20.5 C
Athens

Η πικρή αλήθεια του Λουτσέσκου που πληγώνει τον ΠΑΟΚ και τους αντιολυμπιακούς

Ο Mythbuster «μεταφράζει» τη δήλωση Λουτσέσκου «μια από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του ΠΑΟΚ», μέσα από την οποία προκύπτει η παραδοχή του πραγματικού στάτους των Θεσσαλονικέων ως διαχρονικά τέταρτης ομάδας στην Ελλάδα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναδείχθηκε κορυφαίος Ρουμάνος τεχνικός για τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Gazeta Sporturilor. Μιλώντας λοιπόν στο συγκεκριμένο έντυπο της πατρίδας του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε μια φράση που η αποκωδικοποίησή της αφενός περιγράφει την πραγματικότητα και αφετέρου αποτυπώνει την απελπισία των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

https://athlosnews.gr/loutseskou-mia-apo-tis-kalyteres-chronies-stin-istoria-o-paok-xanaginetai-anikiti-omada/

Πάνω απ’ όλα, και αυτό είναι το χειρότερο για την ομάδα του, ο Λουτσέσκου διευκρινίζει με τρόπο σαφή και αυταπόδεικτο το στάτους του ΠΑΟΚ. Το οποίο βεβαίως, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα ήθελαν να είναι οι πάσης φύσεως υπάλληλοι του Ιβάν Σαββίδη και αυτό που προσπαθούν να εμφανίζουν σε όσους αναγνώστες/ακροατές/τηλεθεατές τους έχουν απομείνει…

«Τα αποτελέσματα του Μαρτίου είναι απλώς συνέπεια των αποτελεσμάτων των τελευταίων μηνών. Είμαστε σε καλό μομέντουμ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προσέχουμε κάθε παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι μια από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του ΠΑΟΚ». Στην τελευταία ατάκα του Λουτσέσκου κρύβεται όλο το νόημα.

Πράγματι, για τον ΠΑΟΚ αυτή είναι μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας του. Μια χρονιά που έφτυσε αίμα για να νικήσει την Μποέμιανς το καλοκαίρι, που έχασε στην έδρα του από την Κοπεγχάγη, έφερε δυο ισοπαλίες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και τελικά κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που περιλάμβανε στους ομίλους της ακόμα και ομάδα από το Γιβραλτάρ (την οποία επίσης αντιμετώπισαν οι Θεσσαλονικείς).

Τη μέρα που δημοσιεύτηκαν αυτές οι δηλώσεις, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στο -11 από τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να είναι ακόμα και στο -13 αν ο Ελ Αραμπί δεν ντυνόταν… χασογκόλης για μια βραδιά κόντρα στην «αγαπημένη» του ΑΕΚ, εναντίον της οποίας έχει έξι γκολ και δυο ασίστ. Μιλάμε για σεζόν κατά την οποία ο ΠΑΟΚ δεν έχει νικήσει ακόμη τον Ολυμπιακό ή έστω τον Άρη στα τέσσερα ματς που έχει δώσει ως τώρα εναντίον τους. Όχι βέβαια ότι θα άλλαζε επί της ουσίας κάτι μια νίκη, αλλά σίγουρα θα είχε έναν θετικό αντίκτυπο στο μυαλό των οπαδών.

 Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια σεζόν κατά την οποία ο ΠΑΟΚ είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στα πέναλτι εντός συνόρων (κρίμα που δεν πήρε κάνα δυο ακόμη στη Λεωφόρο για να μπει στο Βιβλίο Γκίνες), αλλά έξω από αυτά δεν έχει κερδίσει ακόμη ούτε ένα! Ναι, ακόμα και κόντρα σε αντιπάλους επιπέδου Μποέμιανς, Λίνκολν, Σλόβαν, Ριέκα και πάει λέγοντας, οι Θεσσαλονικείς δεν στήθηκαν ούτε μια φορά στην άσπρη βούλα. Ήταν όμως τόσο καλά… προπονημένοι στη Super League, ώστε κατάφεραν να αποκλείσουν τη Μίντιλαντ όταν το πράγμα πήγε στα πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, νιώθει επιτυχημένος στην τοποθεσία Τούμπα. Ίσως και Ροστόφ, αφού από εκεί εκπορεύονται εντολές, συσκευασμένες σε σακούλες για να μη χαθούν στη διαδρομή. Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ένας προπονητής του Ολυμπιακού εμφανιζόταν στο -11 να κάνει λόγο για «μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της ομάδας», έχοντας ταυτόχρονα καταρρίψει κάθε ρεκόρ πέναλτι;

Ασφαλώς και είναι ρητορικό το ερώτημα. Καταρχάς, ο υπαίτιος προπονητής γι’ αυτή την εξέλιξη δεν θα βρισκόταν στη θέση του εδώ και καιρό. Κατά δεύτερον, αν κάποιος τολμούσε να ξεστομίσει κάτι τέτοιο, θα φλέρταρε σοβαρά με το πουκαμισάκι που έχει τα μανίκια ανάποδα σε κάποιο ίδρυμα όπου θα μπορούσε να λάβει την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη.

Ανακεφαλαίωση. Για τον ΠΑΟΚ του ενός πρωταθλήματος στον 21ο αιώνα (έτσι όπως αυτό ήρθε τέλος πάντων), το να βρίσκεται στο -11 με αμέτρητα πέναλτι και να έχει αποκλείσει τη Λίνκολν, τη Μίντιλαντ, τη Γάνδη και την… ΑΕΚ, ενδεχομένως να συνιστά όντως μια από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του. Για τον Ολυμπιακό των 47 – οσονούπω – πρωταθλημάτων, μια ανάλογη σεζόν θα είχε φέρει σεισμό, πολύ πιο ισχυρό από εκείνον που προκάλεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο σαλόνι του Ρέντη την άνοιξη του 2018.

https://athlosnews.gr/ti-einai-aspromavro-echei-14-penalti-stin-ellada-alla-kanena-kontra-sta-choria-tis-evropis/

Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ είναι πως ούτε Παναθηναϊκοί, ούτε καν Αεκτζήδες δεν θα τολμούσαν να δεχτούν μια αντίστοιχη ατάκα από τον προπονητή τους σε μια σεζόν με δεδομένα σαν της φετινής. Ακόμα κι αυτοί που μαζί έχουν τρία πρωταθλήματα μετά το μιλένιουμ (ένα του Δούρου, ένα της «μπουγάδας» και ένα του Κομίνη και της εξυγίανσης), θα πετούσαν πέτρες σε όποιον διανοούταν να ξεστομίσει κάτι τέτοιο.

Σε καμιά 30αριά χρόνια ίσως έχουν αλλάξει πολύ τα αριθμητικά δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο 2022 όμως και τουλάχιστον για καμιά δεκαετία ακόμη, το στάτους των ομάδων παραμένει αμετάβλητο: πολύ πίσω από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ θα τρέχει καταϊδρωμένος ο ΠΑΟΚ των τριών πρωταθλημάτων, ενώ και οι τρεις μαζί θα χρειάζονται τηλεσκόπιο προκειμένου να μπορέσουν να δουν καθαρά τον Ολυμπιακό.

Αποδεδειγμένα κάποιοι δεν αντέχουν την αλήθεια, αλλά ειδικά η αλήθεια που βγήκε από το στόμα του Λουτσέσκου και μάλιστα στο τάιμινγκ που ήρθε, δεν αντέχεται με τίποτα. Είναι τόσο πικρή που πληγώνει θανάσιμα υπαλλήλους και λοιπούς αντιολυμπιακούς.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Αταμάν: Αν δεν πάμε στο Final Four, δεν θα είμαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό

Ο Αταμάν έριξε «βόμβα» καθώς δήλωσε πως αν δεν πάει φέτος στο Final Four με τον Παναθηναϊκό, θα αποχωρήσει του χρόνου - Νέο ξέσπασμα για τη διαιτησία στο ματς με τη Μακάμπι, με τον προπονητή του τριφυλλιού να υποστηρίζει πως δεν ενδιαφέρεται για το αν θα τιμωρηθεί

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Οι τρομεροί Ερυθρόλευκοι έσπασαν το αήττητο των Ούγγρων και πάτησαν κορυφή στον όμιλο

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν εκδίκηση από τη Φερεντσβάρος για την ήττα στη Βουδαπέστη και κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο για το Final Four της Μάλτας

Στην Ελλάδα οι χρυσοί «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού, επέστρεψαν ως πρωταθλητές Ευρώπης από τη Νιόν (pics)

Επέστρεψαν στην Ελλάδα και γνώρισαν την αποθέωση οι «ερυθρόλευκοι» πρωταθλητές Ευρώπης στους Νέους, που ύψωσαν τη σημαία του Ολυμπιακού στον «ουρανό» της UEFA με μία ονειρική πορεία μέχρι την κορυφή στο Youth League