21.4 C
Athens

Η Λίβερπουλ ξέσπασε με ιστορική επίδοση για την πρώτη της νίκη, ο Χάαλαντ «καθάρισε» με χατ-τρικ για τη Σίτι

Απόγευμα σκέτη μαγεία στην Premier League: Από τη μία η διαστημική Λίβερπουλ που πέτυχε τη μεγαλύτερη σε εύρος (9-0) νίκη της ιστορίας της στην Premier League κόντρα στην Μπόρνμουθ και από την άλλη ο ασταμάτητος Χάαλαντ που μέσα σε 20 λεπτά έφερε τη Σίτι από την κόλαση στον παράδεισο

Η μαγεία της Premier League συρρικνωμένη σε ένα σαββατιάτικο απόγευμα! Σε τρεις ματσάρες από τα συνολικά 5 παιχνίδια που διεξήχθησαν στις 17:00 για την 4η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, τα είδαμε όλα.

Μία διαστημική Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στη σεζόν και πιο ευρεία στην ιστορία της στην Premier League με 9 (!) γκολ απέναντι στην Μπόρνμουθ, μία Σίτι που αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο τελικά ανέτρεψε το σκηνικό χάρη στη δεινότητα του Έρλινγκ Χάαλαντ και πήρε τη νίκη (4-2) και μία Τσέλσι που μετά τον Φοφανά πήρε και το τρίποντο από τη Λέστερ (2-1).

Η αρχή αυτού του μαγικού απογεύματος έλαβε χώρα στο Άνφιλντ με τους Ρεντς να στήνουν ένα μοναδικό πάρτι και να ξεσπούν κατά της δύσμοιρης Μπόρνμουθ μετά την ήττα της περασμένης Δευτέρας από τη Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Κλοπ δεν νίκησε απλά, αλλά το έκανε με στυλ και ρεκόρ καταγράφοντας την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας της σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας! Σκόρερ οι Λουίς Ντίας (2 τέρματα), Φιρμίνο (2 τέρματα), Καρβάλιο, Φαν Ντάικ, Έλιοτ, Άρνολντ και Μέφαμ με αυτογκόλ σε ένα ματς που δεδομένο θα μείνει στα χρονικά. Δύο ασίστ για τον εξαιρετικό Κώστα Τσιμίκα που μπήκε στο ματς στο 70′ και πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του.

Την ίδια ώρα στο Έτιχαντ η Μάντσεστερ Σίτι έβαλε δύσκολα στον εαυτό της βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 0-2 μόλις στο 21ο λεπτό αλλά όπως και στο ματς που τής χάρισε το περσινό πρωτάθλημα έβγαλε αντίδραση και με χατ-τρικ του ασταμάτητου Χάαλαντ πήρε τελικά το τρίποντο με «καθαρή» νίκη (4-2). Για τους Πολίτες σκόραρε επίσης ο Μπερνάντο Σίλβα.

Λίγο πιο βόρεια, στο Λονδίνο, η Τσέλσι φιλοξενούσε τη Λέστερ και σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε καλά για τους Λονδρέζους με αποβολή του Γκάλαχερ μόλις στο 27ο λεπτό, τελικώς κατάφεραν να το φέρουν στα μέτρα τους λόγω του «πλάνου Τούχελ» που είδε τον Ραχίμ Στέρλινγκ με δύο τέρματα να… βγάζει τα πρώτα λεφτά του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη στιγμή που η «νωθρή Λέστερ σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος κατάφερε απλά να μειώσει σε 2-1 με τον Μπαρνς, παρόλο που έπαιζε για κάτι παραπάνω από 60 λεπτά με παίκτη παραπάνω.

Στα δύο υπόλοιπα παιχνίδια που φυσικά ήρθαν… δεύτερα μπροστά στη μαγική εικόνα των παραπάνω, η Έβερτον που πραγματοποιεί κάκιστο ξεκίνημα ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Μπρέντφορντ ενώ η Μπράιτον με τέρμα του Γκρος έκαμψε την αντίσταση της Λιντς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (27/8)

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (55′ Φερνάντες)

Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ 9-0 (3′, 85′ Λουίς Ντίας, 31′, 62′ Φιρμίνο, 6′ Έλιοτ, 28′ Άρνολντ, 45′ Φαν Ντάικ, 46′ Μέφαμ (αυτογκ.), 80′ Καρβάλιο)

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 4-2 (53′ Μπερνάρντο Σίλβα, 62′, 70′, 81′ Χάαλαντ / 4′ αυτογκ. Στόουνς, 21′ Άντερσεν)

Μπράιτον – Λιντς 1-0 (66′ Γκρος)

Μπρέντφορντ – Έβερτον 1-1 (84′ Γιάνελτ, 24′ Γκόρντον)

Τσέλσι – Λέστερ 2-1 (47′, 63′ Στέρλινγκ / 66′ Μπαρνς)

Άρσεναλ – Φούλαμ (19:30)

Κυριακή (28/8)

Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ (16:00)

Γουλβς – Νιούκαστλ (16:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τότεναμ (18:30)

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς