21.1 C
Athens

Champions League: Η Αϊντχόφεν απέκλεισε τη Μονακό στο 109′, φοβερή πρόκριση για Ρέιντζερς και Ντιναμό Κιέβου (vid)

Οι ματσάρες στους επαναληπτικούς της βραδιάς έγιναν στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Αϊντχόφεν, τη Ρέιντζερς και την Ντιναμό Κιέβου να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης!

Η Αϊντχόφεν ξεκίνησε την εποχή Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με την κατάκτηση του Super Cup κόντρα στον Άγιαξ αλλά και με μαγική πρόκριση στα playoffs του Champions League.

 

Το υπέροχο γκολ του Λουκ Ντε Γιονγκ στο 109′ μετά από φοβερή σέντρα από τα δεξιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στην παράταση και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του πρώτου αγώνα η PSV πέταξε εκτός τους Μονεγάσκους.

Είχε προηγηθεί το γκολ του Φέρμαν στο 21′, με τη Μονακό να απαντά στο 58′ όταν σε αναμπουμπούλα στην ολλανδική άμυνα ο Μαριπάν έκανε το 1-1. Ο Μπεν Γεντέρ στο 70′ έγραψε το 1-2 και όλα έδειχναν πρόκριση για την ομάδα του Κλεμάν ωστόσο ο Έρικ Γκουτιέρες ισοφάρισε στο 89′ και έστειλε το ματς στην παράταση για να πάρουν οι Ολλανδοί την πρόκριση.

Δείτε συνθέσεις και στατιστικά από το δραματικό ματς του Philips Stadion

 

Η Ρέιντζερς σε ένα «Άιμπροξ» που… σειόταν όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς, έφτασε σε μεγάλη ανατροπή απέναντι στην άπειρη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ που είχε κερδίσει με 2-0 στο Βέλγιο. Η φιναλίστ του περυσινού Europa League δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο και έφτιαξε ένα σωρό ευκαιρίες. Άνοιξε το σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ταβερνίερ στο 45′ ενώ ανέλαβε δράση στο δεύτερο μέρος ο Αντόνιο Τσόλακ για το 2-0 και στο 79′ σφράγισε την πρόκριση ο Τίλμαν για το 3-0.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚ

 

Η Ντιναμό Κιέβου είδε τη Στουρμ Γκρατς να προηγείται νωρίς στην Αυστρία με 1-0 και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά όχι. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου μίλησε στην παράταση και με τρομερή ανατροπή από τους Βιβτσαρένκο (97′) και Τσιγκάνκοφ (112′) έκανε το 1-2 και προκρίθηκε.

Εύκολα προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-2 τη Λουντογκόρετς) και Μπενφίκα (3-1 τη Μίντιλαντ στη Δανία, βασικός ξανά ο υπό παραχώρηση Οδυσσέας Βλαχοδήμος).

Η Βικτόρια Πλζεν με δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ (2-1) πανηγύρισε την πρόκριση κόντρα στη Σέριφ στο Πίλζεν, με τους Στέφανο Ευαγγέλου (βασικός, αποβλήθηκε στο 85′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και Γιάννη Φοίβο Μπότο (πέρασε αλλαγή στο 69′) να συνεχίζουν στο Europa League. Διαδικαστικό χαρακτήρα είχαν οι ρεβάνς της Μπόντο Γκλιμτ με τη Ζαλγκίρις (1-1) στη Λιθουανία και της Πιούνικ με τον Ερυθρό Αστέρα στο Ερεβάν (προκρίθηκαν με 2-0 και συνολικό σκορ 7-0 οι Σέρβοι). Μεγάλη νίκη πέτυχε στη Βουδαπέστη η Καραμπάγκ απέναντι στη Φερεντσβάρος (1-3) και θα παλέψει για τον όμιλο κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 3ου ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λουντογκόρετς 4-2 (12′ Ντρίμιτς, 27′, 44′ Όρσιτς, 87′ πεν. Πέτκοβιτς / 45+4′, 49′ πεν. Ντεσπόντοφ)

Φερεντσβάρος – Καραμπάγκ 1-3 (86′ Τραορέ / 7′ Ζουμπίρ, 54′, 78′ Βατζί)

Ζαλγκίρις – Μπόντο Γκλιμτ 1-1 (39′ Κιερέμε / 51′ Μουσίγκα)

Απόλλων Λεμεσού – Μακάμπι Χάιφα 2-0 (19′ Ονγκεντά, 27′ Κολ)

Βικτόρια Πλζεν – Σέριφ Τίρασπολ 2-1 (10′ Κλίμεντ, 62′ Μοσκέρα / 47′ πεν. Ακανμπί)

Πιούνικ – Ερυθρός Αστέρας 0-2 (44′ πεν. Κανγκά, 60′ Πάβκοβ)

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Μίντιλαντ – Μπενφίκα 1-3 (63′ Σίστο / 23′ Έντσο Φερνάντες, 56′ Ενρίκε, 88′ Γκονσάλβες)

Στουρμ Γκρατς – Ντιναμο Κιέβου 1-2 παρ. (27′ Χέιλουντ / 97′ Βιβτσαρένκο, 112′ Τσιγκάνκοβ)

Ρέιντζερς – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-0 (45′ πεν. Ταβερνίερ, 58′ Τσόλακ, 79′ Τίλμαν)

Αϊντχόφεν – Μονακό 3-2 παρ. (21′ Φέρμαν, 89′ Γκουτιέρες, 109′ Λ. Ντε Γιονγκ / 58′ Μαριπάν, 70′ Μπεν Γεντέρ)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Καραμπάγκ – Βικτόρια Πλζεν

Μπόντο Γκλιμτ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Μακάμπι Χάιφα – Ερυθρός Αστέρας

Κοπεγχάγη – Τραμπζονσπόρ

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Ντιναμό Κιέβου – Μπενφίκα

Ρέιντζερς – Αϊντχόφεν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς