23.5 C
Athens

Βεζένκοφ για Σακραμέντο: Το μυαλό μου σε Ολυμπιακό και εθνική, θα δούμε τι θα γίνει αν συμφωνήσουμε

Ο Σάσα Βεζενκόφ εκφράζει την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των Κινγκς, ωστόσο τονίζει πως το μυαλό του θα είναι σε Ολυμπιακό και εθνική Βουλγαρίας μέχρι να υπάρξουν προϋποθέσεις για συμφωνία με την ομάδα του Σακραμέντο

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της φετινής Euroleague και το ενδιαφέρον των Σακραμέντο Κινγκς μόνο τυχαία δεν προέκυψε. Ο άσος του Ολυμπιακού μίλησε στο basketnews.com για το ενδεχόμενο να αφήσει την Ευρώπη για το NBA και αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των Κινγκς, ξεκαθάρισε πως το μυαλό του αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε Ολυμπιακό και εθνική Βουλγαρίας.

Μάλιστα, έδωσε και το σύνθημα για μια σεζόν που θα πιστοποιήσει όσα συνέβησαν αυτή που πέρασε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλοι στους νταμπλούχους Ελλάδας επιθυμούν να αποδείξουν ότι δεν ήταν τυχαία όσα πέτυχαν τη χρονιά που πέρασε.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Ήξερα ότι οι Κινγκς ενδιαφέρονται για μένα, με παρακολουθούσαν σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Δεν ήμουν σίγουρος πότε ή πώς θα προέκυπτε το θέμα. Τώρα λέω σε όλους ότι είμαι χαρούμενος για το ότι τα δικαιώματά μου ανήκουν σε μία ομάδα που ενδιαφέρεται για μένα. Με πρόσεξαν και θέλουν να με δουν. Τώρα, αν έρθει η ευκαιρία μία μέρα να παίξω ανάμεσα σε σούπερ σταρ του ΝΒΑ, θα το δούμε.

Το πιο σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά τα δικαιώματά μου ανήκουν σε ομάδα που όντως ενδιαφέρεται για μένα. Έτσι έρχονται νέες ευκαιρίες. Δεν θέλω να είμαι ονειροπόλος, είμαι ρεαλιστής. Θα το σκεφτώ όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Δεν ξέρω πότε θα προχωρήσει. Αν φτάσουμε σε συμφωνία και υπάρχει χώρος, τότε θα το σκεφτώ. Τώρα το μυαλό μου είναι στην Εθνική και τον Ολυμπιακό, αυτή είναι η ζωή μου τώρα».

Στη συνέχεια, ο Βούλγαρος διεθνής μίλησε και για τους νταμπλούχους Ελλάδας, λέγοντας:

«Οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου και ο οργανισμός του Ολυμπιακού με εμπιστεύτηκαν. Είδαμε πέρσι ότι η κουλτούρα του συλλόγου έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας. Προσπάθησα να είμαι εντάξει στο δικό μου κομμάτι, στο 100%. Η χρονιά ήταν εξαιρετική και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο κορμός θα μείνει ίδιος, αρκετοί παίκτες θα μείνουν και την επόμενη σεζόν.

Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική και οι προσθήκες μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα μας, όπως έγινε πέρσι με τους Φαλ, Ουόκαπ και Ντόρσει. Θέλουμε να δείξουμε ότι όσα κάναμε δεν είναι τυχαία. Το αξίζαμε. Το πιο δύσκολο είναι να μείνεις στη κορυφή, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά και να δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ξανά σπουδαία πράγματα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς