21.2 C
Athens

MVP της σεζόν 2021/22 στην Basket League ο Βεζένκοφ!

Απόλυτος πρωταγωνιστής στην περσινή σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του ακόμη ένα βραβείο μετά την παρουσία του στην κορυφαία 5άδα της Euroleague

Tη στιγμή που οι σειρήνες του NBA ηχούν δυνατά και στα δικά του αυτιά, ο Σάσα Βεζένκοφ εξακολουθεί να σαρώνει τα βραβεία τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο αντικαταστάτης του Ντόρσεϊ και η απόλυτη προτεραιότητα του Ολυμπιακού που λέγεται Σάσα Βεζένκοφ

Μετά την ανάδειξή του ως μέλος της καλύτερης φετινής πεντάδας στη Euroleague, ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού σήκωσε πανάξια στους ώμους του και τον τίτλο του MVP της περσινής σεζόν στο πρωτάθλημα της Basket League, κάτι που καταφέρνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αφού το είχε πετύχει και τη σεζόν 2014/15 με τη φανέλα του Άρη.

Ο Βεζένκοφ με 18 ψήφους ήταν πρώτος τόσο στην ψηφοφορία των αρχηγών αλλά και των προπονητών των 13 ομάδων της Λίγκας, σε μία χρονιά που θα μνημονεύει για χρόνια αφού πανηγύρισε το νταμπλ με τους Πειραιώτες και τη συμμετοχή στο Final-4 της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο 27χρονος φόργουορντ «διαδέχεται» τον Ιωάννη Παπαπέτρου του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που ήταν ο προηγούμενος Stoiximan MVP of the Season, ενώ ήταν πρώτος στην αξιολόγηση στην κανονική περίοδο του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος με συνολικό ranking 427.

Ο Βεζένκοβ πρώτευσε και στις τρεις ψηφοφορίες που αναδεικνύουν κάθε χρόνο τον Stoiximan MVP of the Season.

Ήταν πρώτος με 18 ψήφους και ποσοστό 69,23% στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League, που διαμορφώνουν κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα.

Δεύτερος στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών ήταν ο συμπαίκτης του Βεζένκοβ στους «ερυθρόλευκους», Κώστας Σλούκας με 3 ψήφους και 11,53%.

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο 27χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν πρώτος με ποσοστό 28,94% στο σύνολο των 2.809 ψήφων. Δευτέρος με ποσοστό 13,54% ήταν ο Στέφαν Μούντι της Λάρισας.

Ο Βεζένκοφ συγκέντρωσε την μεγαλύτερη αποδοχή στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με 37 ψήφους και ποσοστό 77,08%. Δεύτερος στις ψήφους των δημοσιογράφων ήταν ο Κώστας Σλούκας με 4 και ποσοστό 8,33%».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς