19.8 C
Athens

Άρης – Γκόμελ 5-1: Κίτρινο πάρτι πρόκρισης στη «λάβα» του Βικελίδης!

Οι εντυπωσιακοί Κίτρινοι πετούσαν φωτιές στην επίθεση, αγρίεψαν μετά το προβάδισμα των Λευκορώσων και καθάρισαν από σήμερα την υπόθεση πρόκριση αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον

Ο εντυπωσιακός Άρης «έπνιξε» την Γκόμελ (5-1) στο κατάμεστο Χαριλάου και επί της ουσίας εξασφάλισε από σήμερα το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό του Conference League, σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς του.

Οι Λευκορώσοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν μόλις στο 11′ μετά από αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων αλλά η ομάδα του Μπούργος «αγρίεψε» στη συνέχεια και με τους Πάλμα, Γκρέι, Ιτούρμπε και Καμάτσο να πετάνε… φωτιές στην επίθεση ανέτρεψε το σκηνικό μέσα σε 13 λεπτά θέλγοντας με την απόδοσή της.

Ο Άρης σκέφτεται ήδη τον επόμενο γύρο του Conference League. Το εμπόδιο της Γκόμελ αποδεικνύεται χαμηλό για την καλοστημένη και ανανεωμένη ποδοσφαιρική μηχανή του Μπούργος, που χαμογελάει βλέποντας καινούργιους και παλιούς να «φτιάχνουν» από τώρα την κερκίδα στο Χαριλάου.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο ματς και με το «σπρώξιμο» από τις κατάμεστες κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» θέλησε να επιβάλει από την αρχή τον ρυθμό του. Οι Κίτρινοι παρατάχθηκαν με 5 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το πώς ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά, ωστόσο η ομάδα έδειξε ότι πρόλαβε να αποκτήσει ρυθμό και χημεία από τα φιλικά με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Το πλάνο του Μπούργος ήταν η πίεση ψηλά, στην πρώτη πάσα του αντιπάλου από την αρχή με κύριους εκφραστές αυτού του πρέσινγκ τους Γκρέι, Πάλμα και Καμάτσο.

Μέχρι το 10′ ο Άρης σπανίως έχανε την μπάλα από τα πόδια του και προσπαθούσε να βρει τα «ρήγματα» στην περιοχή του αντιπάλου, δίχως επιτυχία. Σα να μην έφτανε αυτό, η Γκόμελ που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της «επίσκεψη» στην εστία του Κουέστα με έναν άκρως τυχερό τρόπο.

Συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό ο Άφι έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρήκε στα πόδια του Φαμπιάνο μπέρδεψε τον Ισπανό κίπερ των Θεσσαλονικέων και κατέληξε αργά στο βάθος της εστίας. 0-1 από το πουθενά!

Η ομάδα του Μπούργος, όμως, δεν επηρεάστηκε από το ξαφνικό τέρμα των Λευκορώσων και απάντησε άμεσα (5 λεπτά αργότερα) με την αύρα των δύο επιθετικών του. Ο Πάλμα διείσδυσε  στην περιοχή από τα αριστερά, έβαλε πλάτη στον αμυντικό της Γκόμελ και κέρδισε έξυπνα και καθαρά το πέναλτι, που έδωσε το δικαίωμα στον Γκρέι να στήσει την μπάλα στα 11 βήματα.

Ο Τζαμαϊκανός στράικερ πήρε ελάχιστα μέτρα φόρα όπως συνηθίζει και με μία δυνατή εκτέλεση στο κέντρο της εστίας τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με την μπάλα να του κάνει το χατίρι και να περνάει την τελική γραμμή για το 1-1 στο 16′!

Οι Θεσσαλονικείς δεν έμειναν εκεί, επέβαλαν τον ρυθμό τους και συνέχιζαν να πιέζουν κυρίως από την αριστερή πτέρυγα με Πίρσμαν και Καμάτσο την εστία της Γκόμελ.

Στο 25′ ο Ιτούρμπε έβγαλε μαγική μπαλιά στον χώρο για τον Καμάτσο, αλλά ο Πορτογάλος καθυστέρησε και νικήθηκε από τον Σαντόφσκι στο πλάγιο τετ α τετ. Ωστόσο, οι Κίτρινοι ένα λεπτό αργότερα βρήκαν τη λύση (και τι λύση!) με τη μαγεία του Χουάν Ιτούρμπε.

Στο 29ο λεπτό ο Παραγουανός έστησε την μπάλα από τα 18 μέτρα και με ένα τρομερό δεξί την έστειλε συστημένη στο αριστερό παραθυράκι του γκολκίπερ της Γκόμελ για το 2-1 μέσα σε πανδαιμόνιο στο Βικελίδης!

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο ασταμάτητος Άρης έκανε το 3-1 με πρωταγωνιστή τον Καμάτσο. Ο Πορτογάλος κατάφερε ό,τι δεν έκανε νωρίτερα σε ανάλογη περίπτωση: πλάσαρε ψύχραιμα τον Σαντόφσκι μετά από κάθετη του Πάλμα αυτή τη φορά για να δώσει στον Άρη σκορ πρόκρισης από το… ημίωρο.

Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμη τέρμα. Ο Νταμπό με μπαλιά «διαβήτη» στην πλάτη της άμυνας με αποδέκτη τον Γκρέι, ο οποίος ξέφυγε ωραία αλλά τελείωσε άσχημα τη φάση με το αριστερό σπαταλώντας μία καλή ευκαιρία για το 4-1 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι εντυπωσιακοί Κίτρινοι δεν έριξαν ρυθμούς και πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με την υπογραφή του MVP Λουίς Πάλμα, ο οποίος σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και μοίρασε ακόμη ένα έτοιμο γκολ στον Αντρέ Γκρέι που παιχνίδι με το παιχνίδι βρίσκει τη φόρμα του.

Ο ρυθμός μπορεί να έπεσε αλλά ο Άρης εξακολουθούσε να ψάχνει τέρματα για να σφραγίσει από σήμερα την υπόθεση πρόκριση. Και τα βρήκε με «εντολή» του Πάλμα. Ο νεαρός επιθετικός από την Ονδούρα ξεκίνησε από εκεί που… σταμάτησε την περσινή σεζόν, όντας ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου κι έχοντας συμμετοχή στα 4 από τα 5 τέρματα της ομάδας του με απολογισμό 2 ασίστ, 1 κερδισμένο πέναλτι και 1 γκολάρα.

Αυτή ήρθε στο 61′ όταν από παρόμοιο σημείο που είχε εκτελέσει ο Ιτούρμπε από την άλλη πλευρά στο πρώτο ημίχρονο έστησε την μπάλα και με ένα «γλυκό» δεξί την έστειλε στα δίχτυα των Λευκορώσων για το 4-1.

Το κερασάκι στην «κιτρινόμαυρη» τούρτα το έβαλε αυτός που ξεκίνησε το πάρτι: ο Αντρέ Γκρέι. Μετά από κλέψιμο ψηλά του Πάλμα η Γκόμελ έμεινε να κοιτάει τους παίκτες του Άρη που κυριολεκτικά μπήκαν με την μπάλα στο τέρμα χάρη στην εκτέλεση -προ κενής εστίας- του Τζαμαϊκανού φορ. 5-1 και… ώρα Μακάμπι!

ΑΡΗΣ – ΓΚΟΜΕΛ 5-1

ΓΚΟΛ: 16′ Γκρέι (πεν.), 28′ Ιτούρμπε, 31′ Καμάτσο, 60′ Πάλμα, 79′ Γκρέι / 11′ Άφι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: /33′ Μάκας, 45’+1′ Ανούφριεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάλτερ Άλτμαν (Αυστρία)

ΓΗΠΕΔΟ: Κλεάνθης Βικελίδης

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (82′ Μαζικού) – Νταμπό (69′ Ντιόπ), Ντουκουρέ – Καμάτσο, Ιτούρμπε (69′ Μαντσίνι), Πάλμα – Γκρέι (83′ Χατζηιωάννου)

ΓΚΟΜΕΛ (Βλάντιμιρ Νεβίνσκι): Σαντόβσκι – Γιούρι, Αφι, Ματβέιτσικ, Κουσίτσκι – Καστρόβ, Μπάγκα – Σέντκο, Αλεξέγιεβιτς (44′ Ανούφριεφ), Αντεόλα (73′ Γερμάκοβιτς) – Μάκας (73′ Γκογκολασβίλι)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς