17.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας 1-1: Γκράντε ρεζιλίκι, Ευρώπη τέλος από τον Ιούλιο!

Ο ΠΑΟΚ θα περιμένει έναν χρόνο μέχρι να ξαναδώσει ευρωπαϊκό ματς, αφού ο διασυρμός της Σόφιας ολοκληρώθηκε απόψε με έναν ακόμη ταπεινωτικό αποκλεισμό από την 4η ομάδα της Βουλγαρίας

Ένας άψυχος, άνευρος και κυρίως αποδιοργανωμένος ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρό αλλά δίκαιο αποκλεισμό από την βουλγάρικη Λέφσκι Σόφιας που δεν έχει ούτε το το 1/5 του μπάτζετ του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρώπης από τα τέλη Ιουλίου στο Conference League!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τα πάντα λάθος στα δύο ματς με τη Λέφσκι και βίωσε το απόλυτο ευρωπαϊκό ρεζιλίκι, όμοιο με αυτό της Έστερσουντ το 2017, όταν στον πάγκο του ήταν ξανά ο Ρουμάνος τεχνικός στην τότε πρώτη του θητεία.

Με συνολικό σκορ 3-1 η Λέφσκι έστησε πάρτι πρόκρισης στην Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο, με τους Θεσσαλονικείς να μένουν πρόωρα εκτός από μία διοργάνωση στην οποία πέρυσι έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Ο ΠΑΟΚ μέτρησε μόλις μία τελική στην εστία σήμερα και δύο στο σύνολο από τα παιχνίδια του με τη Λέφσκι, γεγονός που όχι μόνο τον άφησε εκτός συνέχειας στην Ευρώπη αλλά αποτελεί και δείγμα της τραγικής αγωνιστικής του κατάστασης λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν και στη Super League.

Η έντονη γιούχα του ημιχρόνου στην Τούμπα συνεχίστηκε και με το σφύριγμα της λήξης, με τον κόσμο του Δικεφάλου που σχεδόν γέμισε το γήπεδο να αποχωρεί απογοητευμένος κι εκνευρισμένος με όσα είδε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ασπρόμαυροι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 9 (!) παίκτες εξαιτίας των αποβολών των Αουγκούστο και Βιεϊρίνια που ήρθαν να «αμαυρώσουν» κι άλλο μία εφιαλτική και ταπεινωτική βραδιά για την ομάδα τους.

Ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε από το ξεκίνημα μία ανατροπή που λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να βγει στην πράξη και για του λόγου το αληθές οι παίκτες του Λουτσέσκου φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τους πλέον δύσπιστους με το… καλησπέρα της ρεβάνς με τη Λέφσκι στην Τούμπα.

Ο νωχελικός Δικέφαλος δεν έκανε τίποτα στα πρώτα 25 λεπτά κι εν τέλει το «πλήρωσε» με τέρμα ευγενική χορηγία του Λευτέρη Λύρατζη. Ο νεαρός Έλληνας αμυντικός έκανε ένα γύρισμα στα τυφλά με τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο να το εκμεταλλεύεται περνώντας και τον Κοτάρσκι για το 0-1 των Βούλγαρων προ κενής εστίας.

 

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ δεν είχε ιδέες και δεν μπορούσε να κυνηγήσει με αξιώσεις την άμεση ισοφάριση, που εν τέλει ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με γκολ – δώρο από την άμυνα της Λέφσκι και εύστοχη εκτέλεση του Ντάντας.

 

Λίγο αργότερα ήρθαν οι αποβολές των Αουγκούστο και Βιεϊρίνια, το κοινό της Τούμπας ήταν πιο ήρεμο από τους παίκτες του Λουτσέσκου που τα έβαζαν με τους πάντες και καθαρά από τύχη οι Θεσσαλονικείς γλίτωσαν νέα ήττα.

Τελικώς αποκλεισμός από τα τέλη Ιουλίου και Ευρώπη από του… χρόνου!

ΠΑΟΚ – ΛΕΦΣΚΙ 1-1

ΓΚΟΛ: 25′ Ρονάλντο, 55′ Ντάντας

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Σότο Γράδο (Ισπανία)

Βοηθοί: Ντε Φρανσίσκο (Ισπανία), Άλβαρεθ Φερνάντεθ (Ισπανία)

4ος: Μουνίθ Ρουίθ (Ισπανία)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (65’ Κούτσιας), Ίνγκασον, Κάργας (71’ Σβαμπ), Ράφα Σοάρες (46’ Βιεϊρίνια), Ντόουγκλας Αουγκούστο, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα (46’ Μπίσεσβαρ), Ντάντας, Νάρεϊ.

ΛΕΦΣΚΙ (Στόιλεφ): Μιχαΐλοφ, Φαν Ντερ Κάαπ, Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Πετρίς, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο, Ουέλτον, Μπαρί.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς