17.9 C
Athens

Απόλλων Λεμεσού – Μακάμπι Χάιφα 2-0: Αποκλεισμός με νίκη για τους Κύπριους, το βλέμμα στο Σλόβαν – Ολυμπιακός

Ο Απόλλων Λεμεσού γνώριζε πως χρειαζόταν ένα θαύμα ώστε να προκριθεί στα playoffs του Champions League μετά τη βαριά ήττα με 4-0 στη Χάιφα από τη Μακάμπι. Οι πρωταθλητές Κύπρου πήραν τη νίκη με 2-0 στο ΓΣΠ σε ένα ματς μαγική εικόνα και αποχαιρέτησαν με νίκη την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Ισραηλινοί αγωνίστηκαν με τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με την πρώτη αναμέτρηση αλλά και πάλι ήταν πολύ ανώτερη και είχε αρκετές ευκαιρίες (μαζί και δοκάρι) χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Παρόλα αυτά πήραν την πρόκριση και θα αντιμετωπίσουν στα playoffs τον Ερυθρό Αστέρα για μια θέση στους ομίλους.

Αντίθετα, ο Απόλλων «υποβιβάζεται» στα playoffs του Europa League και περιμένει τον αποκλεισμένο του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός (1-1 το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη) για να δουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στον δρόμο για τους ομίλους. Το βέβαιο είναι πως έχουν εξασφαλισμένη θέση στη φάση των ομίλων του Conference.

Αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στους Ισραηλινούς, ο Απόλλων ευτύχησε να βρει δύο γρήγορα – και εκπληκτικής ομορφιάς – γκολ πρώτα στο 19′ με τον Ονγκεντά και στο 27′ με το μακρινό φοβερό σουτ του του πρώην παίκτη του Απόλλωνα Σμύρνης, Ίσρα Κολ.

Η Μακάμπι Χάιφα είχε και χαμένα τετ α τετ με τον Πιερό, δύο δοκάρια με τον Ντέιβιντ όμως παρά την ήττα έδειξε την ανωτερότητά της (ο Απόλλων δεν μπορούσε να απειλήσει) και εν τέλει έφτασε σε μια πολύ σημαντική πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Χάρης Μαυρίας όσο και ο Δημήτρης Πινακάς (δανεικός από τον Ολυμπιακό) βρέθηκαν στον πάγκο, ενώ εκτός αποστολής για τους Κύπριους ήταν ο Τάσος Αυλωνίτης που δεν υπολογίζεται και αναζητά ομάδα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ (74′ Αρτυματάς), Χαμάς, Κυριακού (73′ Βα), Κολ, Ονγκεντά (73′ Σαχάρ), Πίττας, Γιάνγκα (57′ Νταμπό), Ντιγκινί

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ (Μπαχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Μεναχέμ (61′ Κορνού), Αμπού Φανί, Αράντ (46′ Μοχάμεντ), Λαβί, Ντέιβιντ (76′ Λεβί), Ατζίλι (60′ Χαζίζα), Πιερό (90+3′ Ρουκαβίτσια)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς