18 C
Athens

Γκόμελ – Άρης 1-2: Οι Κίτρινοι τσέκαραν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό με «καυτό» Γκρέι

Με τον Αντρέ Γκρέι να πετυχαίνει τα 4 από τα συνολικά 7 τέρματα του Άρη στους αγώνες με την Γκόμελ ο Άρης πανηγύρισε με άνεση το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του Conference League και περιμένει με άγριες διαθέσεις τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Με τον «καυτό» Γκρέι να σκοράρει ξανά (2 φορές) και τον Μπούργος να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα με φόντο τις μάχες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Άρης πανηγύρισε με άνεση -όπως αναμενόταν μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα- την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, εκεί όπου αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα.

Οι Κίτρινοι που ήταν ξανά ορεξάτοι και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ στα δύο 45λεπτα πανηγύρισαν και δεύτερη νίκη με 1-2 επί της αδύναμης Γκόμελ χάρη σε δύο τέρματα του εξαιρετικού Τζαμαϊκανού φορ, ο οποίος πέτυχε συνολικά 4 από τα 7 γκολ των Θεσσαλονικέων απέναντι τους Λευκορώσους.

Το πρώτο γκολ του Άρη ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος (45+1′), μετά από μαγική μπαλιά – ασίστ του Ντάνιελ Μαντσίνι και άψογη εκτέλεση του Γκρέι στην κλειστή γωνία. Το κερασάκι στην τούρτα πρόκρισης των Κιτρίνων ήρθε πάλι στις καθυστερήσεις του αγώνα, ξανά με τον Γκρέι που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την τρομερή αντεπίθεση της ομάδας του κι έκανε γκολ την πάσα «πάρε-βάλε» του Χουάν Ιτούρμπε.

Σε ένα παιχνίδι που από το ξεκίνημά του ήλεγχαν απόλυτα οι παίκτες του Μπούργος, το τελικό 2-1 ίσως και να αδικεί τον Άρη που είχε πολλές και καλές ευκαιρίες για να φτάσει ξανά το σκορ σε επίπεδα του πρώτου αγώνα.

Στο «άχρωμο» σκηνικό του άδειου «Κλεάνθης Βικελίδης» και με τον Άρη ως τυπικά φιλοξενούμενο τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο 45+1 πήραν προβάδισμα οι Θεσσαλονικείς με το πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Γκρέι, ο οποίος «χτύπησε» ξανά στο 93′ για το τελικό 1-2, ενώ ενδιάμεσα (82′) οι Λευκορώσοι ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκογκολασβίλι μετά από μαρκάρισμα του Πίρσμαν.

Στα αξιοσημείωτα του ματς η αλλαγή του Ντιόπ με τον Νταμπό μόλις στο 22ο λεπτό, καθώς ο Μπούργος ήταν δυσαρεστημένος από την απόδοση, τα νεύρα αλλά και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού του Γάλλου μέσου, που όντας απογοητευμένος άφησε τη θέση του στον πιο έτοιμο και βασικό στο πρώτο ματς, Νταμπό.

ΓΚΟΜΕΛ – ΑΡΗΣ 1-2

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/17′ Εμπακατά, 18′ Ντιόπ, 32′ Μαζικού, 63′ Ντουκουρέ, 81′ Πίρσμαν, 89′ Νταμπό

ΓΚΟΛ: 82′ Γκογκολασβίλι/45′ , 90’+2′ Γκρέι

ΓΗΠΕΔΟ: Κλεάνθης Βικελίδης

Οι συνθέσεις:

ΓΚΟΜΕΛ (Βλάντιμιρ Νεβίνσκι): Κάβαλεφ – Κουτσίσκι, Αφι, Σοκόλ, Γιούρι – Μπάγκα, Κοστρόφ – Σέντκο, Ανουφρίεφ (68′ Καζλούσκι), Αντεόλα – Μάκας

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά (46′ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (46′ Πίρσμαν) – Ντιόπ (22′ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (83′ Ιτούρμπε) – Πάλμα (83′ Χατζηιωάννου), Γκρέι

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς