20.7 C
Athens

Η βαριά φανέλα και το θαύμα των «μπέμπηδων» του Δώνη

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για τους πιτσιρικάδες και τον Παναθηναϊκό που είναι πολύ μεγάλο όνομα για να πεθάνει...

Η λέξη «υγεία» που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής περιγραφής από τον Γιώργο Λυκουρόπουλο χαρακτηρίζει τον φετινό Παναθηναϊκό, σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι.
Τι και εάν παθαίνεις «κάτι» ακούγοντας, βλέποντας, διαβάζοντας την αρχική ενδεκάδα και τον πάγκο. Αυτός δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ο Παναθηναϊκός, εάν υπήρχε μια σοβαρή διοίκηση.
Με Στάικο, Μπουζούκη, Εμμανουηλίδη, Χατζηγιοβάνη, Μαυρομάτη, Πούγγουρα, Καμπετσή, Κότσαρη και Χατζηθεοδωρίδη στην 18αδα και με τους εφτά από τους εννέα στα χθεσινά πλάνα του Δώνη. Απίστευτο;

Και όμως αυτή η ομάδα που πλαισιώνεται από τους «μέτριους» Κολοβέτσιο, Ινσούα και Διούδη και μόλις δύο – τρεις ποιοτικούς παίκτες (Κουρμπέλη, Μουνιέ, άντε και τον Κουλιμπαλί), παρουσιάζει στο γήπεδο ένα υγιές σύνολο.
Μια ομάδα που λειτουργεί πειθαρχημένα, με πάθος και τακτική, δημιουργώντας την αίσθηση ότι είναι έτοιμη για όλα!
Πλάκα πλάκα εάν δεν ήταν αυτό το καταραμένο μείον έξι, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός θα ήταν στην κορυφή, φιλοδοξώντας να μπει σφήνα στους «καλοφτιαγμένους» αντιπάλους του.

Το ξέρω ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. Το ξέρω ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα. Το ξέρω ότι μπορεί να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα όταν έρθουν οι πρώτες… φουσκοθαλασσιές.
Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το υγιές κομμάτι που βλέπουμε στο χορτάρι.
Αυτό αρέσει στον κόσμο και είναι σίγουρο ότι θα το στηρίξει με μαζική προσέλευση στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει καμία βοήθεια από τη διοίκησή του, αλλά είναι πολύ μεγάλο «όνομα» για να πεθάνει. Η φανέλα είναι πολύ βαριά και σε συνδυασμό με το ταλέντο και το πάθος των μικρών, αλλά και την ποιοτική δουλειά του Δώνη και των συνεργατών του μέχρι στιγμής κάνουν θαύματα.
Και εάν δεν τους βάλουν τρικλοποδιές, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς