19.2 C
Athens

Το παράδοξο του Wimbledon: Θριαμβευτής, αλλά… 7ος στην παγκόσμια κατάταξη ο Νόλε!

Όλοι οι αθλητές που μπήκαν φέτος στα κορτ του -σπουδαιότερου κατά πολλούς- Grand Slam γνώριζαν το παράδοξο της υπόθεσης: όσο καλά και να τα πάτε, πόντους στο σακούλι της ATP δεν έχει.

Ο αποκλεισμός Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία συνοδεύτηκε από την απόφαση το Wimbledon να μη βαθμολογηθεί κι έτσι οι αθλητές ταξίδεψαν στο Λονδίνο για τη δόξα, τα λεφτά, τα ρεκόρ, αλλά όχι τους βαθμούς.

Όσο κι ήταν γνωστό εκ των προτέρων το παράδοξο, δεν παύει να ξενίζει. Ο φετινός πρωταθλητής του τουρνουά, Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχος πλέον 21 Grand Slam, τη στιγμή που ανέβαινε στην κορυφή του αγγλικού Major… έπεφτε στην παγκόσμια κατάταξη. Η κατάκτηση της κορυφής προκάλεσε την πτώση του από το Νο 3 στο Νο 7, καθώς έχασε τους 2.000 βαθμούς που είχε από το περσινό τουρνουά και με 4.770 βαθμούς υποχώρησε στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Πρόκειται για τη χαμηλότερη θέση που είχε ο Σέρβος στην κατάταξη της ATP τα τελευταία 4 χρόνια: στις 13 Αυγούστου του 2018 ήταν στο Νο.10 του κόσμου.

Το τέλος του τουρνουά βρήκε τον Τζόκοβιτς με το τρόπαιο ανά χείρας και παράλληλα πίσω από τους τενίστες που έβλεπε… αφ’ υψηλού μέχρι την περασμένη εβδομάδα: Ναδάλ (Νο3), Τσιτσιπάς (Νο4), Ρουντ (Νο5) και Αλκαράθ (Νο6) βρέθηκαν όλοι μπροστά του. Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που ούτε για τουρισμό δεν πέρασε από το Λονδίνο τις μέρες του τουρνουά.

Μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του Wimbledon, ο Νόλε αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και πριν από το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, καθώς η εμμονή του να παραμένει ανεμβολίαστος φαίνεται πως θα του στοιχίσει τη συμμετοχή του -και- στο US Open.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς