25.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Ρέτσος επιδιώκει restart στο πιο οικείο περιβάλλον

Ο Παναγιώτης Ρέτσος παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για τον Ολυμπιακό, με στόχο να αφήσει πίσω του την εφιαλτική πενταετία που ακολούθησε μετά τη μεταγραφή - μαμούθ στη Λεβερκούζεν

Τον Αύγουστο του 2017 ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε μια… σοκαριστική μεταγραφή στη Λεβερκούζεν, κατέχοντας ακόμη και σήμερα το ρεκόρ της ακριβότερης μετακίνησης Έλληνα ποδοσφαιριστή. Τα σχεδόν 18 εκ. ευρώ που έδωσαν οι Γερμανοί στον Ολυμπιακό δεν αποσβέστηκαν ποτέ, αφού o Έλληνας αμυντικός έσπασε όλα τα κοντέρ ατυχίας και τραυματισμών.

Τον περασμένο Γενάρη η Λεβερκούζεν έλυσε το συμβόλαιο του Ρέτσου και ο παίκτης προσπάθησε να κάνει επανεκκίνηση με τη φανέλα της Βερόνα. Παρά την πολύ καλή πορεία της ομάδας στη Serie A, ο 24χρονος στόπερ (που έχει αγωνιστεί κατά καιρούς και στα δυο άκρα της άμυνας) έπαιξε μόλις 52 λεπτά στην Ιταλία και αυτό ήταν όλο.

Με εξαίρεση τον Φεβρουάριο που έμεινε εκτός λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού, ο Ρέτσος βρισκόταν μονίμως παρκαρισμένος στον πάγκο των Βερονέζων, κάνοντας πέντε πολύ σύντομες συμμετοχές. Η αποχώρησή του από την Ελλάς Βερόνα θεωρούταν δεδομένη εδώ και καιρό, παρότι την Κυριακή αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ματς κόντρα στην Μπολόνια (1-1).

Η επανεμφάνιση του Ρέτσου στο Champions League

 

Πέντε χρόνια και μερικές μέρες μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, ο Παναγιώτης Ρέτσος επιστρέφει στο Λιμάνι για να επιχειρήσει ένα ακόμη restart, αυτή τη φορά στο πιο οικείο περιβάλλον που θα μπορούσε να βρει. Όσοι έχουν την τύχη να τον γνωρίζουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του και θυμούνται καλά πόσο προσγειωμένος παρέμεινε ακόμα και μετά την ιστορική μετακίνησή του στη Λεβερκούζεν.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν την πεποίθηση πως η εποχή των τραυματισμών ανήκει στο παρελθόν και είναι διατεθειμένοι να δώσουν μια μεγάλη ευκαιρία στον Ρέτσο, ο οποίος… ευεργέτησε τα ταμεία της ομάδας πριν από πέντε χρόνια. Για έναν παίκτη που την περασμένη τετραετία αγωνίστηκε συνολικά μόλις 864 λεπτά (και άλλα 121 φέτος), είναι ευχή όλων να μπορέσει να ξαναβρεί τον αγωνιστικό δρόμο του μέσα από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Και γιατί έχει τα προσόντα αλλά και γιατί είναι ένα σπουδαίο παιδί που κάθε προπονητής χαίρεται να έχει υπό τις οδηγίες του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς