24.4 C
Athens

Wimbledon: Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς, ξεπέρασε τον Φέντερερ σε κατακτήσεις Γκραν Σλαμ!

Η... τρέλα του εκρηκτικού Νικ Κύργιου δεν αποσυντόνισε τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Σέρβος σούπερ σταρ είναι πλέον πάνω από τον θρυλικό Φέντερερ σε κατακτήσεις Γκραν Σλαμ

Ο αιώνιος νικητής του Wimbledon! Πώς αλλιώς να αποκαλέσεις τον Νόβακ Τζόκοβιτς που κατέκτησε ακόμα έναν τίτλο. Αλλά και τι τίτλο…

Στον 32ο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του (ξεπέρασε τον Ρότζερ Φέντερερ) ο Νόλε κατέκτησε τον τέταρτο διαδοχικό του τίτλο και τον 7ο σε οχτώ τελικούς στο κορυφαίο και ιστορικό τουρνουά στο γρασίδι!

Ο Σέρβος πρωταθλητής υπέταξε με ανατροπή τον «πρωτάρη» Νικ Κύργιο (νο.40 στην παγκόσμια κατάταξη) με 3-1 (4-6, 6-3, 6-4, 7-6) σετ και έφτασε τους 21 Γκραν Σλαμ τίτλους ξεπερνώντας τον Φέντερερ και βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τον Ράφαελ Ναδάλ που έχει 22.

Ο Νικ Κύργιος κατέκτησε το πρώτο σετ με μπρέικ που έκανε και είχε την ψυχολογία για κάτι καλύτερο αλλά αυτό δεν είναι αρκετό απέναντι σε έναν υπερ-πρωταθλητή όπως ο Τζόκοβιτς. Οι 29 (!) άσοι δεν λένε πολλά για τον ομογενή Αυστραλό που έκανε 33 (!) αβίαστα λάθη και συνολικά δεν είχε την υπομονή και το καθαρό μυαλό απέναντι σε έναν τέτοιο τενίστα.

Οι… τσακωμοί του και ο εκνευρισμός του με την εξέδρα δεν τον βοήθησαν να φτάσει σε μπρέικ στο σέρβις του Τζόκοβιτς που με εκπληκτικά χτυπήματα και ποσοστό επιτυχίας 82% στο πρώτο του σέρβις και 61% στο δεύτερο.

Ο Σέρβος ήξερε καλά τι σημαίνει ανατροπή αφού ήδη την είχε πετύχει απέναντι στον Σίνερ και τον Νόρι. Το έκανε και κόντρα στον Κύργιο στον τελικό για να πανηγυρίσει στο χορτάρι έναν ακόμα τίτλο. Ο 35χρονος έφτασε τις 28 σερί νίκες στο Wimbledon κι έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας (Μποργκ, Σάμπρας και Φέντερερ οι άλλοι τρεις) που έχουν σηκώσει την «κούπα» στο Centre Court του All England Club τέσσερις συνεχόμενες φορές στην Open Era.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς