23.8 C
Athens

Ο Ολυμπιακός αναζητά το restart με την αύρα του Κορμπεράν, ποιες οι σκέψεις του Ισπανού για την ενδεκάδα

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να βγάλουν αντίδραση και εγωισμό στο αποψινό πρώτο ματς με τη Σλόβαν που συνδυάζεται με το ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο τους – Το πλάνο ενδεκάδας του Ισπανού και οι πρώτες σκέψεις για τον σχηματισμό στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (4/8, 22:00) τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη με «καθαρό» σκορ που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα playoff και τον… Απόλλωνα Λεμεσού.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανοίξει από την Δευτέρα τη σελίδα Κορμπεράν σε ό,τι αφορά στη θέση της τεχνικής ηγεσίας, με τον 39χρονο Ισπανό προπονητή να παρουσιάζει ένας μέρος του προπονητικού προφίλ του στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως θέλει να βλέπει τον Ολυμπιακό να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας σε κάθε γήπεδο, πόσο μάλλον στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κορμπεράν: Ο Ολυμπιακός έχει νοοτροπία νικητή, πρέπει να κυριαρχούμε στο παιχνίδι μας

Με αυτή τη λογική και με την ανάγκη ενός «ερυθρόλευκου» restart οι Πειραιώτες έχουν μάθει από τα λάθη των αγώνων με τη Μακάμπι Χάιφα και με προσήλωση στον στόχο θέλουν αν γίνεται να «καθαρίσουν» από σήμερα την υπόθεση πρόκριση, αν και διανύουν μία μεταβατική περίοδο μετά τη φυγή του Πέδρο Μαρτίνς που σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για την ομαλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Αναφορικά με το πλάνο της ενδεκάδας, Χουάνγκ και Καρβάλιο έμειναν τελευταία στιγμή εκτός ευρωπαϊκής λίστας για το πρώτο ματς και δεν υπολογίζονται, με τους Μπα και Άβιλα να παίρνουν τις θέσεις τους.

Παράλληλα υπάρχουν και τα προβλήματα τραυματισμών των Μανωλά και Βρσάλικο που δύσκολα θα ξεκινήσουν απόψε. Με αυτά τα δεδομένα και με μόλις τρεις προπονήσεις στα χέρια του, ο Κορμπεράν φαίνεται πως για αρχή θα εμπιστευθεί σε μεγάλο βαθμό τη «συνταγή» Μαρτίνς με σύστημα 4-3-3 και ορισμένες αλλαγές στην άμυνα και την επίθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στις πρώτες προπονήσεις φαίνεται να δοκίμασε την αγαπημένη του τριάδα πίσω με Σισέ, Μανωλά και Βρσάλικο, όλα δείχνουν ότι οι Ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν τελικά με τετράδα και τους Παπασταθόπουλο – Σισέ στο κέντρο της άμυνας, με τους Άβιλα και Ρέαμπτσιουκ στα άκρα Βατσλίκ φυστικά κάτω από την εστία.

Οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά θα βρίσκονται λογικά στον χώρο του κέντρου, με τον Αγκιμπού σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους Μασούρα – Ζινκερνάγκελ και Ελ Αραμπί στην τριάδα της επίθεσης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς