23.8 C
Athens

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Πλήρωσε τα αμυντικά λάθη και κυνηγά την ανατροπή στο Βικελίδης

O Άρης παρουσιάστηκε αδιάβαστος ανασταλτικά αλλά και αμυντικά, με αποτέλεσμα να δεχθεί μία «σκληρή» ήττα με 2-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και πλέον να κυνηγά την ανατροπή της κατάστασης στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» – Αδιανόητη χαμένη ευκαιρία του Καμάτσο για τη μείωση του σκορ στο 95′

Οι Κίτρινοι άγγιξαν το 2-1 στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά ο Πορτογάλος εξτρέμ βρήκε την μπάλα με λάθος τρόπο προ κενής εστίας με αποτέλεσμα να τη στείλει στις εξέδρες αντί για τα δίχτυα.

Οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ατομική ποιότητα των Γιοβάνονιτς και Ζάχαβι που σκόραρε στο ντεμπούτο του και σε συνδυασμό με τα αμυντικά λάθη των απρόσεκτων Θεσσαλονικέων έφεραν το ματς στα μέτρα τους παίρνοντας «καθαρό» προβάδισμα πρόκρισης.

Φυσικά τα πάντα θα κριθούν στο «καμίνι» του Χαριλάου, όπου ο Άρης θα αναζητήσει ένα μίνι-θαύμα ανατροπής, που θα γινόταν λίγο πιο… εφικτό σε περίπτωση που ο Καμάτσο έστελνε την μπάλα στα δίχτυα στην εκπνοή του αγώνα και έκανε το 2-1.

O «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση, ρυθμό, λάθος μεταβιβάσεις και ανεβασμένες γραμμές από τη Μακάμπι που θέλησε να εκμεταλλευτεί τον παλμό της έδρας στο «Μπλούμφιλντ» και πίεσε τους Θεσσαλονικείς από το πρώτο λεπτό πατώντας στην περιοχή τους.

Ο Άρης άντεξε στο πρώτο 5λεπτο της ισραηλινής πίεσης και στη συνέχεια πήρε θάρρος και μέτρα στον αγωνιστικό χώρο φέρνοντας το ματς σε μία ισορροπία. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν το σκληρό παιχνίδι με τον Χίγκλερ να μην συγκινείται ιδιαίτερα από τις κλωτσιές των παιχτών της Μακάμπι ιδίως σε Ιτούρμπε και Μαντσίνι, που βρισκόταν συνεχώς στο χορτάρι αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν έπαιρναν ούτε το φάουλ που ζητούσαν.

Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΞΕΤΥΛΙΞΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ… ΜΑΤΕΟ

Mέχρι το 17′ οι Ισραηλινοί απείλησαν δύο φορές, ωστόσο σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Κουέστα αντέδρασε σωστά και ο Άρης γλίτωσε προσωρινά τον κίνδυνο. Και λέμε προσωρινά διότι 12 λεπτά αργότερα ο συνήθης ύποπτος Γιοβάνοβιτς δέχθηκε την κάθετη του Κανικόφσκι, που ξεχύθηκε στην κόντρα μετά από απανωτά λάθη στο κέντρο των Κιτρίνων από Ματέο και Ντουκουρέ, και εκτέλεσε εύστοχα με φάλτσο τον Ισπανό κίπερ για το 1-0 της Μακάμπι.

Εκεί που ο Άρης έδειχνε να «κόβει» τον τσαμπουκά της Μακάμπι και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο δημιουργώντας και την πρώτη του ευκαιρία με τον Μαντσίνι, ήρθε το «κρύο» γκολ των Ισραηλινών να τον αφήσει πίσω στο σκορ σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Μία ακόμη τελική του Μαντσίνι πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφερε τον Άρη κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Περέτζ του είπε «όχι» με τα ακροδάχτυλα κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπούργος ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας στη μάχη του Μπλούμφιλντ τον Μανού Γκαρθία αντί του κουρασμένου και ανέτοιμοι Ματέο, με τον Ισπανό άσο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τους Κίτρινους (Γκρι στην προκειμένη περίπτωση) αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις μόνο με τις επαφές του με την μπάλα.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΝΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης βελτίωσε ως ένα σημείο την ανασταλτική του εικόνα αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά, τουλάχιστον μέχρι την διπλή αλλαγή του Μπούργος με Καμάτσο και Πάλμα.

Στο ενδιάμεσο η Μακάμπι ξύπνησε μαζί με το γήπεδο από τη στιγμή της εισόδου του Ζάχαβι, ο οποίος 35 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο χορτάρι απείλησε με κεφαλιά αλλά ο Κουέστα ήταν στη θέση του.

Ωστόσο στην δεύτερη περίπτωση που βρήκε χρόνο και χώρο για να εκτελέσει ο Ισραηλινός άσος δεν αστόχησε. Έπιασε ένα ωραίο συρτό σουτ, νίκησε τον… ανίκητο μέχρι εκείνη την ώρα Κουέστα και «έγραψε» το 2-0 που πληγώνει αρκετά τον Άρη.

ΕΧΑΣΕ ΤΟ… ΑΧΑΣΤΟ Ο ΚΑΜΑΤΣΟ

Και τον πληγώνει ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια ευκαιρία που έχασαν οι Κίτρινοι με τον Καμάτσο στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Ντιόπ συνεργάστηκε ωραία με τον Γκρέι και έβγαλε έτοιμο γκολ στον Πορτογάλου, που όμως αστόχησε στην ευκαιρία της χρονιάς κι ας έχουμε ακόμα Αύγουστο. Το οξύμωρο είναι ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν ιδιαίτερα κινητικός και πριν τη φάση του 95′ είχε άλλες δύο καλές ενέργειες. Μία με μακρινό σουτ και μία με κεφαλιά, που όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Πέρετζ.

Πλέον τα πάντα θα κριθούν στο Βικελίδης, με τον Άρη να ελπίζει σε μία μεγάλη ανατροπή με την αύρα και τον παλμό του κόσμου του ώστε να είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τη Νις στη φάση των playoffs του Conference League.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΡΗΣ 2-0

ΓΚΟΛ: Γιοβάνοβιτς 29′, Ζαχάβι 84′-

ΓΗΠΕΔΟ: ΜΠΛΟΥΜΦΙΛΝΤ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντένις Χίγκλερ, Μάριο Ντικς, Ρόγκιερ Χόνινγκ, Τζόι Κούι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαμπορίτ 45’+3, Γκλέιζερ 93′ – Ιτούρμπε 52′

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ίβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Χοζές (Γκλουχ 63′), Γέινι, Σαμπορίτ, Μπιτόν (Ναχμιάς 63′), Γκλέιζερ, Βαν Οβερίμ, Κούβας (Ζάχαβι 66′), Κανικόφσκι, Γιοβάνοβιτς (Πέριτσα 66′).

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Πίρσμαν (Μαζικού 80′), Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Νταμπό (Ντιόπ 80′), Ματέο Γκαρσία (Μάνου Γκαρθία 51′), Μαντσίνι (Πάλμα 63′), Ιτούρμπε (Καμάτσο 63′), Γκρέι.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς