16.4 C
Athens

Ελλάδα – Κροατία 9-7: Διαστημική Εθνική κατέκτησε το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Η συγκλονιστική ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου με μαγική εμφάνιση κατέκτησε για τρίτη φορά το χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφήνοντας την Κροατία εκτός βάθρου μετά από 15 χρόνια

Το τρίτο χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πανηγυρίζει η εκπληκτική Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών! Με τεράστια εμφάνιση του Παναγιώτη Τζωρτζάτου που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και με άμυνα από… ατσάλι, η Ελλάδα υπέταξε την Κροατία και πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου για τρίτη φορά και πρώτη μετά το 2015 στο Καζάν.

Δεν κατάλαβε ούτε από απουσίες (τραυματίες Ζερδεβάς και Παπαναστασίου), ούτε από σφυρίγματα, ούτε από την κακή παράδοση κόντρα στην Κροατία. Μετά από 15 χρόνια η Κροατία του Μάρκο Μπίγιατς έμεινε εκτός βάθρου!

Μια ανανεωμένη Εθνική που έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό, έφτασε ξανά σε βάθρο μετά την Ολυμπιάδα του Τόκιο και ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου σκοπεύει να το επαναλάβει και να πάει για το χρυσό! Μια τρομερή φουρνιά που δεν καταλαβαίνει από τίποτα και σαρώνει τα πάντα…

O Τζωρτζάτος σαν βασικός από καιρό σταματούσε κάθε προσπάθεια των Κροατών, ο Σκουμπάκης με… πλοκάμια έπαιξε καταπληκτική άμυνα, ο Κάκαρης έδωσε τρομερές μάχες και πέτυχε πολύτιμα γκολ για να έρθει αυτή η νίκη. Γυάλιζε το μάτι των παικτών του Θοδωρή Βλάχου.

Το 1-0 με το γκολ του Κάκαρη στο πρώτο οκτάλεπτο έδειξε πως η Εθνική δεν πρόκειται να χαριστεί στην Κροατία (με την οποία είχαν αναδειχθεί ισόπαλες στον όμιλο), ενώ έφτασε μέχρι και στο 4-0. Οι Κροάτες έκαναν να σκοράρουν τουλάχιστον 13′, με τον Τζωρτζάτο να αποκρούει και πέναλτι.

Αργυρόπουλος, Κάκαρης και Γενηδουνιάς αύξησαν το προβάδισμα στο τρίτο οκτάλεπτο, με τη διαφορά των τριών τερμάτων να δίνει απόσταση ασφαλείας από τους Κροάτες που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και η Εθνική πανηγύρισε ένα τεράστιο μετάλλιο που επιβεβαιώνει πως η ανοδική πορεία συνεχίζεται.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Γούβης, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς 2, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα 1, Μάρινιτς – Κράγκιτς 1, Βρίλιτς 1, Μπάσιτς, Κχαρκόφ 1, Πόπαντιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς