18.8 C
Athens

Super League: Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι 13 αγωνιστικές ως τη διακοπή

Ο ΑΘΛΟΣ παρουσιάζει τα δεδομένα για το πρόγραμμα της Super League την επόμενη σεζόν αλλά και το τι περιμένει τις ομάδες που θα παίξουν σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ

Μια πλήρως διαφοροποιημένη ποδοσφαιρικά σεζόν θα ζήσουμε από τον Αύγουστο καθώς το Μουντιάλ προκαλεί ανακατατάξεις στο πρόγραμμα των πρωταθλημάτων.

Αναφορικά με τη Super League, η σέντρα για την 1η αγωνιστική θα γίνει αναμενόμενα στις 20 Αυγούστου. Η διαφορά είναι πως η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως σε λιγότερο από τρεις μήνες θα έχουν παιχτεί οι 13 πρώτες αγωνιστικές!

Ακολούθως η 14η αγωνιστική (1η του Β’ γύρου) θα διεξαχθεί στις 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή τρεις μέρες μετά από τον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ. Πλέι οφ και πλέι άουτ θα εκκινήσουν στις 18 Μαρτίου 2023, μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Ασφαλώς για τις τέσσερις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός) το πρόγραμμα θα είναι πολύ πιο βαρύ. Εφόσον μπουν στους ομίλους θα έχουν να δώσουν έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια ως τα μέσα Νοεμβρίου ενώ μαζί με τις αναμετρήσεις των πλέι οφ (για να μπουν στους ομίλους) φτάνουν τα οχτώ επίσημα. Σύνολο 21 αναμετρήσεις ανεξαρτήτως διοργάνωσης μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε πως η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα θα γίνει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου. Το φορμάτ παραμένει ίδιο όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας.

Super League: Παραμένει αμετάβλητη η προκήρυξη του πρωταθλήματος, αυτά ισχύουν σε πλέι οφ και πλέι άουτ

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ:

 

1η Αγωνιστική: 20 Αυγούστου

13η Αγωνιστική – Λήξη Α’ γύρου: 13 Νοεμβρίου

14η Αγωνιστική: 21 Δεκεμβρίου

26η Αγωνιστική – Λήξη Β’ Γύρου: 12 Μαρτίου 2023

Έναρξη PLAY OFF – PLAY OUT: 18 Μαρτίου 2023

Λήξη πρωταθλήματος: 14 Μαΐου 2023

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς