20.7 C
Athens

Βλάχος: Το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά, ο κύκλος που ξεκινάει είναι καλύτερος

Ο πανευτυχής Θοδωρής Βλάχος συνεχάρη τους παίκτης της Εθνικής ομάδας για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου κόντρα στην Κροατία, με τον ομοσπονδιακό προπονητή μιλώντας στην ΕΡΤ να στέκεται και στην απόδοση του εκπληκτικού Παναγιώτη Τζωρτζάτου.

Παράλληλα, τόνισε πως ο κύκλος που ξεκινά στην Εθνική θα είναι καλύτερος με στόχο φυσικά την κατάκτηση των μεταλλίων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς: «Πριν 20 χρόνια είχα ξαναβουτήξει στην πισίνα αυτή στο πρώτο ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό. Σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το παγκόσμιο χαίρεται ο πρώτος και ο τρίτος. Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτή η πορεία ήταν εντυπωσιακή, με εξαίρεση μια κακή παρένθεση τον ημιτελικό. Αν τον ξαναπαίζαμε θα τον κερδίζαμε. Ας περάσει αυτό, ήμασταν πολύ καλύτεροι.

Φοβερή άμυνα, μπράβο στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, είχε δύσκολη αποστολή γιατί δεν είχε ξαναπαίξει στην Εθνική, ήταν πίσω από τον Ζερδεβά και τα κατάφερε εξαιρετικά. Δεν συνηθίζω να λέω μπράβο σε αθλητές ξεχωριστά, αλλά ο Τζωρτζάτος ήταν εξαιρετικός».

Για τον Τζωρτζάτο: «Ο τερματοφύλακας στο πόλο κάνει τη διαφορά. Μπροστά βρήκαμε λύσεις, κοντρολάραμε την διαφορά, παίξαμε εξαιρετική άμυνα και κάναμε έναν τέλειο μικρό τελικό. Αξίζαμε ένα μετάλλιο και αξίζουμε και πολλά στη συνέχεια, αρκεί να είμαστε υγιείς. Φτάσαμε στα τελευταία ματς λαβωμένοι, αλλά το λαβωμένο λιοντάρι, βρυχάται πιο δυνατά».

Για τη νέα Εθνική και το μέλλον της: «Αυτός ο κύκλος που ξεκινάει είναι καλύτερος. Έχουμε την παραδοχή όλων των αντιπάλων μας. Είμαι ευχαριστημένος για τα παιδιά. Ήταν εξαιρετική για μια ακόμα φορά. Κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία. Πάντα ορκιζόμαστε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ελπίζω να βρεθούμε ξανά στους “4” για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς