19.9 C
Athens

Πώς το ‘πε ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ και τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες;

O Mythbuster εξηγεί γιατί το ναυάγιο του ΠΑΟΚ στη Σόφια αποτελεί κανόνα και όχι εξαίρεση στις ευρωπαϊκές παρουσίες του τα τελευταία χρόνια...

Την παραμονή του αγώνα με τη Λέφσκι, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε μια ακόμα ιντερνετική ομιλία σε παίκτες και προπονητικό τιμ, ζητώντας τους μεταξύ άλλων να φτάσουν τον ΠΑΟΚ «εκεί που ανήκει, δηλαδή στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες».

Ιβάν Σαββίδης: Να φτάσει ο ΠΑΟΚ εκεί που ανήκει, δηλαδή στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες

Όχι, δεν επρόκειτο για κάποιο μεταφραστικό λάθος. Για κάποιον περίεργο λόγο, ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να βάλει τις λέξεις «ΠΑΟΚ» και «κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες» στην ίδια πρόταση. Μόλις ένα 24ωρο αργότερα, η σκληρή πραγματικότητα έπεσε σαν χαστούκι στον σβέρκο εκείνων που αδυνατούν να αξιολογήσουν με ακρίβεια τη θέση που κατέχουν στον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Και στην Ελλάδα πες εντάξει, ένα πέναλτι από δω, ένα πέναλτι από ‘κει, η δουλειά μπορεί να γίνει. Όχι για πρωτάθλημα βεβαίως, αλλά για την κατάληψη έστω της δεύτερης θέσης, αν το επιτρέψει ο Άρης που δείχνει τρομερά ενισχυμένος. Στην Ευρώπη όμως, οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί. Ούτε οι αντίπαλοι είναι… πρόθυμοι να υποπέσουν σε πέναλτι, αλλά ούτε και οι διαιτητές θα προσπαθήσουν να εφεύρουν παράβαση εκεί που δεν υπάρχει.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στα προημιτελικά του Conference League φέρνοντας στην Ελλάδα 13.000 βαθμούς. Έστω, παίζοντας με ομάδες που δύσκολα θα έκαναν πάνω από μια νίκη σε όμιλο του Europa League. Για το Champions League προφανώς δεν το συζητάμε καν.

Οι βαθμοί όμως είναι βαθμοί και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρήκε ένα στήριγμα ώστε να μην παλεύει ολομόναχος ως συνήθως στο ranking της UEFA. Το παράδοξο είναι πως κάποιοι ψήλωσαν απότομα και κάποια στόματα πολύ παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο να ακούμε και να διαβάζουμε για τον ΠΑΟΚ που κρατάει σχεδόν μόνος του την Ελλάδα στην Ευρώπη και άλλα τέτοια γραφικά.

Μετά από μια άθλια εμφάνιση κόντρα σε μια ομάδα με πολλές ελλείψεις και μόλις τέσσερις αναπληρωματικούς (συν δυο τερματοφύλακες) στην αποστολή, ο ΠΑΟΚ έγινε στη Σόφια ρεζίλι των σκυλιών και πλέον καλείται να ανέβει ένα μικρό βουνό προκειμένου να μη χαιρετήσει την Ευρώπη από τον Ιούλιο.

Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από μια βουλγαρική ομάδα που τερμάτισε πέρυσι 27 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς δεν θα προκαλέσει σε κανέναν εντύπωση. Γι’ αυτό έχουν φροντίσει εδώ και πολλά χρόνια οι Θεσσαλονικείς, καταγράφοντας κάμποσους σοκαριστικούς καλοκαιρινούς αποκλεισμούς αλλά και παρουσίες σε ομίλους που άγγιζαν τον εξευτελισμό.

Η πικρή αλήθεια του Λουτσέσκου που πληγώνει τον ΠΑΟΚ και τους αντιολυμπιακούς

Τη χρονιά του περιβόητου «αήττητου» ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου διασύρθηκε σε έναν όμιλο με ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι, σε περίπτωση που δεν το θυμάστε. Για να μη λέμε όμως λόγια του αέρα, η βαθμολογία της UEFA πιστοποιεί ότι οι περυσινοί 13.000 βαθμοί (έστω κόντρα σε ευρωπαϊκά χωριά κατά βάση) ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Ξέρετε πόσους βαθμούς είχε φέρει στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη «που ανήκει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης» την προηγούμενη τετραετία; Ακριβώς 12.000. Σε τέσσερις σεζόν δηλαδή, οι Θεσσαλονικείς είχαν κατά μέσο όρο 3.000 βαθμούς ετησίως! Τώρα, πώς μια ομάδα με τόσο φτωχή συγκομιδή, η οποία μάλιστα δεν έχει παίξει ΠΟΤΕ σε ομίλους Champions League, θα μπορούσε να ανήκει στις κορυφαίες της Ευρώπης, μόνο κάποιος που είναι εθισμένος στο παραμύθιασμα μπορεί να το εξηγήσει.

Μακάρι ο ΠΑΟΚ να περάσει τη Λέφσκι και να αποκλείσει άλλους δυο – επίσης πολύ χαμηλής δυναμικότητας – αντιπάλους προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους του Conference ώστε να συνεισφέρει σημαντικά για δεύτερη σερί σεζόν στο εθνικό ranking, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό όμως με τις «κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης» θα πρέπει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να το κοιτάξουν σοβαρά και ακόμα περισσότερο οι οπαδοί του, που στην πλειοψηφία τους διαθέτουν χιούμορ και αυτοσαρκασμό…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό από το Athlosnews τη live περιγραφή του επαναληπτικού αγώνα ΠΑΟΚ - Μπριζ για την προημιτελική φάση του UEFA Conference League

Συγκλονιστικός Μπαρτζώκας για την καφρίλα του ΟΑΚΑ: «Εύχονται να πεθάνει το παιδί μου, να πάθω καρκίνο και ανεβάζουν βιντεάκια στα social»

Διαβάστε την ανατριχιαστική εξομολόγηση του Γιώργου Μπαρτζώκα για όσα βιώνει από την πράσινη εξέδρα στο ΟΑΚΑ, με σοκαριστικά λόγια που θα πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα τους εξαφανισμένους εισαγγελείς

Ολυμπιακός: Με Ποντένσε η ενδεκάδα του επαναληπτικού με τη Φενέρμπαχτσε

Δείτε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη με... φουλ επίθεση από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ