16.7 C
Athens

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1: Ο Νάρεϊ τον γλίτωσε από έμφραγμα με buzzer beater (vid)

Με ένα άκρως τυχερό γκολ του Νάρεϊ στο 96' ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου των 10 παικτών και να πανηγυρίσει ένα αγχωτικό τρίποντο, το δεύτερο σερί στην Τούμπα

Με ένα απίστευτα τυχερό γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ έσωσε την παρτίδα κόντρα στον Ατρόμητο, σε ένα ματς με τρομερό φινάλε στην Τούμπα.

Οι Περιστεριώτες των 10 παικτών βρήκαν γκολ με υπέροχο τσίμπημα του Τζοβάρα στο 91′ απαντώντας στο πέναλτι του ΠΑΟΚ από το 12′, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά σώθηκε με μία καραμπόλα στο 96′ μετά από σουτ του Νάρεϊ (δίχως να είναι ξεκάθαρο το αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη εκτός ορίων του γηπέδου στη σέντρα του Μπίσεσβαρ) και πήρε ένα άκρως αγχωτικό τρίποντο για το «2 στα 2» στην Τούμπα.

ΤΟ BUZZER BEATER ΤΟΥ ΝΑΡΕΪ

Σε ένα ματς που επιφύλασσε τα πάντα για το τέλος, ο Ατρόμητος μπορεί να νιώθει αδικημένος καθώς μετά από μία αξιοσέβαστη προσπάθεια και ισοφάριση όντας με 10 παίκτες στο χορτάρι, τελικά έφυγε ηττημένος από την Τούμπα.

Καρφιά Κόλμαν σε Τζήλο: Όταν έρχεσαι εδώ να παίξεις, χρειάζεσαι έναν καλό διαιτητή και σήμερα δεν υπήρχε

Ο Κάλεντ Νάρεϊ με το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα των Ασπρόμαυρων σε «νεκρό» χρόνο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που είχε βρει το πρώτο γκολ από την άσπρη βούλα με τον συνήθη ύποπτο Γιάσμιν Κούρτιτς και τελικά χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης για να γλιτώσει το «έμφραγμα» και την πρώτη γκέλα.

ΤΟ 1-0 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ 

Η συνήθεια που έχει γίνει λατρεία για τον ΠΑΟΚ παραμένει ισχυρή. Μετά το… παγκόσμιο ρεκόρ της περυσινής σεζόν με τα 15 πέναλτι στα 26 ματς της κανονικής περιόδου, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε σεφτέ από την άσπρη βούλα πριν καν συμπληρωθεί δεκάλεπτο κόντρα στον Ατρόμητο.

Δράστης ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Χατζηισαΐας, ο οποίος πήγε με απλωμένο χέρι και σταμάτησε μια τζούφια και εντελώς άστοχη κεφαλιά του Ίνγκασον. Ο χιλιοτραγουδισμένος Θανάσης Τζήλος δίστασε να καταλογίσει αμέσως την οφθαλμοφανέστατη παράβαση, αφήνοντας τη φάση να εξελιχθεί μέχρι την πρώτη διακοπή.

Το πέναλτι δόθηκε με τη βοήθεια του VAR και ο Γιάσμιν Κούρτιτς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στη Super League: να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 μέτρα…

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ «κάθισε» πάνω στο 1-0, δεν ανέβασε τις γραμμές του για να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ κι όταν αυτό ήρθε χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Ολιβέιρα, σηκώθηκε (μέσω VAR) το σημαιάκι για να παραμείνει το σκορ σε επίπεδα πρώτου ημιχρόνου.

Εκεί όπου ο Ατρόμητος, που έμεινε και με παίκτη λιγότερο από το 77′ λόγω αποβολής του Κιβρακίδη, έδειχνε να συμβιβάζεται με την ήττα, ήρθε ένας πρώην ασπρόμαυρος (Τζοβάρας) να αλλάξει άρδην τα δεδομένα και να φέρει το ματς στην ισοπαλία με πολύ όμορφο τελείωμα.

 

Τελικώς, την τελευταία λέξη την είπε ο Δικέφαλος που βρήκε ένα τυχερό τέρμα για να γλιτώσει την πρώτη γκέλα της σεζόν και να πάει σε καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Άρη.

ΠΑΟΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Διαιτητής: Τζήλος

Γήπεδο: Τούμπα

Κόκκινες: Κιβρακίδης

ΓΚΟΛ: 12′ Κούρτιτς, 96′ Νάρεϊ / 91′ Τζοβάρας

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντάντας (76′ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Αουγκούστο (80′ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Τόμας (63′ Ολιβέιρα).

Ατρόμητος (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κυβρακίδης, Χατζησαΐας, Σουάρεθ, Γκονζάλεθ, Κούεν, Μουνίθ (90+4′ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (62′ Κιάρτανσον), Κλωναρίδης (80′ Τζοβάρας), Τζαβίδας (62′ Ροταρίου).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς