24.6 C
Athens

Πείσμα και εγωισμός, τώρα που έχουν αρχίσει να το πιστεύουν

Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χάρη σε κανέναν. Η προπαγάνδα έπιασε δουλειά νωρίς και κάνει το άσπρο-μαύρο από τη 2η αγωνιστική. Όποιος θέλει το Πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, καλώς να ορίσει. Θα τον περιμένουμε... Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τον Αστέρα στην Τρίπολη γιατί δεν έχει φροντίσει να επιλύσει μία σειρά από αγωνιστικά προβλήματα που γνώριζε από την περασμένη σεζόν ότι τον ταλαιπωρούν. Είχε τον χρόνο να το κάνει, αλλά χωρίς σχέδιο και πηγαίνοντας με τον αυτόματο πιλότο είναι φυσιολογικό τα πράγματα να εξελιχθούν κάπως έτσι. Αυτή η αυταπάτη που είχε δημιουργηθεί ότι όλα ήταν καλά, ενδέχεται να καταστρέψει μία ολόκληρη σεζόν. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ελπίδα. Για τον Θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, μιλάμε.

Ο Ολυμπιακός δεν θα κερδίσει και άλλα τέτοια ματς μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ας έχει κατοχή 76%-24% όπως στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», καθώς όταν ο αντίπαλος στήνει «πούλμαν» χρειάζονται ιδέες, ταλέντο στο ένας εναντίον ενός, ατομική ποιότητα, αξιοποίηση στατικών φάσεων, καθαρό μυαλό… Και παίκτες, που με μία τους ενέργεια να μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να φέρουν το απρόβλεπτο στο παιχνίδι.

Στην Τρίπολη, ο πρωταθλητής Ελλάδας κέρδισε 10 κόρνερ και δεν αξιοποίησε ούτε ένα. Με τον Βαλμπουενά να έχει περιορισμένο ρόλο λόγω ηλικίας και τον Φορτούνη εκτός ομάδας μέχρι πρότινος, ολόκληρος Ολυμπιακός και δεν έχει έναν εκτελεστή των φάουλ και κόρνερ. Δεν έχει σταθερή απειλή από τις στατικές φάσεις. Ο Ζινκερνάγκελ δείχνει ότι δεν το έχει αυτό το σημαντικό κομμάτι σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα…

Οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν συγκεκριμένη επάρκεια (που έχει ταβάνι) σε όλους αυτούς τους τομείς του παιχνιδιού και περιμένουν ότι η ενεργοποίηση του Φορτούνη, ο οποίος όπως ξαφνικά είχε τεθεί στο περιθώριο πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, άλλο τόσο ξαφνικά βγήκε από αυτό στο τέλος Αυγούστου, θα επαναφέρει την αγωνιστική τάξη πάνω στο χορτάρι και θα δώσει το κάτι διαφορετικό, που έχει αποδείξει πως το διαθέτει. Βέβαια, απομένει και η μεταγραφική ενίσχυση, έστω και αν η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει αντίστροφα.

Το πρόβλημα στη δημιουργία εξακολουθεί να υφίσταται, η ομάδα δεν έχει συστηματική απειλή από τις πτέρυγες, καθώς οι ακραίοι μπακ είναι άτολμοι και άτεχνοι (εξαιρείται κάπως ο Άβιλα, ο οποίος κάτι δείχνει και έχει καλή επαφή με την μπάλα), ενώ η ένδεια στους wingers αποτυπώνεται στην επιλογή του κόουτς Κορμπεράν να δώσει φανέλα βασικού στον «ξεχασμένο» Ραντζέλοβιτς επειδή πολύ απλά είναι γρήγορος και, λογικά, έχει απαυδήσει από την κατάσταση που συνάντησε χωρίς δεύτερο καθαρόαιμο winger στο έμψυχο δυναμικό πλην του Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος συνήθως είναι τραυματίας.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός μοιάζει ανύπαρκτος και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού δεν γνωρίζει ποιος κάνει τις μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Η ομάδα δεν έχει τεχνικό διευθυντή να οργανώσει και να στρώσει το πράγμα, να μπει ένα πρόγραμμα βρε αδερφέ στο ποιος φεύγει και ποιος έρχεται. Αποκτώνται αβέρτα ξένοι χωρίς κοινοτικά διαβατήρια και κάποιοι πρέπει να μένουν εκτός αποστολής επειδή υπάρχει ο σχετικός περιορισμός των 5 εντός συνόρων. Θεωρητικά, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον winger Ντε Λα Φουέντε για να «ανοίγει» τις μαζικές άμυνες και με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν εκτός 20άδας, καθώς πιάνει θέση ξένου.

Ζούμε το καλοκαίρι της παράνοιας. Οι κακοπροαίρετοι μπορούν να ισχυριστούν ότι η ομάδα έχει αφεθεί στην τύχη της. Ο χαρακτηρισμός «παρατημένη» είναι βαρύς και δεν θέλω να τον ασπαστώ. Κάτι φταίει, όμως, και ο μοναδικός που μπορεί να δώσει λύση είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Άνθρωπος είναι, δικαιούται μία κακή στιγμή, ακόμα και μία ολόκληρη κακή χρονιά με λάθη και αποφάσεις, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα για τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε την αγάπη του για τον Θρύλο. Με το πείσμα του και τον εγωισμό του, πρέπει να «ξεβαλτώσει» την ομάδα. Να παραδεχθεί τα λάθη του και να δώσει την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια.

Ελ Αραμπί Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ και όποιος μπορεί να τον εκθρονίσει, ας το κάνει

Η πρώτη βαθμολογική απώλεια εντός συνόρων ούτε ενοχλεί ούτε πονάει. Βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική και το «Πρωτάθλημα Αυγούστου», το «κατακτούν» άλλοι… Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει αγωνιστική βελτίωση, έστω και μερική, από τη στιγμή που ανέλαβε ο νέος προπονητής. Το θέμα είναι να σωθεί η σεζόν και αυτό δείχνουν ορισμένοι ότι δεν τον έχουν καταλάβει. Δεν έχουν αντιληφθεί τι γίνεται γενικότερα και πώς η «συμμαχία των τριών πονεμένων» επανασυνδέθηκε και συμπορεύεται ξανά μαζί. Ξαφνικά, ακούσαμε ξανά τη φωνή τους. Ξαφνικά, ασχολούνται ξανά με το ποδόσφαιρο. Ειδικά, οι Παναθηναϊκοί, που βγήκαν ξανά ύστερα από πολλά χρόνια στην Ευρώπη, αποκλείστηκαν νωρίς-νωρίς, αλλά πρόλαβαν να μάς τα κάνουν… Ζέπελιν.

Όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να «εκθρονίσουν» τον Ολυμπιακό. Με γεια τους και χαρά τους. Ας το αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς, δεν θα κάνουμε σε κανέναν τη χάρη. Όλοι αυτοί βγάζουν γλώσσα. Το αντί-Ολυμπιακό μέτωπο έχει αναβιώσει πάλι σε πλήρη σύνθεση. Kαι με αφορμή τη φάση με το γκολ των Αρκάδων, που σωστά δεν μέτρησε για το επιθετικό φάουλ του Μπενίτο πάνω στον Άβιλα, άρχισαν να ξεσαλώνουν. Ο Ισπανός του Αστέρα στηρίχθηκε πάνω στον συμπατριώτη του, κρατώντας τον κάτω, ενώ στη συνέχεια τον έσπρωξε. Δεν είναι φάουλ όταν ο επιτιθέμενος δεν αφήνει τον αμυνόμενο να αμυνθεί; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με την προπαγάνδα.

Ντέμης και Μεταξάς συμφώνησαν για τη διαιτησία στην Τρίπολη: «Δεν υπάρχει φάουλ στον Άβιλα» (vid)

ΥΓ: Πρωτάθλημα από τη 2η αγωνιστική δεν έχει κατακτήσει καμία ομάδα στον κόσμο. Ας βγάλουν και κορνίζα τη βαθμολογία, δεν με απασχολεί καν. Αυτό δείχνει τι έχει κάνει ο Θρύλος σε όλους αυτούς από το 1925 μέχρι σήμερα. Θέλω ο Ολυμπιακός να είναι καλά. Πνευματικά και αγωνιστικά. Οργανωμένος, με σχέδιο και προσανατολισμό. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου γιατί στον ΑΘΛΟ έχουν καταγραφεί πράγματα τους τελευταίους οκτώ μήνες που δεν έχουν αποτυπωθεί πουθενά αλλού. Δεν γίνεται να τα βλέπω εγώ και όχι αυτοί που πρέπει.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός: Το βλέμμα της ανατροπής από τον αρχηγό, η «έκρηξη» του πάγκου και ο… φίλαθλος Μιλουτίνοφ (vid)

Η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στην Stark Arena μέσα από τον φακό της ερυθρόλευκης ΚΑΕ: Το γούρικο τελετουργικό πριν το ματς, το βλέμμα της νίκης από τον Κώστα Παπανικολάου και ο... guest Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο κόκκινος power ranger του Βελιγραδίου και η άμυνα για σεμινάριο στη βραδιά-δήλωση του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν μία τεράστια νίκη στο Βελιγράδι κόντρα σε όλους και σε όλα, με τον Γουίλιαμς-Γκος να φωνάζει «παρών» στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και την άμυνα από ατσάλι να τους διατηρεί σε τροχιά τετράδας

Μπαρτζώκας: Εκπληκτική η ατμόσφαιρα, τα 20′ των Γκος και Γουόκαπ ήταν έντονα και καθοριστικά

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα ποιοτικά λεπτά των Γκος και Γουόκαπ που δεν προπονούνταν λόγω τραυματισμών ενώ μίλησε για τη φανταστική άμυνα και το σχήμα που έδωσε τη λύση στην 4η περίοδο