16.4 C
Athens

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ: Προκαλεί τρόμο η 14άδα των Γάλλων, κόπηκε ο Μπουλτόρ

Η Γαλλία διανύει την καλύτερη χρονιά της καθώς τον περασμένο Αύγουστο κατέκτησε στο Τόκιο το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στο πρόσφατο VNL αναδείχθηκε νικήτρια επικρατώντας με 3-2 των ΗΠΑ, έχοντας ως νέο προπονητή στον πάγκο της τον πολύπειρο Αντρέα Τζιάνι.

Ο Ιταλός θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες των Γάλλων στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα (26/8-11/9 σε Σλοβενία και Πολωνία) και αν κρίνουμε από τη 14άδα που επέλεξε για να διεκδικήσει το χρυσό (η καλύτερη παρουσία της Εθνικής Γαλλίας σε παγκόσμιο είναι το χάλκινο πριν από 20 χρόνια στην Αργεντινή), δικαίως θεωρείται η ομάδα του το απόλυτο φαβορί.

Από την τελική αποστολή κόπηκε ο κεντρικός της Τουρκουά, Νταρίλ Μπουλτόρ, που υπέστη ρήξη στον ώμο και θα επιστρέψει στη δράση σε έξι εβδομάδες.

Όλα τα αστέρια (Ενγκαπέ, Κλεβενό, Γκρεμπενίκοφ) είναι μέσα, με τους Γάλλους να έχουν μπροστά τους ένα δυνατό φιλικό με τη Βραζιλία πριν την πρεμιέρα στη Σλοβενία για τον 4ο όμιλο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Γερμανία, τη Σλοβενία και το Καμερούν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ 14ΑΔΑ

Ακραίοι: Τιλί (Γουόσο), Ενγκαπέ (Μόντενα), Κλεβενό (Γιαστρέμπσκι), Λουατί (Φενέρμπαχτσε)

Κεντρικοί: Σινενιέζ (Λούμπε), Ζοφρουά (Ναρμπόν), Λε Γκοφ (Μονπελιέ), Ανρί (Λε Πλεσί)

Πασαδόροι: Μπριζάρ (Πιατσέντσα), Τονιουτί (Γιαστρέμπσκι)

Διαγώνιοι: Πατρί (Μιλάνο), Μπογέ (Γιαστρέμπσκι)

Λίμπερο: Γκρεμπενίκοφ (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης), Ντιέζ (Παρί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς