19.7 C
Athens

Λουτσέσκου: Δεν μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι μέσα σε μία μέρα, εγώ είμαι υπεύθυνος για τον αποκλεισμό

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρό αλλά όχι άδικο αποκλεισμό από την ανώτερη Λέφσκι Σόφιας, με την 4η ομάδα της βουλγαρικής Λίγκας να «ξεγυμνώνει» τον Δικέφαλο και μέσα στην Τούμπα για να πανηγυρίσει την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-1.

Οι Θεσσαλονικείς αποκλείστηκαν από τα τέλη Ιουλίου σε μία διοργάνωση που πέρυσι έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά εκκινώντας με τον χειρότερο τρόπο τη σεζόν, ωστόσο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αυτός ο αποκλεισμός έχει λογική και βασίζεται στο γεγονός ότι οι Ασπρόμαυροι είναι μία καινούργια ομάδα.

‘Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος, «δεν μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι μέσα σε μία μέρα» αναφερόμενος στις πολλές αλλαγές σε πρόσωπα στο ρόστερ του Δικεφάλου, ενώ υπογράμμισε πως αυτός αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη του αποκλεισμού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ματς: «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτά τα δύο ματς και είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Κάναμε πολλά λάθη σε αυτά τα δύο ματς και αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα. Είχαμε πολλά προβλήματα, αλλαγές, παίκτες που δεν ήταν στην προετοιμασία. Όταν παίρνεις απόφαση για rebuild, ίσως παρουσιάζονται προβλήματα, όπως σήμερα.

Πρέπει να ξέρουμε να πώς να ξεπεράσουμε και να πετύχουμε άλλους στόχους. Δεν μπορούμε να χτίσουμε ένα σπίτι μέσα σε μία μέρα. Έχουμε να διαχειριστούμε συναισθήματα και καταστάσεις».

Τι διδάσκει αυτή η κατάσταση: «Δεν υπάρχει κάποιο μάθημα, αν θέλετε να βρείτε κάποιον υπεύθυνο αυτός είμαι εγώ. Όταν παίρνεις τέτοια ρίσκα, υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί μία τέτοια κατάσταση. Πρέπει να προχωρήσουμε με αυτό».

Για το αν αλλάζει κάτι αυτή η κατάσταση: «Δεν αλλάζει κάτι. Αυτή είναι η κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τους παίκτες που είναι εκτός, να επιστρέψουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να βελτιωθούμε για την 1η αγωνιστική».

Για τις δύο αποβολές: «Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να συμβούν τέτοιες καταστάσεις, με τον Βιεϊρίνια υπήρχε παρεξήγηση μετά το μαρκάρισμα. Κάναμε πολλά λάθη σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αυτά κόστισαν όχι οι αποβολές. Ξέρετε πόσο μεγάλη είναι η πίεση στην ομάδα, υπήρξε μία κατάσταση με πολλά νεύρα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς