23.4 C
Athens

Diamond League: Νικητής και στη Σουηδία ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,31!

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε αλώβητος και από τη Στοκχόλμη, την τελευταία του στάση πριν το Παγκοσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, μπορεί να χρειάστηκε τέσσερις προσπάθειες για να βρει το ρυθμό του, ωστόσο για μια ακόμη φορά λειτούργησε αποτελεσματικά πετυχαίνοντας 8,31 μ. (1,7) και κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα της σειράς Diamond League.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,63 μ., συνέχισε με 7,81 μ., 7,78 μ., άκυρο, ενώ στο τελευταίο του άλμα πέτυχε 8,12 μέτρα. Ο Xρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο και Xρυσός το χειμώνα στο Βελιγράδι δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει το μοναδικό μετάλλιο, που λείπει από την πλούσια συλλογή του και να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά φέτος, πως είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον πλανήτη.

Ο αθλητής στα πρώτα του άλματα είχε κάποια προβλήματα με τη φόρα του, λόγω του αέρα που άλλαζε, αλλά και της βαλβίδας. Δεύτερος με 7,98 μ. ήτσν ο Τόμπιας Μόντλερ και τρίτος ο Φιλίπ Πράντβιττσα (Κροατία) με 7,82 μέτρα. Ο Τεντόγλου από την αρχή του χρόνου έχει μόλις μία ήττα, στον πρώτο του αγώνα στον κλειστό στην Οστράβα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς