21.5 C
Athens

Η Φριντρισχάφεν χτίζει τείχος στο φιλέ με Μπράουν και Μπέμε

Η Φριντρισχάφεν παραμένει η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα βόλεϊ στη Γερμανία παρότι τα τελευταία χρόνια η Μπερλίν έχει ανέβει αρκετές φορές στην κορυφή και την έχει πλησιάσει.

Παρόλα αυτά, η πρώην ομάδα του Θανάση Πρωτοψάλτη με τις κινήσεις που έχει κάνει στο μεταγραφικό παζάρι δείχνει πως φέτος είναι πιο έτοιμη από τα προηγούμενα χρόνια για να επανέλθει στον θρόνο της.

Η τελευταία προσθήκη ήταν αυτή του Αντρέ Μπράουν, έναν εκ των κορυφαίων κεντρικών στη Volley League τα προηγούμενα δύο χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Φοίνικα Σύρου. Ο 32χρονος (2.06μ.) κεντρικός υπέγραψε για έναν χρόνο και θα παίξει ξανά στη Γερμανία μετά τη σεζόν 2017-2018 όταν το είχε κάνει με τη φανέλα της Χέρσινγκ.

Το εντυπωσιακό με τη φετινή δομή της Φριντρισχάφεν στο κέντρο είναι πως στο πλευρό του Μπράουν θα βρίσκεται ο Μάρκους Μπέμε: Ο θηριώδης (2.11μ.) κεντρικός είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού για δύο χρόνια (2017-2019) και τη δεύτερη σεζόν είχε αναδειχθεί κορυφαίος μπλοκέρ στο CEV Cup.

Σε αυτούς τους δύο προσθέστε και τον Αλεξάνταρ Νεντελίκοβιτς (25 χρονών, 2.07μ.) που αποκτήθηκε από την Έλβι Πράγα έχοντας αναδειχθεί κορυφαίος μπλοκέρ στο τσέχικο πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως στη Φριντρισχάφεν έχει υπογράψει για δύο χρόνια ο Ζίγκα Στερν (συμπαίκτης με τον Μπράουν στον Φοίνικα Σύρου) που τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο VNL με τον προπονητή του γερμανικού συλλόγου – και κόουτς της εθνικής Σλοβενίας – Μαρκ Λεμπέντεου αλλά και τον πασαδόρο Ντέγιαν Βίντσιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς