Λασιθίου), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας)
Τέταρτος: Ανδρέας Βλάχος (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής)
Διαιτητής VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Διαιτητής AVAR: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: 44′ Γκαρντάβσκι, 46′ Καστάνιο, 57′ Τιλίκα, 75′ Μπαράλες / 68′ Βαλμπουενά

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (46′ Μπενίτο), Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Στάνκο, Μουνάφο (11′ Γκαρθία), Γκαρντάβσκι (71′ Ριέρα), Μπερτόγλιο (61′ Τζουκάνοβιτς), Τιλίκα (60′ Μπαρτόλο), Μπαράλες.

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (81′ Κούντε), Ίνμπομ Χουάνγκ, Ραντζέλοβιτς (70′ Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ (60′ Βαλμπουενά), Μασούρας (70′ Ουί Τζο Χουάνγκ), Ελ Εραμπί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς