17.7 C
Athens

Παναιτωλικός – Άρης 3-1: Τα Καναρίνια τιμώρησαν με «τριάρα» τους αδιάβαστους Θεσσαλονικείς (vid)

Τα Καναρίνια από το Αγρίνιο πήραν μία σπουδαία νίκη επί του άχρωμου Άρη που έμεινε με τα παράπονα για τη διαιτησία του Παπαπέτρου αλλά επί της ουσίας... ξέχασε να κατέβει στο δεύτερο ημίχρονο και πλήρωσε αδρά τα λάθη της άμυνάς του

Πρώτη «σφαλιάρα στη σεζόν και για τον Άρη. Μετά το 0-1 του Βόλου επί της ΑΕΚ χθες στη Ριζούπολη, δεν άργησε να έρθει και η δεύτερη έκπληξη της 2ης αγωνιστικής στη Super League με «θύματα» αυτή τη φορά τους Κίτρινους του Χερμάν Μπούργος και θριαμβευτή τον Παναιτωλικό.

Οι Αγρινιώτες κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη, την πρώτη τους στη σεζόν, επί του άχρωμου Άρη που έμεινε με τα παράπονα για τη διαιτησία του Παπαπέτρου. Τελικό σκορ 3-1 σε ένα ματς που τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο μέρος.

Ο Άρης «χάθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο, επί της ουσίας μέχρι το 80′ αποτέλεσε φάντασμα του κακού του εαυτού, με αποτέλεσμα ο πιο δραστήριος Παναιτωλικός να εκμεταλλευτεί τα λάθη των Θεσσαλονικέων στον χώρο της αμυντικής γραμμής και με σκόρερ τους Καρέλη και Νταγκό να παίρνουν μία πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη τους στη σεζόν μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα.

Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Με γκολ, καλό ρυθμό και θέαμα ξεκίνησε το παιχνίδι στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Άρη.

Ο Σενγκέλια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 15′ με τελείωμα μέσα από την περιοχή και σημαντική ευθύνη του Κουέστα, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Λουίς Πάλμα το πήρε… προσωπικά και με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και όμορφη εκτέλεση με το δεξί έφερε το ματς στα ίσια.

ΤΟ 1-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

 

Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου οι Κίτρινοι του Χερμάν Μπούργος ζήτησαν πέναλτι σε φάση με πρωταγωνιστές τους Ιτούρμπε και Αποστολάκη, με τον Έλληνα αμυντικό του Παναιτωλικού να φαίνεται να σπρώχνει τον Παραγουανό εξτρέμ.

Παράλληλα, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός «άγγιξε» του 2-1 με φάουλ του Φλόρες, το οποίο όμως κατέληξε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αγρινιώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο και ήταν συνεχώς απειλητικοί, με την αγωνιστική τους άνοδο να μετουσιώνεται σε δύο τέρματα που εν τέλει καθόρισαν και τη μοίρα του αγώνα.

Την αρχή έκανε ο Καρέλης στο 63′ με κεφαλιά προ κενής εστίας, μετά από δοκάρι του Σενγκέλια, για να τελειώσει τη δουλειά ο Νταγκό με εντυπωσιακό άλμα προ του Εμπακατά 14 λεπτά αργότερα.

Ο Άρης ξύπνησε μετά το 75′ αλλά πλέον ήταν αργά. Τόσο ο Γκρέι όσο και ο Ζερβίνιο αστόχησαν από πλεονεκτική θέση με αποτέλεσμα το 3-1 να μείνει μέχρι το φινάλε επαναφέροντας τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα για την ομάδα του Μπούργος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ 3-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Παπαπέτρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Νταγκό/37′ Ντουκουρέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’+3′ Ντίαζ

ΓΚΟΛ: 15′ Σενγκέελια, 65′ Καρέλης, 76′ Νταγκό/21′ Πάλμα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Αποστολάκης (83′ Λίάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης – Φλόρες (59′ Ντουάρτε), Μλάντεν, Ντίας – Σενγκέλια (71′ Μόρσεϊ), Νταγκό (83” Χουχούμης, Καρέλης (84′ Πέδρο)

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ντουκουρέ, Γκαρθία (73′ Ζερβίνιο)- Μαντσίνι (61′ Καμάτσο), Πάλμα (61′ Ντιόπ), Ιτούρμπε (73′ Γκαρσία)- Γκρέι (84′ Χατζηιωάννου).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς