24.6 C
Athens

Οριστικό: Ο Μπένετ νέος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, αυτά ισχύουν για υποβιβασμό και άνοδο στη Super League

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές που επέβαλε η «μπαλτάκεια» ΕΠΟ ενόψει της νέας σεζόν στις δύο πρώτες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου: Μπένετ στη θέση του Κλάτενμπεργκ και κατάργηση του μπαράζ σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό και την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία

Οι πληροφορίες των προηγούμενων ωρών επιβεβαιώθηκαν και επίσημα από την ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα ο Στιβ Μπένετ θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στον ρόλο του αρχιδιαιτητή του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μία απόφαση που φέρει την υπογραφή και τα «θέλω» του Τάκη Μπαλτάκου, ενώ σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό και την άνοδο στη Super League 1 ενόψει της νέας σεζόν θα ισχύει το 2+2 (δύο ομάδες θα πέφτουν και δύο θα ανεβαίνουν).

Πέρασε του… Μπαλτάκου για τον νέο αρχιδιαιτητή: Ο Μπένετ διαδέχεται τον Κλάτενμπεργκ

Την ώρα που η πλειοψηφία των ομάδων της Super League τασσόταν υπέρ της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (ΕΕΠ) της ΕΠΟ πήρε την απόφαση με «έτσι θέλω» να τοποθετήσει τον δικό της εκλεκτό, Στιβ Μπένετ, στη θέση του συμπατριώτη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που δεν αποκλείεται να παραμείνει στην ΚΕΔ ως εξωτερικός σύμβουλος.

Εν ολίγοις πέρασε το «θέλω» του Μπαλτάκου που συνεχίζει τον «πόλεμο» με τη Super League, σε μία εξέλιξη που μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα στο ίδιο συνέδριο αποφασίστηκε να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα στην υπόθεση για τον υποβιβασμό από τη μεγάλη κατηγορία και την άνοδο σε αυτή από τη δεύτερη κατηγορία.

Από τη νέα αγωνιστική σεζόν (2022-23) θα ανεβαίνουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες του Βόρειου και του Νότιου ομίλου της Super League 2 στη μεγάλη κατηγορία και αυτομάτως θα υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία ο 13ος και ο 14ος της Super League 1.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ πέρασε τη συγκεκριμένη πρόταση από τη σημερινή (22/7) συνεδρίαση με ψήφους 8-5 κάνοντας το… χατίρι της SL2 που είχε ζητήσει την απευθείας άνοδο και των δύο πρωταθλητριών ομάδων από Βόρειο και Νότιο όμιλο με φόντο τη νέα αγωνιστική σεζόν στις δύο κατηγορίες.

Παράλληλα κατέστη σαφές ότι από τη νέα χρονιά καταργείται ο αγώνας μπαράζ για την άνοδο στην κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι ο 12ος της Super League 1 θα έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Ένα μπέρδεμα με την «υπογραφή» της ΕΠΟ που θα ισχύει από τη σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα μήνα από σήμερα. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού για τη δεύτερη δεν έχει καθοριστεί ούτε ο τελικός αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτή.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς