16.7 C
Athens

Σλόβαν – Ολυμπιακός 2-2 (3-4 πεν.): Πέρασε γιατί δεν γινόταν αλλιώς (vid)

Παρά τα τόσα προβλήματά του, ο Ολυμπιακός θα είναι και φέτος σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αφού όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες «χαιρέτησαν» πριν τον Δεκαπενταύγουστο... - Με τον Απόλλωνα Λεμεσού στα πλέι οφ του Europa League οι πρωταθλητές

Παρά τα τόσα προβλήματά του, ο Ολυμπιακός θα είναι και φέτος σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αφού όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες «χαιρέτησαν» πριν τον Δεκαπενταύγουστο… – Με τον Απόλλωνα Λεμεσού στα πλέι οφ του Europa League οι πρωταθλητές.

Πριν από έναν χρόνο ο Ολυμπιακός αποκλειόταν στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Λουντογκόρετς για τον 3ο προκριματικό του Champions League. Έναν χρόνο αργότερα, στον 3ο προκριματικό του Europa League οι πρωταθλητές Ελλάδας πανηγύρισαν πρόκριση στην Μπρατισλάβα μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 4-3.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν έζησε ένα πραγματικό θρίλερ στο Τέχελνε Πόλε και έδειξε ξανά πως βρίσκεται σε ένα πολύ κακό φεγγάρι και χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα διόρθωση: Έστω κι έτσι, οι Ερυθρόλευκοι πήραν το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση (και η εξασφάλιση της παρουσίας τους στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης) απέναντι στη Σλόβαν (2-2 η κανονική διάρκεια) και ανακτούν την ψυχολογία και την ηρεμία τους για λίγες μέρες.

Ακολουθεί το πρώτο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι Σλοβάκοι θα παλέψουν για την είσοδο στους ομίλους του Conference με τη Ζρίνσκι Μόσταρ.

Και μπορεί τα προβλήματα του Ολυμπιακού να είναι πολλά (οι τραυματισμοί είναι διαδοχικοί κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό), μπορεί να χρειάζεται περισσότερη δουλειά και μεταγραφές στο προσεχές διάστημα όμως μια πρόκριση δεν παύει να είναι μια πρόκριση. Και το λέμε αυτό γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας σε ένα από τα δυσκολότερα καλοκαίρια τους εξασφάλισαν την παρουσία τους σε ομίλους όταν οι υπόλοιποι ελληνικοί σύλλογοι… χαιρέτησαν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Ήταν σπουδαία η πρόκριση στην Μπρατισλάβα αρκεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα αγωνιστικά σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος του Ολυμπιακού άλλωστε είναι η διατήρηση των κεκτημένων αλλά και να ξαναβρεί την ταυτότητά του στο χορτάρι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η πρώτη υποψία επικίνδυνης φάσης για τη Σλόβαν σταμάτησε από την εξαιρετική διαγώνια κίνηση του Άβιλα, αποτρέποντας ένα πιθανόν επώδυνο τετ α τετ (22′). Η φάση αυτή μάλλον ξύπνησε τους νωχελικούς ως εκείνη τη στιγμή Ερυθρόλευκους που στο 25′ έχασαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία: ο Κούντε έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη λόμπα στην πλάτη της άμυνας των Σλοβάκων, ο Ελ Αραμπί πλάσαρε στην κίνηση αλλά ο Χόβαν απομάκρυνε ενστικτωδώς και ο Κάσια πρόλαβε να διώξει πριν μπει στην πορεία της μπάλας ο Μασούρας.

 

Οι Σλοβάκοι θέλησαν να απαντήσουν με ένα σουτ του Τσακβετάτζε κι ένα του Κούτσκα τα οποία δεν δημιούργησαν προβλήματα στον Βατσλίκ σε ένα πρώτο μέρος με ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν και πολύ χαμηλό τέμπο.

Το ματς ξεκλείδωσε ουσιαστικά και άρχισε να αποκτά ρυθμό όταν ο Ζινκερνάγκελ βρήκε δίχτυα στο 54ο λεπτό, σκοράροντας το δεύτερο γκολ του στα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Μασούρας έδωσε στον Δανό που ζύγισε το σουτ και εξαπέλυσε μια βολίδα που κατέληξε στα δίχτυα του Χόβαν ο οποίος βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του.

 

Εκεί οι παίκτες του Βάις άρχισαν να ανοίγονται, να ανεβάζουν τις γραμμές τους και να κερδίζουν τη μάχη στο κέντρο ειδικά μετά το 69′ όταν πέρασε στο ματς ο Άγκμπο. Ο Σάπονιτς που πέρασε επίσης στο ματς ήταν το βαρύ κορμί που δεν θα ήθελε με τίποτα να αντιμετωπίσει η άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι Σλοβάκοι δεν έφτιαξαν κλασικές ευκαιρίες, αλλά κέρδιζαν κόρνερ, έβαζαν πολύ (και με πολλούς παίκτες) την μπάλα στην περιοχή και θα μπορούσαν να το πληρώσουν στο 90+3′. Ο Άβιλα έφυγε ωραία στην κόντρα και πέταξε την μπάλα αριστερά, αλλά ο Μασούρας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε μια αντεπίθεση με πάρα πολύ καλές προϋποθέσεις κάνοντας μια πολύ κακή επιλογή σε μια φάση που μύριζε γκολ.

 

Στην αμέσως επόμενη φάση οι Σλοβάκοι κέρδισαν ακόμα ένα κόρερ. Το κόρνερ από τα αριστερά εκτελέστηκε πλασαριστά, με την άμυνα του Ολυμπιακού να μένει αδρανής και τον Άγκμπο να βγάζει σέντρα εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι για τον Σάπονιτς που πετάχτηκε και έκανε το 1-1 για να στείλει το ματς στην παράταση: Σε ένα έξτρα ημίωρο που η ομάδα του υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του Άμπενα.

 

Ο Κορμπεράν έβλεπε τους παίκτες του να μην έχουν ενέργεια, έχασε και τον Τικίνιο (όπως νωρίτερα τον Μπα)

Ο Εμβιλά με τρομερή βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μασούρα που έκανε κεφαλιά-πάσα για τον Αγκιμπού Καμαρά που ξέφυγε από την επιτήρηση του Κάσια και πλάσαρε τον Χόβαν για το 1-2.

 

Παρότι λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι είχαν ανακτήσει ξανά το προβάδισμα (και στο συνολικό σκορ) που έχασαν στο 90+4′, κατάφεραν να ισοφαριστούν σε μια φάση που η άμυνα ήταν πραγματικά κάκιστη.

Οι παίκτες της Σλόβαν πάλι από στημένη φάση έκαναν ό,τι ήθελαν με κεφαλιές στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Αντρέ Γκριν (όπως και στο πρώτο ματς) ισοφάρισε στο 108′. Η παρουσία του Βαλμπουενά δεν απέφερε κάτι στον ελάχιστο χρόνο που απέμεινε και το ματς μοιραία οδηγήθηκε στα πέναλτι.

 

Η Σλόβαν εκτέλεσε πρώτη και ευστόχησε, με τον Κούντε να αστοχεί αμέσως. Το… χαρτί γύρισε όταν ο Κούτσκα «μιμήθηκε» τον Κούντε, με τον Βατσλίκ να πιάνει στη συνέχεια το πέναλτι του Τσακβετάτζε και τον Βαλμπουενά να ευστοχεί στο τελευταίο διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 και χαρίζοντας την πρόκριση στους Ερυθρόλευκους.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΗ ΣΛΟΒΑΝ):

1-0 Εύστοχος ο Ραμίρες

1-0 Άουτ η εκτέλεση του Κούντε

2-0 Εύστοχος ο Σάπονιτς

2-1 Εύστοχος ο Μπουχαλάκης

2-1 Άουτ η εκτέλεση του Κούτσκα

2-2 Εύστοχος ο Μασούρας

3-2 Εύστοχος ο Γκριν

3-3 Εύστοχος ο Άβιλα

3-3 Ο Βατσλίκ πιάνει το πέναλτι του Τσακβετάτζε

3-4 Εύστοχος ο Βαλμπουενά

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4 πεν., 2-2 κ.δ. [ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: 3-3]

Γήπεδο: Τέχελνε Πόλε

Σκόρερ: 90+4′ Σάπονιτς, 108′ Γκριν / 54′ Ζινκερνάγκελ, 101′ Αγκιμπού Καμαρά

Διαιτητής: Νίμπεργκ (ΣΟΥ)

Κόκκινη: 90+7′ Άμπενα

Κίτρινες: Άμπενα, Γκριν, Κούτσκα / Κούντε, Σισέ, Τικίνιο, Βατσλίκ, Μανωλάς

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βάις): Χόβαν, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69′ Άγκμπο), Πάουσεκ (90+1′ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90+1′ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμρχαλ (85′ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69′ Σάπονιτς), Γκριν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κορμπεράν): Άβιλα, Σισέ, Μπα (85′ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ραντζέλοβιτς (80′ Μανωλάς), Ζινκερνάγκελ (68′ Α. Καμαρά), Μασούρας, Ελ Αραμπί (68′ Τικίνιο / 91′ λ.τρ. Κανέ / 110′ Βαλμπουενά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς