19.9 C
Athens

Τα μαζεύει ο Μπαλτάκος: «Μόνο ξένοι στην ΚΕΔ, ουδέποτε υπήρξε σκέψη για συμμετοχή Ελλήνων»

Το δυναμικό μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα κοινά του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει μια δικαιολογημένη αναταραχή στις τάξεις της ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κλήρωσης της Super League μάλιστα, προέκυψε και μια πολύ γερή «πιστολιά» σε Μπαλτάκο και «εξυγίανση», αφού ο υφ. Αθλητισμού ανακοίνωσε τη μείωση της εισφοράς προς την ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επαγγελματικών ομάδων.

«Πιστολιά» Αυγενάκη σε Μπαλτάκο: Τροπολογία για μείωση εισφοράς στην ΕΠΟ από 5% σε 1% για ΠΑΕ και Λίγκες

Την ώρα που η επαγγελματική διαιτησία είναι προ των πυλών όπως επιβεβαίωσε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Τάκης Μπαλτάκος επιχειρεί μέσα στον πανικό του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαψεύσει τις πληροφορίες που ήθελαν τη συμμετοχή χιλιοτραγουδισμένων Ελλήνων στη νέα ΚΕΔ…

Διαβάστε τη δήλωση Μπαλτάκου όπως δημοσιεύτηκε στο σάιτ της ΕΠΟ:

«Σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα ως προς τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League1 και Super League2. Τα πρωταθλήματα αυτά, μετά από σχετική πρόταση του κ. Bennet, ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των:

α) Steve Bennet (Αγγλία)-Αρχιδιαιτητής

β) Joao Capella (Πορτογαλία)-Μάνατζερ VAR

γ) Fritz Stuchilk (Αυστρία)-Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας.

Επιπλέον από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι αλλοδαποί διαιτητές που προσκαλούνται στην Ελλάδα θα ελέγχονται για την απόδοσή τους. Έτσι, εάν η απόδοσή τους είναι χαμηλού επιπέδου και υπάρχουν παράπονα των ομάδων, θα αποστέλλεται στην Ομοσπονδία τους και στην UEFA έκθεση συνοδευόμενη με τα video που τεκμηριώνουν τα λάθη τους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς