16.4 C
Athens

Εθνική: Ο ορεξάτος Ντόρσεϊ, ο απαραίτητος Παπαγιάννης και οι βολές του Γιάννη

Ο ρόλος του «game changer» Ντόρσεϊ, το ποσοστό του Γιάννη στις βολές και ο Κώστας Αντετοκούνμπο που θα χρειαστεί τον Παπαγιάννη στο πλευρό του στο σαφώς πιο δύσκολο επίπεδο του Eurobasket

Η Εθνική πατάει γκάζι για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας με φόντο τα επίσημα παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου και κατά κύριο λόγο το Eurobasket (1-18 Σεπτεμβρίου), στο οποίο ευελπιστεί να παραταχθεί με όλα της τα όπλα και με αγωνιστικό ρυθμό που θα της επιτρέψει να σκεφτεί από νωρίς στη διοργάνωση το πρώτο χιαστί στο Βερολίνο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη άφησε για άλλη μια φορά πολύ καλές εντυπώσεις στο χθεσινό φιλικό με την αξιόμαχη Πολωνία, στο οποίο βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για ορισμένα plays με τον Γιάννη στο «4» και κατά συνθήκη στο «5» αλλά και φάνηκε ξανά το μεγάλο και ίσως δυσαναπλήρωτο κενό του Παπαγιάννη κάτω από την ελληνική ρακέτα, παρά την άνοδο του Κώστα Ανετοκούνμπο, που πλέον είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην τελική 12άδα του κόουτς Ιτούδη.

Στο «νεκρό» διάστημα της εθνικής στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου οι Πολωνοί μάς έδειξαν τις αδυναμίες μας στην περιφερειακή άμυνα αλλά και το μίνι «βραχυκύκλωμα» του όλου συστήματος κάθε φορά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποσύρεται στον πάγκο.

Με τον Γιάννη στο παρκέ η εθνική παίζει με μεγαλύτερη άνεση, αυτοπεποίθηση και σιγουριά και σίγουρα θα χρειαστεί να βρει έναν τρόπο να το κάνει και στα μεσοδιαστήματα που ο Greek Freak θα παίρνει τις απαραίτητες ανάσες.

Ως κύρια συμπεράσματα από το ματς με τους Πολωνούς, βγάζουμε την όρεξη και την εκτελεστική δεινότητα του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ως γνωστόν από την εξαιρετική του χρονιά με τον Ολυμπιακό έχει τον ρόλο του «game changer», καθώς και τις βολές του αστέρα των Μπακς, ο οποίος σούταρε με ποσοστό 75%, που χρήζει βελτίωσης ενόψει του Eurobasket.

Εκεί, το αμυντικό τείχος τριών ή και τεσσάρων παικτών πάνω του ειδικά κόντρα σε κλειστές άμυνες θα είναι ακόμα πιο συχνό και ο Γιάννης το γνωρίζει, κάνοντας συνεχώς βήματα μπροστά αναφορικά με την ευστοχία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, Παπαγιάννης και Σλούκας, που σιγά-σιγά βρίσκει ρυθμό, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι στη μεγάλη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου και στο σενάριο που η Ελλάδα δεν «κατέβει» σε Μιλάνο και Βερολίνο με σέντερ τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Γιώργο Παπαγιάννη, τότε θα τα βρει σκούρα τόσο σε τακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς