19.7 C
Athens

Ζινκερνάγκελ: Δύσκολο να παίζεις κόντρα σε μία ομάδα που σκέφτεται περισσότερο την άμυνα από τη νίκη

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το πρώτο «μπλόκο» στη φετινή σεζόν της Super League από τον Αστέρα στην Τρίπολη, με τους Ερυθρόλευκους να μένουν στο 0-0 παρά την καλή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να δημιουργήσει και οι Αρκάδες πάρκαραν το… πούλμαν, οι Πειραιώτες πήραν το πρώτο μάθημα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε τέτοιου είδους ματς μέσα στη σεζόν, με τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ να τονίζει προβληματισμένος ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που συνεχώς αμύνεται και σκέφτεται πρώτα να μην δεχθεί γκολ, παρά να βάλει.

Παράλληλα ο Δανός άσος αναφέρθηκε και στη διαιτησία λέγοντας ότι «αν είχε δοθεί ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Προφανώς αξίζαμε κάτι παραπάνω, δεδομένων των ευκαιριών που δημιουργήσαμε και είμαστε απογοητευμένοι για αυτό. Μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα αλλά δεν είχαμε αποτελεσματικότητα και προς το τέλος δεν ήμασταν καλοί. Έπρεπε να τελειώνουμε καλύτερα τις φάσεις μας όμως ήταν μία δύσκολη έδρα και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη»

Για τον ρυθμό και αν φταίει η κούραση από την Ευρώπη που προς το τέλος η ομάδα δεν ήταν καλή:

«Ναι, θεωρώ πως όταν παίζεις μεσοβδόμαδα ένα σημαντικό παιχνίδι, αυτό σε κουράζει στο επόμενο ματς αλλά δημιουργήσαμε φάσεις. Έπρεπε να σκοράρουμε στα καλά σημεία που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο αλλά φάνηκε η κούραση στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο είχαμε και ατυχία. Είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα σε ομάδες που σκέφτονται παραπάνω να κάνουν καλή άμυνα παρά να κερδίσουν και εκεί χρειάζεται υπομονή. Αυτό είναι το κλειδί και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε»

Στο σε τι ετοιμότητα είναι ο Ολυμπιακός τώρα, απάντησε: «Όταν υπάρχει ένας καινούργιος προπονητής, πρέπει να υπάρξει υπομονή και χρόνος για να λειτουργήσουν όλοι όπως θέλει. Έχουμε, επίσης και νέους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ακόμα εγκλιματίζονται. Ο προπονητής είναι μόλις λίγες εβδομάδες στην ομάδα αλλά πιστεύω πως σίγουρα θα δούμε βελτίωση. Σήμερα θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι αν είχαμε σκοράρει ή είχε δοθεί ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Αν είχαμε κερδίσει θα λέγαμε άλλα πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε να δεχθούμε την κριτική και να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο και στη συνέχεια θα δούμε ακόμα περισσότερη βελτίωση».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς