17.7 C
Athens

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ: Οι ΗΠΑ βρήκαν διαγώνιο για το τουρνουά, στις προπονήσεις ο Άντερσον

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται εντατικά για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε Πολωνία και Σλοβενία με έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης που έλειψε από το πρόσφατο VNL, αλλά που είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του με την πολύτιμη εμπειρία του στη μεγάλη διοργάνωση.

Η ομοσπονδία βόλεϊ γνωστοποίησε πως ο Ματ Άντερσον έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκεται στην τελική 14άδα του Τζον Σπέρο.

Ο Αμερικανός προπονητής αναγνώρισε το πρόβλημα στη θέση του διαγωνίου όταν στον τελικό του VNL με τη Γαλλία υποχρεώθηκε να δοκιμάσει σχήμα με τρεις ακραίους. Οι Αμερικάνοι έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στο τουρνουά αλλά ο εύκολος πόντος τους έλειψε για αυτό και το πιθανότερο είναι πως ο 35χρονος πρώην παίκτης της Περούτζια θα αποτελέσει τη βασική επιλογή στη διαγώνιο (μπορεί να αγωνιστεί και ως ακραίος) με έναν εκ των Ένσινγκ ή Χέινς να κόβεται από την τελική αποστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άντερσον είχε αναδειχθεί κορυφαίος διαγώνιος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, όταν οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς