24.6 C
Athens

Ο Άρης θέλει και μπορεί το κάτι παραπάνω

Οι Κίτρινοι μπαίνουν σε μία σεζόν υψηλών απαιτήσεων στην οποία θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις πρώτα στους εαυτούς τους, με φόντο την εφικτή υπέρβαση σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο

Ο Άρης εκκινεί σήμερα (21/8, 20:30) τις υποχρεώσεις του στη νέα σεζόν της Super League κόντρα στον νεοφώτιστο Λεβαδειακό κι έχει στο μυαλό του μόνο τους 3 βαθμούς για να μπει με το… δεξί σε μία χρονιά υψηλών απαιτήσεων. Κι όχι αδίκως.

Οι Κίτρινοι, περίπου ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, και με δεδομένο ότι μετά τον Ενκουλού θα ακολουθήσουν τουλάχιστον δύο ακόμη προσθήκες στο ρόστερ, μπαίνουν στη φετινή σεζόν έχοντας το πληρέστερο και ποιοτικότερο ρόστερ των τελευταίων ετών, γεγονός που από μόνο ανεβάζει τον πήχη και τις προσδοκίες.

Αυτό μετέφερε και στη σχετική δήλωσή του την περασμένη Παρασκευή ο Θόδωρος Καρυπίδης που πέρα από χρήματα έχει προσφέρει και όραμα στην ομάδα του Μπούργος. Ένα όραμα που φέρνει την ομάδα σε μία συνθήκη που δεν είχε να αντιμετωπίσει τόσο έντονα στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτή του «πρέπει» ενός τίτλου.

Καρυπίδης: Το καλύτερο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του ο Άρης, μας ενδιαφέρουν και οι δύο εγχώριοι στόχοι

Οι οπαδοί των Θεσσαλονικέων έχουν χορτάσει από όνειρα και αναμονή. Πλέον, βλέπουν και οι ίδιοι ότι υπάρχουν οι προϋποθέσει για το «κάτι παραπάνω» που μεταφράζεται μόνο με την κατάκτηση ενός τροπαίου και τον εφικτό στόχο της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο Άρης ξεκινά από εκεί και θα το ψάξει στην πορεία. Είναι γνωστό ότι μέσα από τις νίκες χτίζεται μία ομάδα κι όχι από τα λόγια. Ο δρόμος του πρωταθλητισμού φαντάζει και είναι μακρύς. Για το σύνολο του Μπούργος πιο σημαντικό είναι το «βήμα-βήμα» προκειμένου να μην αποπροσανατολιστεί ολόκληρος ο οργανισμός προτού καν μπει σε τάξη.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, αυτή η τάξη θα επέλθει αποκλειστικά μέσα από τον «καθρέπτη» του γηπέδου, εκεί όπου ο Άρης έχει τα εργαλεία για να φτάσει μακριά και κυρίως να παίξει θελκτικό ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο ουσίας κι όχι σκοπιμότητας. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας κι όχι αμφιβολίας. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από το ξεκίνημα της σεζόν μέσω της προκριματικής φάσης στο Conference League ότι φέτος έχουν ένα ρόστερ που τους τοποθετεί στην κουβέντα για τον τίτλο της Super League.

Αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα και τα πιο σημαντικά θα φανούν στο χορτάρι, εκεί που ο Μπούργος με τους συνεργάτες του θα πρέπει να βρουν λύση στο ζήτημα των χαφ, καθώς ο Άρης στερείται ενέργειας και δημιουργίας με τους Ντουκουρέ και Νταμπό για 90 λεπτά ως δίδυμο, ενώ φαίνεται να έχει και θέματα στην άμυνα, παρόλο που Μπράμπετς και Φαμπιάνο αποτέλεσαν πέρυσι -ίσως- το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ταχύτητα – ποιότητα του Μανού Γκαρθία στον άξονα προσφέρει άλλον αέρα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, όμως ο Αργεντινός τεχνικός θα χρειαστεί να βρει τρόπο ώστε να χωρέσει τον Ισπανό σε ένα σύστημα που του ταιριάζει (ιδανικά 4-2-3-1) και όλα αυτά δίχως να παραγκωνίσει τον Πάλμα, που μέχρι τώρα είναι ο κορυφαίος του παίκτης και έχει ξεκινήσει τη χρονιά στα «κόκκινα».

Στα εξτρέμ οι Κίτρινοι έχουν πληθώρα ποιοτικών επιλογών με Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Καμάτσο σε πρώτο ρόλο, ενώ για τον Ματέο Γκαρσία (εφόσον παραμείνει στο ρόστερ) αυτή θα είναι μία περίεργη χρόνια αποδείξεων αλλά και υπομονής.

Ο Άρης έχει βρει τον «killer» που έψαχνε εδώ και πόσα καλοκαίρια στο πρόσωπο του Αντρέ Γκρέι, διατήρησε τη σταθερά του Κουέστα στην εστία, αύξησε τις διαθέσιμες επιλογές του στον πάγκο και εφόσον οι παίκτες κατανοήσουν γρήγορα την αγωνιστική φιλοσοφία του Μπούργος, που με τη σειρά του οφείλει να βρει εναλλακτικά πλάνα, αλλά και αποκτήσουν κάτι από την σπιρτάδα του Βικελίδης, τότε ναι, θα διεκδικήσουν με αξιώσεις αυτό το κάτι παραπάνω τόσων και τόσων ετών…

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς