21.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στους ομίλους του Europa

Διαβάστε για τα χρήματα που κυνηγάει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Europa League αλλά και το σενάριο που θα τον φέρει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA

Ο Ολυμπιακός πήρε μία αγχωτική αλλά και σωτήρια -από κάθε άποψη- πρόκριση στην Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν βγάζοντας χαρακτήρα στη διαδικασία των πέναλτι που τελικά τού έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα playoffs.

Εκεί περιμένει ήδη ο Απόλλωνας Λεμεσού, ενώ για τους Ερυθρολεύκους η παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο για 11η διαδοχική σεζόν είναι δεδομένη, καθώς ακόμα και στο σενάριο του αποκλεισμού από την κυπριακή ομάδα θα συνεχίσουν στους ομίλους του Conference League.

 

Πρωταρχικός στόχος της ομάδας του Κορμπεράν, βέβαια, είναι οι όμιλοι της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA που υπό προϋποθέσεις και ανάλογα με την πορεία που θα διαγράψει μπορεί να του αποφέρει από 9,5 έως 13 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στα δεδομένα για τα γκρουπ δυναμικότητας, οι Πειραιώτες δεδομένα σε περίπτωση που «πέσουν» στο Conference League θα βρίσκονται στο πρώτο ενόψει της κλήρωσης των ομίλων, ενώ για το Europa League τα πάντα θα εξαρτηθούν από τρία συγκεκριμένα ζευγάρια των playoff του Champions League.

Αυτά είναι τα ακόλουθα:

Μπόντο / Γκλιμτ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μακάμπι Χάιφα – Ερυθρός Αστέρας
Ρέιντζερς – Αϊντχόφεν

Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ρέιντζερς και Ερυθρός Αστέρας διαθέτουν τη δεδομένη χρονική περίοδο ανώτερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό στην κατάταξη της UEFA και σε περίπτωση που έστω 2 από αυτές τις ομάδες υποβιβαστούν στο Europa League, τότε αυτομάτως οι Ερυθρόλευκοι θα τοποθετηθούν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων (εφόσον πρώτα αποκλείσουν τον Απόλλωνα).

Στο σενάριο που αντίστοιχα 2 από τις 3 παραπάνω ομάδες προχωρήσουν στους ομίλους του Champions League, τότε η ομάδα του Κορμπεράν θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ως επικεφαλής του ομίλου της σε ένα σαφώς πιο ευνοϊκό σενάριο. Τα πάντα θα έχουν κριθεί μέχρι τις 25 Αυγούστου και τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς