17.8 C
Athens

Η Λούμπε άφησε στην άκρη την εμπειρία και ποντάρει στο νεανικό ταλέντο

Νεανικά άκρα, ανανέωση στο κέντρο και διατήρηση των διαγωνίων ως έχουν: Η Λούμπε διατήρησε τα σκήπτρα της στην Ιταλία την περασμένη – δύσκολη λόγω τραυματισμών – σεζόν αλλά η απόφαση για αλλαγές στο ρόστερ ήταν ειλημμένη.

Ο Οσμάνι Χουαντορένα αποδέχθηκε δελεαστική πρόταση για να υπογράψει σε ομάδα της Κίνας, ο Ρομπερτλάντι Σιμόν αποφάσισε να επιστρέψει στην Πιατσέντσα και μαζί του πήρε και τον Ρικάρντο Λουκαρέλι που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Ο Γίρι Κόβαρ δεν είχε ουσιαστικό ρόλο και στα 33 του κυνήγησε μια νέα πρόκληση με τον Παναθηναϊκό. Όλοι ηλικιακά από τα 30 και πάνω.

ΕΡΙΞΕ ΚΑΤΑ 2,6 ΕΤΗ ΤΟΝ Μ.Ο. ΗΛΙΚΙΑΣ

Οι στόχοι για να αντικατασταθούν οι προαναφερθέντες είχαν εντοπιστεί από νωρίς και απλώς με τη λήξη της σεζόν ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις. Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι το γεγονός πως η Λούμπε αποφάσισε να επενδύσει σε παίκτες με ταλέντο (έστω κι αν κάποιοι υπολείπονται σε εμπειρία) και να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας της από τα 29,8 έτη που ήταν την περασμένη σεζόν στα 27,2.

ΜΠΟΤΟΛΟ, ΓΚΟΤΑΡΔΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΟΦ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στα άκρα αφού ο πολύπειρος Χουαντορένα αντικαταστάθηκε από το μεγάλο αστέρι του βουλγάρικου βόλεϊ, Αλεξάνταρ Νικόλοφ που διέκοψε τις σπουδές του στις ΗΠΑ για να υπογράψει για τρία χρόνια στη Λούμπε. Με ελάχιστα παιχνίδια ως επαγγελματίας (έχει ήδη χριστεί διεθνής και αγωνίστηκε στο VNL με την Ανδρών) θα ξεκινήσει ως τέταρτος στο πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο και με προπονήσεις που θα του επιτρέψουν τα επόμενα χρόνια να είναι πιο έτοιμος για τη βασική εξάδα.

Ο Μάρλον Γιαντ δεδομένα θα ξεκινήσει βασικός αφού πέρυσι έκανε μια μαγική χρονιά με καταπληκτικό φίνις στη χρονιά: Ο 21χρονος Κουβανός άργησε να βρει τα πατήματά του στην Ιταλία αλλά σταδιακά έγινε αναντικατάστατος στα άκρα. Έχει πλέον την εμπειρία για να βοηθήσει και τον… ψαρωμένο Ματία Μπότολο που μαζί με τον Ματία Γκοτάρδο πήγαν πακέτο από την Πάντοβα στους πρωταθλητές.

Η περίπτωση του πρώτου (22χρ. 1,96μ.) συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον. Το δυνατό του σημείο είναι η άμυνα και το σέρβις με ένα ποσοστό στο 41% στην επίθεση που το λες εξαιρετικό για ακραίο που επωμίζεται μεγάλο κομμάτι της υποδοχής. Για δεύτερη διαδοχική χρονιά έπαιξε με την Ιταλία στο VNL και δεδομένα αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ και είναι αρκετά μπροστά συγκριτικά με τον – ανέτοιμο ακόμα – Γκοτάρδο.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Ισάκ Σάντος είχε ριζώσει για εννέα χρόνια στη Σάντα Κρουζέιρο αλλά η προοπτική της Λούμπε έστω και στα 32 του δεν θα μπορούσε να τον αφήσει αδιάφορο ειδικά όταν καλείται να καλύψει το κενό του σπουδαίου Σιμόν. Ο Βραζιλιάνος χάρη στα 208 εκατοστά του έχει τεράστια ευχέρεια στο μπλοκ (το έχει δείξει και με την εθνική του ομάδα) αφήνοντας έτσι χώρο στον Μπαρτελεμί Σινενιέζ να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σε πρώτο χρόνο.

Ο 24χρονος Γάλλος διεθνής και εκ των κορυφαίων στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, προέρχεται από γεμάτες σεζόν στην Ιταλία με Καλίπο και Μιλάνο, έχοντας ως δυνατό όπλο την άμεση εκτέλεση σε πρώτο χρόνο (με τη Μιλάνο κατέγραψε 60% αποτελεσματικότητα την περασμένη σεζόν).

Ο ΖΑΪΤΣΕΦ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Το μεγάλο ερώτημα ασφαλώς έχει να κάνει με τη διαγώνιο αφού ο Ιβάν Ζάιτσεφ την περασμένη χρονιά πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και ήταν εκτός ρυθμού στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Η Λούμπε σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα ψαχνόταν για να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιό του με ανταλλαγή αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον Λαγκουμτζίγια που ήταν ο μεγάλος της στόχος έπειτα από την άρνηση του 34χρονου Ιταλού διαγώνιου να αποχωρήσει. Το θέμα είναι αν ο Ζάιτσεφ είναι ακόμα σε θέση να κάνει τη διαφορά σε διάρκεια – και ειδικά όταν η μπάλα θα καίει στους τελικούς – απέναντι σε ομάδες που έχουν ρίξει το βάρος τους σε εκρηκτικούς διαγώνιους.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΕ (σε παρένθεση η ηλικία του κάθε παίκτη)

Διαγώνιοι: Ζάιτσεφ (34), Γκάμπι Φερνάντες (23)

Πασαδόροι: Ντε Τσέκο (34), Σοτίλε (43)

Ακραίοι: Γιαντ (21), Γκοτάρδο (20), Μπότολο (22), Νικόλοφ (19)

Κεντρικοί: Ισάκ (32), Ντιαμαντίνι (29), Αντσάνι (30), Σινενιέζ (24)

Λίμπερο: Μπαλάσο (27), Ντ’ Αμίκο (23)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς