17.8 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ο 6ος καλοκαιρινός αποκλεισμός σε έξι σεζόν!

Για 6η φορά τα τελευταία έξι χρόνια ο ΠΑΟΚ αποχωρεί ηττημένος σε ευρωπαϊκά προκριματικά και για τρίτη σεζόν στο ίδιο διάστημα μένει εκτός Ευρώπης από το κατακαλόκαιρο

Ο ΠΑΟΚ μένει για ακόμα μια χρονιά εκτός Ευρώπης από το κατακαλόκαιρο. Αυτό όμως δεν αποτελεί είδηση πια. Αν μη τι άλλο, οι Θεσσαλονικείς δείχνουν πλέον… εθισμένοι στους καλοκαιρινούς αποκλεισμούς, φτάνοντας απόψε τους έξι σε έξι σεζόν!

Το 2017 ήρθε το σοκ από την Έστερσουντ που άφησε τον ΠΑΟΚ εκτός Ευρώπης. Το 2018 ήταν η Μπενφίκα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στέλνοντάς τον στους ομίλους του Europa. Εκεί όπου διασύρθηκε κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αλλά και τη Βίντι που νωρίτερα είχε αποκλειστεί από την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας 1-1: Γκράντε ρεζιλίκι, Ευρώπη τέλος από τον Ιούλιο!

Το 2019 με τον Άμπελ Φερέιρα στον πάγκο γράφτηκε ιστορία με δυο αποκλεισμούς back to back. Πρώτα από τον Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Το 2020 ήταν η σειρά της Κράσνονταρ (ομάδα που είχε διασύρει έναν χρόνο νωρίτερα ο Ολυμπιακός) να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League μέσα στην Τούμπα, στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στο Europa.

Το αποψινό ρεζιλίκι ωστόσο ξεπερνά ακόμα κι εκείνο της Έστερσουντ. Μετά το 2-0 του αγώνα στη Σόφια, η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν άθλια ξανά, έχοντας μια τελική εστία όλη κι όλη: αυτή στο γκολ που της έκανε δώρο η βουλγαρική άμυνα! Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε έξι θερινούς αποκλεισμούς την τελευταία εξαετία και για τρίτη φορά στο ίδιο διάστημα μένει εκτός Ευρώπης τόσο πρόωρα…

Ο Μπότο θα πληρώσει τα σπασμένα του Ιβάν Σαββίδη…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς