15 C
Athens

Οι πιθανότητες παραμονής και η χαοτική διαφορά ανάμεσα σε Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ

Ο ΑΘΛΟΣ επισημαίνει τη διαφορά που χωρίζει την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ από εκείνη του Τάιλερ Ντόρσεϊ και προσεγγίζει τις πιθανότητες παραμονής των δυο παικτών στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη φετινή σεζόν με θριαμβευτικό τρόπο, επιστρέφοντας με σκούπα στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Για την ακρίβεια, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μόλις μια ήττα στις εγχώριες αναμετρήσεις τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο, διασύροντας τον βασικό τους αντίπαλο με ένα σερί 7-0 σε όλες τις διοργανώσεις.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι νταμπλούχοι ετοιμάζονταν για λίγες, στοχευμένες κινήσεις που θα ισχυροποιούσαν ακόμα περισσότερο το ρόστερ τους, στο ερωτηματικό της ανανέωσης του Ντόρσεϊ ήρθε να προστεθεί ο σοβαρός προβληματισμός σχετικά με το άμεσο μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ.

Δεν είναι έτσι κι αλλιώς το πιο εύκολο πράγμα για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο να είναι stand by προκειμένου να αντικαταστήσει δυο από τους σημαντικότερους παίκτες της. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού όμως, ο βαθμός δυσκολίας αγγίζει τον υπερθετικό βαθμό. Διότι αφενός δεν πρόκειται για ομάδα με «απεριόριστο» (δηλαδή ανεξέλεγκτο) μπάτζετ που μπορεί να πάρει σχεδόν όποιον θέλει και αφετέρου το ελληνικό διαβατήριο των δυο παικτών καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την αντικατάστασή τους.

Αν και θεωρητικά ίδιες, οι περιπτώσεις Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ είναι πολύ διαφορετικές. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα αλλά και τη συνολική προσέγγισή τους. Ο Τάιλερ ήταν γνωστό πως έχει προτεραιότητα το NBA και την επιστροφή στην πατρίδα του – ναι, κατά βάση είναι Αμερικανός με ελληνική καταγωγή (η μητέρα του είναι Ελληνοϊσραηλινή, γεννημένη στην Ιερουσαλήμ) -, αλλά στο μεταξύ φρόντισε η πλευρά του να τον βγάλει σε πλειστηριασμό.

Ο Ντόρσεϊ προπονήθηκε με τους Μάβερικς

Αρχικά ενεπλάκη το όνομα της Παρτιζάν, ωστόσο ο σερβικός σύλλογος ξεκαθάρισε πως δεν έκανε την παραμικρή προσέγγιση στον παίκτη, εκθέτοντας τους πληροφοριοδότες όσων διακίνησαν το συγκεκριμένο σενάριο. Όσο για τη Φενέρ και τα ποσά που ακούγονται, επίσης καλό είναι να περιμένουμε…

Στον αντίποδα, υπάρχει ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο οποίος ξαφνικά βλέπει το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να του κλείνει το μάτι, την ώρα που δεν εμφάνιζε καμία τάση φυγής. Προφανώς θα πρόκειται για μια ευκαιρία ζωής αν τον καλύψει η πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς, όμως όπως δήλωσε ο ίδιος το μεσημέρι της Δευτέρας σε ξένη ιστοσελίδα, το μυαλό του αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε Ολυμπιακό και εθνική Βουλγαρίας. Πιθανότατα να έλεγε το ίδιο ακόμα κι αν το συμβόλαιό του έληγε πολύ νωρίτερα από το 2024.

Ουδείς έχει την απαίτηση από τον Ντόρσεϊ να νιώσει… Ολυμπιακάρας και να βάλει σε προτεραιότητα τους Πειραιώτες. Από την άλλη, δεν γίνεται να μην εκτιμάς τη στάση του Σάσα που ακόμα και τώρα δηλώνει ότι θέλει του χρόνου να αποδείξει ο ίδιος και η ομάδα του πως δεν ήταν τυχαία η σεζόν που πέρασε. Τουλάχιστον μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα οι Κινγκς…

Βεζένκοφ για Σακραμέντο: Το μυαλό μου σε Ολυμπιακό και εθνική, θα δούμε τι θα γίνει αν συμφωνήσουμε

Όσο για τις πιθανότητες των δυο; Για τον Σάσα Βεζένκοφ αυτή τη στιγμή είναι 50-50. Το Σακραμέντο καλείται να τον καλύψει τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στον ρόλο που θα έχει. Κακά τα ψέματα, πολλά αλλάζουν την ώρα που το αεροπλάνο περνά από τον Ατλαντικό και πιθανότατα θα έχει κάνει μια αντίστοιχη κουβέντα με τον Βασίλη Σπανούλη κάποια στιγμή.

Για τον Ντόρσεϊ πάλι, επιτρέψτε μας να μην αισιοδοξούμε. Αν και εδώ θα αποφύγουμε την αριθμητική προσέγγιση, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα οι πιθανότητες παραμονής του στον Ολυμπιακό είναι σαφώς λιγότερες. Επαναλαμβάνουμε, αυτή τη στιγμή. Επειδή η υπόθεση είναι λεπτή και τα «θέλω» του παίκτη δεδομένα, κανείς δεν ξέρει ποιοι και για πόσο θα τον περιμένουν να ξεμπερδέψει με το NBA, αν τελικά δεν καταφέρει να βρει συμβόλαιο για ακόμα μια σεζόν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς