14.3 C
Athens

Premier League: Πρώτος βαθμός εκτός έδρας για τη Νότιγχαμ σε ματσάρα με την Έβερτον, σεφτέ στις νίκες για τη Φούλαμ

Τρομερό ματς στο Γκούντισον Παρκ (παρόντος του Βαγγέλη Μαρινάκη) με Έβερτον και Νότιγχαμ να δίνουν τα ρέστα τους για τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

Μια ανάσα από μια ιστορική εκτός έδρας νίκη βρέθηκε η Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γκούντισον Παρκ» ωστόσο η Έβερτον έσωσε έναν βαθμό (1-1) και στέρησε στους Κόκκινους το τρίποντο. Η αναμέτρηση είχε απίστευτο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους Πίκφορντ και Χέντερσον να κατεβάζουν ρολά με μεγάλες επεμβάσεις.

Η Νότιγχαμ βρήκε την ευκαιρία στο 82′ και σκόραρε όταν ο Γέιτς έπιασε το μακρινό σουτ, ο Πίκφορντ απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Μπρέναν Τζόνσον χώθηκε στη φάση και με πλασέ έκανε το 0-1.

Ωστόσο, για ανεξήγητο λόγο οι Κόκκινοι έμειναν με ψηλά την άμυνα και το πλήρωσαν στο 88′ όταν ο Πίκφορντ με βολέ (!) βρήκε τον Γκρέι στην πλάτη της άμυνας και εκείνος αφού κοντρόλαρε, πλάσαρε και έσωσε τον βαθμό για τα Ζαχαρωτά.

Η Φούλαμ για τρίτη σερί αγωνιστική στην Premier έμεινε αήττητη και μάλιστα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με 3-2 κόντρα στη μαχητική Μπρέντφορντ στο τοπικό ντέρμπι του δυτικού Λονδίνου.

Ο Ριντ άνοιξε το σκορ στο 1ο λεπτό και στο 20′ ο Παλίνια διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων που όμως είδαν την Μπρέντφορντ να αντιδρά. Οι Μέλισσες μείωσαν στο 44′ με τον Νόργκαρντ, ισοφάρισαν στο 71′ με τον Τόνεϊ αλλά στο 90′ ο πανούργος Μίτροβιτς με το δεύτερο γκολ του φέτος έκανε το 3-2 με υπέροχη κεφαλιά για να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Με ανατροπή πανηγύρισαν νίκες Σαουθάμπτον και Κρίσταλ Πάλας κόντρα σε Λέστερ και Άστον Βίλα αντίστοιχα. Οι Άγιοι είδαν τον Μάντισον να δίνει προβάδισμα στη Λέστερ στο 54′ αλλά χάρη στο αυτογκόλ του Τζάστιν στο 68′ ισοφάρισαν και στο 84′ έφτασαν σε ανατροπή (1-2) με την εκτέλεση του Τσε Άνταμς από τη μικρή περιοχή.

Το πλασέ του Όλι Γουότκινς στο 5′ δεν δημιούργησε άγχος στην Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά που έκανε την πρώτη της νίκη στην Premier League. Ο Ζαχά άνοιξε το σκορ στο 7′ και στο 58′ (αφού πρώτα έχασε πέναλτι) έκανε το 2-1, με τον Ματετά στο 71′ να πλασάρει μετά από γύρισμα για το τελικό 3-1.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (20/8)

Τότεναμ – Γουλβς 1-0 (64′ Κέιν)

Έβερτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1 (88′ Γκρέι / 82′ Τζόνσον)

Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα 3-1 (7′, 58′ Ζαχά, 71′ Ματετά / 5′ Γουότκινς)

Λέστερ – Σαουθάμπτον 1-2 (54′ Μάντισον / 68′ αυτ. Τζάστιν, 84′ Τσε Άνταμς)

Φούλαμ – Μπρέντφορντ 3-2 (1′ Ριντ, 20′ Παλίνια, 90′ Μίτροβιτς / 44′ Νόργκαρντ, 71′ Τόνεϊ)

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή (21/8)

Γουέστ Χαμ – Μπράιτον (16:00)

Λιντς – Τσέλσι (16:00)

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Δευτέρα (22/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς